Categories: УПЛ

Тренер Оболоні: Треба грати й не боятися, для цього ми і йшли в УПЛ

Головний тренер “Оболоні” Валерій Іващенко розповів про підготовку до сезону, головні цілі команди та новачків.

– Ви в цьому сезоні будете дебютувати, як головний тренер в УПЛ. Чи присутні у вас певні хвилювання, або ж ви навпаки, вже хочете якомога скоріше розпочати сезон?
– Мандраж та хвилювання повинні бути, це чоловічі риси. Вони мають бути присутні, але й повинні проходити коли вже наступає сам процес. В той момент все хвилювання зникає і ти маєш бути весь у грі. Хочеться скоріше розпочати сезон. Зараз йде підготовка, і ми робимо усе для того, щоб дозволити хлопцям почувати себе в УПЛ достойно. Це більше психологічний фактор, бо як на мене фізично вони не поступаються суперникам у вищому дивізіоні.

– Ваша команда вже пройшла перші тренувальні збори. Як ви оціните роботу гравців та їх рівень підготовки до сезону?
– Перший етап підготовки до сезону у нас пройшов максимально кропітким. Усі хлопці викладалися на 100%, вони пройшли 12 денні збори, де мали по два тренування на день. Зіграли чимало контрольних поєдинків. Тому, все що задумали – виконали.

Зараз підготовка також триває. В період між зборами команда має одноденні тренування в недільному циклі. І ще ми матимемо заключний тренувальний збір перед початком чемпіонату.

– Одним з новачків команди став мегадосвідченний воротар – Олександр Рибка. Й мабуть тепер, можна сказати, що позиція воротаря в команді є найбільш укомплектованою та конкурентоспроможною одночасно. Що на вашу думку може дати Олександр команді? І чи задоволені ви його роботою на перших зборах?
– Сашко розпочинав свій шлях з ФК Оболонь. Перші кроки він зробив саме тут. Можна сказати, що саме завдяки нашій команді він став тим Рибкою, якого його всі знають. Наш тренерський штаб хотів щоб у нас в команді був досвідчений гравець, який би міг своїм досвідом допомагати хлопцям швидше адаптовуватися до УПЛ. Він знає, що таке робити перші кроки на такому рівні і може цим досвідом надихати хлопців на перемоги. І тому це дуже важлива фігура в нашому клубі. Він однозначно вважається невід’ємною частиною цього колективу. Він знає багатьох працівників і я його доволі добре знаю. Мені відомо про його людські якості, тому можу сказати, що він є професіоналом, як на полі, так і поза ним. Завдяки його досвіду в найкращих клубах України і в збірній він здатен надихати молодих гравців.

– Наразі команда вже укомплектована? Чи ще варто чекати нових трансферів?
Все залежить від бюджету клубу і від цього ми вже будемо відштовхуватися. Це питання є завжди актуальним. Якщо з’являється певний кандидат на необхідну позицію, то ми почнемо вести перемовини.

– Ви вже знаєте календар ігор. У команди планується доволі складний початок сезону. В другому турі домашня гра з Динамо, а в четвертому – виїзд до Дніпра-1. На вашу думку, простіше починати сезон з більш слабкими суперниками чи навпаки в подібних обставинах є можливість зробити сенсацію, коли суперник ще не знає про тебе майже нічого?

Ми не вибираємо собі календар. Жеребкування вже відбулося і тепер ми маємо готуватися до кожного поєдинку. Не важливо хто це буде, Динамо, Шахтар або ж Дніпро-1. Ми будемо все одно грати з ними усіма.

Однак, звісно подібні команди є більш досвідченішими з більшими амбіціями. Можуть бути моменти пов’язані з хвилюванням, однак їх потрібно побороти. А якщо буде вдалий результат, то це навпаки зробить команду сильнішою, надихне та змотивує футболістів. Хоча й звісно може бути і зворотня медаль. Треба грати й не боятися. Для цього ми і йшли в УПЛ. Ми не хочемо бути тут хлопчиками для биття. Треба набирати очки й намагатися впевнено закріпитися у вищому дивізіоні.

– Які цілі та задачі команда ФК Оболонь ставить перед початком сезону в УПЛ?
– Поки що ми детально не розмовляли на цей рахунок. Але я думаю, що найголовнішою задачею є увійти в УПЛ, відчути цей рівень та закріпитися в середині турнірної таблиці, щоб комфортно себе почувати.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Президент Ла Ліги отримав догану від іспанського суду

Хав'єр Тебас, президент Ла Ліги, отримав догану від Адміністративного спортивного суду Іспанії (TAD) за скаргою,…

4 хв. ago

Хабі Алонсо: Настав час, коли футболісти відчувають, що матчів забагато

Головний тренер «Баєра» Хабі Алонсо прокоментував слова Родрі, який сказав, що гравці близькі до страйку через надмірну кількість матчів у…

13 хв. ago

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

2 години ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

2 години ago

Мессі заснував продюсерську компанію

Восьмиразовий володар "Золотого м'яча", аргентинець Ліонель Мессі заснував продюсерську фірму. Про це він повідомив у…

2 години ago

Керівництво Роми пояснило гравцям причину звільнення Де Россі

Керівництво Роми пояснило команді, за що був звільнений Даніеле Де Россі. Про це повідомляє Corriere…

2 години ago