Categories: УПЛ

Тренер воротарів Шахтаря: Приємно, що буду працювати разом із П’ятовим

Тренер воротарів «Шахтаря» Денніс Гентенар розповів про свою роль у штабі, роботу з молодими голкіперами «гірників» та завдання на сезон.

– Деннісе, ми продовжуємо знайомити наших уболівальників з новим тренерським штабом. Можете сказати кілька слів про себе?

– Моє ім’я Денніс Гентенар, я з Нідерландів. Раніше виступав за НЕК (Неймеген), дортмундську «Боруссію», амстердамський «Аякс», «ВВВ-Венло», «Алмере Сіті» та завершив кар’єру в рідному місті – у НЕК (Неймеген). Згодом став тренером воротарів – спочатку на аматорському рівні, а далі в молодіжній Академії «Аякса». Після переїхав в Абу-Дабі працювати в «Аль-Вахді», потім перейшов до «Маккабі» (Тель-Авів), де я був в команді з Патріком ван Леувеном. А зараз я тут, у «Шахтарі».

– Як ви отримали пропозицію приєднатися до «Шахтаря»?

– Патрік розповів мені, що збирається переходити до «Шахтаря», та запитав, чи хочу я приєднатися. Я подумав, поговорив, звісно, зі своєю сім’єю про це. Вважаю, що «Шахтар» – це дуже гарний і великий клуб, який майже кожного року виступає в Лізі чемпіонів. Тому для мене, зі спортивної точки зору, було легко вирішити.

– Які маєте обов’язки у тренерському штабі?

– Звісно, як у тренера воротарів, моя зона відповідальності – це голкіпери. Я також працюватиму разом з Андрієм Пятовим, що дуже приємно.

– Андрій Пятов – легенда «Шахтаря». Що ви можете сказати про нього і чи слідкували за його ігровою кар’єрою?

– Знаю, що він багато років виступав у «Шахтарі». Кілька років тому ми з «Маккабі» грали проти «гірників» у Лізі Європи і там перетиналися. Так як «Шахтар» виступав у Лізі чемпіонів, я бачив їхню гру та звертав увагу на голкіперів. Працювати зараз разом із легендою клубу – це честь для мене, а також це добре, адже ми можемо об’єднати наш воротарський досвід і передати його молодим голкіперам.

– Що можете сказати про тренерський потенціал Андрія?

– Його здібність природньо та прямо розмовляти з воротарями під час навчання допоможе легко перейти від голкіперської діяльності до тренерської.

– Зараз у «Шахтарі» є як молоді, так і досвідчені воротарі. Який їхній рівень?

– У нас є досвідчені воротарі, звісно, але вони всі молоді. Вони мають великий потенціал і дуже працьовиті. Побачимо. Ми все ще в міжсезонні і працюємо з ними.

– Які цілі ви собі ставите в роботі з хлопцями?

– Як і в кожного тренера, мета – зробити своїх гравців чи воротарів кращими, допомогти їм розвиватися та прогресувати. Хочемо допомогти їм стати найкращими.

– Шо скажете про нинішній «Шахтар»?

– Стиль гри, який ми хочемо бачити, відрізнятиметься від попереднього, тому нам слід продовжувати працювати над цим, щоб потім футболісти відчули, що це їхній власний стиль і що вони мають так грати.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago