Микола Костенко розповів про зміну найближчих планів збірної України з пляжного футболу

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Микола Костенко розповів про подальші плани нашої команди у зв’язку із скасуванням II Всесвітніх пляжних ігор.

Чоловіча збірна України з пляжного футболу на минулому тижні в Баку виборола перепустку на ЧС-2024 в Об’єднаних Арабських Еміратах. Після цього синьо-жовті планували взяти участь у II Всесвітніх пляжних іграх, які були заплановані на 5—12 серпня 2023 року на Балі. Однак Асоціація національних олімпійських комітетів (АНОК) оголосила, що через відмову Індонезії приймати змагання їх буде скасовано.

Наставник збірної України Микола Костенко прокоментував це рішення і поділився можливими планами команди на найближче майбутнє.

«Не можна сказати, що це стало для нас шоком, але дуже й дуже шкода. Було зроблено стільки роботи, щоб потрапити на ці ігри. Ми пройшли важкий відбір на турнір і готувалися до нього, але тут вже нічого не можемо змінити. Як кажуть, маємо те, що маємо.

Виходячи з цього факту, гравці збірної будуть працювати дещо по-іншому. Найближчим часом не буде цілеспрямованого тренувального процесу, а підготовку до подальших змагань хлопці проходитимуть у своїх клубах. Незабаром розпочнуться матчі вищої ліги та Екстраліги Києва. Там поєдинки будуть і у вихідні, і посеред тижня, тобто у збірників буде інтенсивний ігровий процес плюс ще й тренування. Отже, у якихось спеціальних зборах наразі потреби немає.

Цього року на нас ще чекає розіграш Євроліги, причому BSWW хоче зробити і відбір, і Суперфінал одним турніром, одним заїздом. Хоча у зв’язку із скасуванням Всесвітніх пляжних ігор може відбутися зміна планів. Взагалі щодо термінів і формату Євроліги-2023 поки детальної інформації немає. Тиждень-два маємо зачекати», — сказав Микола Костенко.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago