Categories: Перша ліга

Валерій Чорний: Керівництво вклало великі гроші, щоб у Чернігова були всі умови

Головний тренер ФК Чернігів Валерій Чорний розповів про початок підготовки команди до сезону 2023/24.

– Пане Валерію, перш за все хочеться привітати з початком нового сезону, літніх зборів. Як можна оцінити склад учасників Першої ліги та формат змагань?

– Звичайно, є нові команди, з якими ми раніше зустрічалися. Вони поповнили Першу лігу після річної паузи, пов’язаної з повномасштабною війною. Також зайшли дві нові команди з Другої ліги – Хуст і Нива (Бузова), досить якісні колективи. Формат змагань склався таким чином, що є 20 команд і всі розуміють, що зараз дуже складно буде зіграти 38 турів. Тому керівництво ПФЛ запропонувало такий же формат, як в попередньому сезоні, але на чотири команди більше. Для нас буде значно цікавіше.

– Чому було прийнято рішення тренуватися на стадіоні «Хімік»?

Ми йшли до цього багато років. Підвищується рівень, підвищується інтенсивність тренувань. У минулому сезоні ми побачили велику кількість травм, я жодного разу не стикався з таким. Це через те, що штучне покриття відрізняється від натурального. Ми прийняли таке рішення, відновили стадіон «Хімік» завдяки нашому керівництву. Керівники вклали досить великі гроші, щоб ми могли тут працювати. Тут є всі умови, і роздягальні, і тренажерний зал, і поле, тому я вважаю, що готуватися буде приємніше і завдяки цим умовам ми зможемо підійти до чемпіонату в більш оптимальній формі.

Приємно, що ми вперше домовилися з командами Прем’єр-ліги – Оболонню і Колосом. Кияни тільки пробилися у вищий дивізіон, а Колос грає там вже кілька років і має досвід гри в єврокубках.

– Чи є якісь зміни в тренувальному процесі, про які можна розповісти?

– За рахунок натурального поля ми зможемо підняти навантаження, підвищиться інтенсивність, ми на це й розраховували. У тактичному плані потрібно розвиватися кожен день, ми запропонуємо хлопцям інші варіанти розвитку атак, оборони, тому завжди є, куди рости і до чого прагнути, цим ми і займаємося на зборах.

– Що з приводу кадрових змін? Багато питань у вболівальників, у журналістів.

– Нас покинули двоє гравців, у них закінчилися контракти – це Володимир Зубашівський і Олександр Руденко. З приводу тих, хто прийшов, це молоді хлопці, вихованці чернігівської Десни, вони вже тренувалися з нами кілька місяців. Зараз ми підписали з ними повноцінні контракти. Це Микита Посмашний і Джsліндо Безгубченко. Я думаю, що вони дадуть хороший тонус, додадуть конкуренції, це буде тільки на благо для команди.

– Завдання на наступний сезон вже обговорювалися?

– Завдання буде поставлено перед нами керівництвом клубу ближче до початку сезону. Але все ж розуміючи, що формат змагань буде таким же, як і минулого року, я вважаю, що потрібно буде боротися за місце в першій п’ятірці, щоб гарантувати собі можливість залишитися в Першій лізі вже за пів року і, звичайно ж, можливість пограти з командами топ-рівня, а там вже подивимося, як буде складатися ситуація.

Пресслужба ПФЛ за матеріалами ФК Чернігів

Максимович Назар

Recent Posts

Реал Мадрид – Еспаньол: анонс матчу 6-го туру Ла Ліги

Чемпіонат Іспанії, шостий тур 21 вересня, 22:00. “Сантьяго Бернабеу” (Мадрид) Головний арбітр: Хосе Мунуера Монтеро…

2 години ago

Валенсія – Жирона: анонс матчу 6-го туру Ла Ліги

Чемпіонат Іспанії, шостий тур 21 вересня, 19:30. “Месталья” (Валенсія) Головний арбітр: Алехандро Ернандес Пряма трансляція:…

2 години ago

Ліверпуль – Борнмут: анонс матчу 5-го туру АПЛ

Англійська Прем’єр-ліга, п’ятий тур 21 вересня, 17:00. “Енфілд” (Ліверпуль) Головний арбітр: Тоні Гарріентон Пряма трансляція:…

2 години ago

Вест Хем – Челсі: анонс матчу 5-го туру АПЛ

Англійська Прем’єр-ліга. 5-й тур. 21 вересня. 14:30. Лондон. "Лондон Стедіум" Головний суддя: Семюел Барротт (Англія)…

3 години ago

Україна – Афганістан: анонс матчу ЧС-2024 серед футзальних збірних

Вирішальний матч у боротьбі за друге місце у групі С. Україна та Афганістан мають по…

3 години ago

Динамо – Рух: анонс матчу 7-го туру УПЛ

21 вересня, 18-00. Київ, Динамо ім. Лобановського  Арбітр: Віталій Романов (Дніпро) провів 146 ігор в…

3 години ago