Тренер Колоса – про окупацію: В один туалет ходили 15 людей, змивали за кожним десятим

Костянтин Голуб, який працює тренером з фізпідготовки у Колосі, розповів про життя в умовах російської окупації.

“Ми 24 лютого ще в магазин встигли з’їздити. А 25-го вранці як пішли ці орки, 650 танків, БТР, немислима кількість людей і техніки – і все це по моїй доріжці. Ми потрапили в тил – будинок знаходиться між Блиставицею і Здвижівкою (неподалік Гостомеля – прим.).

В нас не стріляли, але від нас стріляли. Було страшно, бо це все летіло на Бучу, Ворзель. Я живу біля аеропорту Антонова – бачили, як йшли гелікоптери. Пішов бій за аеропорт, а 25 і 26-го пішла техніка – 650 одиниць, а наступного дня вже 1200. І це лише по нашій дорозі.

Спершу вони просто їхали, а потім почали заїжджати до нас. Чотири БТР, людей десь 20, заходили і автомати приставляли до чола. Усіх нас зігнали в один будинок, щоб просто грабувати наші помешкання.

Винесли все. Будинок чистий, речей просто не залишилося. Я два пакети привіз у Ковалівку – більше нічого немає. Все інше винесли росіяни. Залишили свої напівкеди ще радянські, а мої кросівки позабирали. У чому я був – у тому і залишився. Нічого немає, речей немає.

У друзів собак повідстрілювали, сволоти, бл*дь (тут Голуб не стримав сліз – прим.). Собак шкода, повбивали. У мене друзі лише заради них залишалися. Мої собаки живі. Якось бухнув, залишився ночувати. Собаки до мене прийшли, спали зі мною. Перелякані – не те слово. Це жах, що було. Всі бояться вийти на вулицю, бо стріляють.

Григорій – колишній начальник кооперативу – коли вбили його Джулічку, напився. Випив півтора пляшки і поїхав. До Івано-Франківська доїхав. Дні через три телефонує, каже: “Я в Івано-Франківську опинився. Як ви? Беріть там все в мене”. Я кажу: “Так у тебе і так все беруть. Тільки росіяни, не ми”.

Нічого не було – ні світла, ні води. О сьомій годині ми вже спали. О шостій ранку прокидалися і йшли шукати якусь їжу. У сусіда було два мішки сухарів для курей – прогнили вже. Він приніс – нічого не залишилося, все з’їли.

П’ятнадцять людей в один туалет ходили, ви не уявляєте. Змивали за кожним десятим, води немає. Жах. Знайшли криницю за тисячу метрів, але всі боялися йти, бо стріляють. Я з другом ходив, потім вже пофіг було. Ходили, нам автомат до чола: “Стояти, бл*дь”. Вже було таке, що сміялися, я кажу: “Тренера Дніпра і Колоса вб’єш, приїдеш додому, скажи – нормально”, – розповів Голуб в ефірі YouTube-каналу Колоса.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago