Categories: Єврокубки

Ліга конференцій. Результати матчів першого кваліфікаційного раунду

Перший кваліфікаційний раунд Ліги конференцій – це 62-ві команди, розділені на 31-не ігрове протистояння.

У кожному протистоянні – по два матчі. Переможці за сумою двох матчів проходять у другий кваліфікаційний раунд Ліги конференцій, переможені прощаються з єврокубками.

“Тобол” (Казахстан) – “Гонка” (Фінляндія) 2:1
Голи
: Вукадінович 62, Вукадінович 75 – Кауфманн 39

Романа Єрьоменка пам’ятаєте? Він досі грає. Але він нам вже далеко не близький, бо після Серії А й УПЛ довгий час виступав у чемпіонаті країни-терористки. Зараз, у своїх 36, дограє кар’єру у Фінляндії, за збірну якої грав упродовж всієї активної частини кар’єри. Проти “Тобола” експівзахисник “Динамо” провів усі 90 хвилин.

Його “Гонка” програла матч, але зберегла цілком робочі шанси виграти протистояння.


“Інтер Ескальдес” (Андорра) – “Вікінгур” (Фарерські острови) 2:1
Голи
: Фехер 28, Ель-Хаддаді 45+1 – Ватнмагар 59

До сьогоднішнього дня “Інтер Ескальдес” не програвав у 14-ти поєдинках поспіль, вигравав у останніх шести. Тож перемога над “Вікінгуром” стала логічним продовженням цієї серії. Однак це тільки половина справи.


“П’юнік” (Вірменія) -“Транс” (Эстонія) 2:0
Голи
: Юрічич 25, Джеймс 88

Команда відомого в Україні тренера Егіше Мелік’яна торік грала в груповому раунді Ліги конференцій, тож нині мінімальна ціль у єврокубках зрозуміла і чітка – щонайменше повторити. І перший крок зроблено.

Увесь матч за “П’юнік” відіграв Антон Братков, за “Транс” на 67-ій хвилині на поле вийшов Матвій Буренко.


“Арарат-Вірменія” (Вірменія) – “Егнатія” (Албанія) 1:1
Голи
: Алемао 36 – Двамена 90+7

“Егнатія” проводить свій перший сезон в євро кубках. Важко прогнозувати майбутнє – чи зуміє албанський клуб пройти хоча б одну стадії відбору Ліги конференцій. Але дебют увійде до історії як героїчний порятунок на 90+7-ій хвилині.


“Жиліна” (Словаччиа) – “Левадія” (Естонія) 2:1
Голи
: Дюріш 7, Мислович (пен.) 90+3 – Аг’їрі 51

Важкий був матч для “Жиліни”, яка досі в жахіттях сниться вболівальникам “Ворскли”. Словаки забили швидкий гол, а потім закрили гру пізнім голом з пенальті. Поміж тим був точний удар Аг’їрі після впевненої гри на підбиранні.

В стартовому складі “Левадії” вийшов українець Ілля Марковський. Але він провів на полі тільки 27 хвилин.

 


“Македонія” ГП (Північна Македонія) – РФШ (Латвія) 0:1
Голи
: Ілич 34

Це п’ятий сезон “Македонії” ГП у єврокубках. В чотирьох попередніх ця команда не здобула жодної перемоги і за сумою двох матчів не зуміли пройти жодного суперника. Не пройде, вочевидь, і РФШ. Принаймні, після поразки на своєму полі шанси на загальний успіх низькі.


“Гака” (Фінляндія) – “Крузейдерс” (Північна Ірландія) 2:2
Голи
: Роджерсон 33, Фофана 36 – Форсайт 22, Кларк 68

Вилучення: Лайне 66 (“Гака”, дві жовтих)

“Крузейдерс” давно грає в єврокубках і раніше мав локальні успіхи, зокрема, у Лізі Європи. А у Лізі конференцій це п’ятий матч для цієї команди і тільки другий, в якому їй вдалося забити більш як один гол. Однак Гака відповідала на все, тому нічия.


“Паневежис” (Литва) – “Мілсамі” (Молдова) 2:2
Голи
: Чадженович 17, Сміт 48 – Гінсарі 50, Гінсарі 67

У цьому матчі зіграли аж троє представників України. За “Мілсамі” цілий матч відбігав Ярослав Терехов, а у “Паневежиса” в основному складі вийшов Артем Щедрий. Його на 65-ій хвилині замінив колишній стоппер “Олександрії” Каспарс Дубра. Ну а на 85-ій хвилині на полі у литовців з’явився Роман Мірошник.

Бойова нічия, хоча “Паневежис” міг вигравати, якби автор першого голу реалізував ще й пенальті.


“Мегпіс” (Гібралтар) 19:00 “Дандолк” (Ірландія) 0:0

Для Гібралтара цей тиждень вельми непоганий. “Лінкольн Ред Імпс” програв, але дав знатний бій “Карабаху”. І ось зараз “Мегпіс” здобув почесну нічию з “Дандолком”. Ірландці, до слова, не так давно грали у групі Ліги Європи (сезон 2020/21). Тож це рівень!


“Рига” (Латвія) – “Вікінгур” (Ісландія) 2:0
Голи
: Ауреліо 31, Регза 53

Спокійно, без зайвої метушні представник Латвії розібрався з ісландцями. Для цієї стадії “Ригу” можна вважати серйозним суперником. До речі, за господарів зіграв ексгравець “Ворскли” Рангель. Він вийшов на заміну на 83-ій хвилині.


“Алашкерт” (Вірменія) – “Арсенал” (Тіват, Чорногорія) 1:1
Голи
: Устинов 66 – Монтенегро 23

Гідний результат від чорногорського дебютанта. “Арсенал” (Тіват) може пишатися нічиєю проти значно досвідченішої вірменської команди. Як могло бути інакше у контексті дебютанта – знають вболівальники “Хегельмана”, чиї улюбленці “згоріли” 0:5.


“Хегельман” (Литва) – “Шкупі” (Північна Македонія) 0:5
Голи
: Цепас 11, Кевен 23, Цепас 45+1, Цепас 46, Цепас 62

Перший розгром дня. “Шкупі” вже собаку з’їв на матчах кваліфікації єврокубків, тоді як “Хегельман” дебютує на міжнародному рівні. Що ж, перший млинець – глевкий.


“Торпедо” (Грузія) – “Сараєво” (Боснія і Герцеговина) 2:2
Голи
: Сандохадзе 44, Бугрідзе 48 – Ренан Олівейра 47, Варешанович 52

Деякі ресурси позиціонують гравця “Торпедо” Гіулі Манджгаладзе як українця. Ми тільки відзначимо факт – свого часу він грав за “Полтаву”. Сьогодні вийшов на заміну вже на 13-ій хвилині, взявши участь у яскравій нічиїй проти “Сараєва”. Непоганий результат для грузинів, адже суперник як для такої стадії – досвідчений.


“Гзіра” (Мальта) – “Гленторан” (Північна Ірландія) 2:2
Голи
: Віксон 29, Б. Борг 40 – Оджеді-Узокве 9, Маршалл 48

У складі “Гзіри” на сьогоднішній матч було шестеро бразильців. Один з них забив гол, тож частково латиноамериканський вектор себе виправдав. У “Гленторана” з легіонерами все значно простіше й прозаїчніше, але з грою ніяк не гірше, аніж у суперника. 2:2. А могли й виграли, якби автор першого голу ще й реалізував пенальті.


“Дукаджині” (Косово) – “Європа” (Гібралтар) 2:1
Голи
: Шабані 30, Зульфіу 90+6 – Посо 45+6

Вилучення: Ардін Даллку (“Дукаджині”, дві жовтих)

“Європа” представляє Гібралтар, але грають за неї переважно іспанці. Зрозуміло, що не рівня Прімери чи навіть Сегунди. 2:1 – результат, який зберігає шанси для обох колективів. І який не дає підстав для далекоглядних висновків щодо цієї пари.

Вилучення в цьому матчі заробив ексгравець “Ворскли”, брат Арменда Даллку Ардін. Також зіграв Ахмед Янузі. Даллку старший, власне, – тренер цієї команди.


“Домжале” (Словенія)- “Бальзан” (Мальта) 1:4
Голи
: Ковачевич (пен.) 57 – Андреїч 8, Грех 44, Олавале 53, Зерял 90+4

Несподіваний результат. “Домжале” – сіяна команда, яка представляє країну з доволі сильними футбольними традиціями. Але Мальта – це теж не задвірки. Довела їхня збірна грою проти України. Сьогодні ж “Бальзан” просто шокував володаря 4-го місця чемпіонату Словенії.


“Прогрес” (Люксембург) – “Г’їлані” (Косово) 2:2
Голи
: Де Алмейда 11, Натамі 62 – Рамадані 48, Рамадані 66

Це третій сезон “Г’їлані” у єврокубках. В двох попередніх вони здобували по одній перемозі. Зараз нічия. Шанс здобути перемогу буде за тиждень.


ДАК 1904 (Словаччина) – “Діла” (Грузія) 2:1
Голи
: Труса 33, Рамадан 36 – Ковталюк 43

У цій парі визначається найближчий єврокубковий суперник “Ворскли”. Матч краще розпочала команда з Грузії, яка контролювала м’яч, створила момент. ДАК довго шукав шляхів до воріт, але коли розбігався – суперникові було непереливки. Перший гол – результат широкої позиційної атаки (забили другим темпом, український воротар “Діли” не міг зарадити), а ось другий – це наслідок високої командної швидкості.

Тоді (після того, як рахунок став 2:0) здавалося, що “Діла” “попливе”. Словаки мали ще один момент, але доволі несподівано вони пропустили “у роздягальню” від українського легіонера “Діли” Ковталюка (сильно пробив “під” голкіпером з гострого кута).

У другому таймі гра була спокійнішою – тільки перед фінальним свистком було по моменту у кожної зі сторін. “Діла” не ризикувала розкриватися, аби не пропустити втретє. ДАК втомився і згодом словацькі коментатори визнавали, що навіть мінімальна перемога проти такого суперника – вагомий успіх.

Питання щодо переможця пари залишається відкритим. Хто би ним не став, “Ворсклі” буде важко. Але й не безнадійно.

Євген Кучеренко (воротар) відіграв за “Ділу” увесь матч, Микола Ковталюк був замінений на 64-ій хвилині. Тренує “Ділу” українець Андрій Демченко.


“Пенібонт” (Вельс) – “Санта Колома” (Андорра) 1:1
Голи
: Венеблс 66 – Мурело 36

Не повірите, але за “Санта Колому” виступає українець – Андрій Маркович перебрався сюди з чемпіонату Естонії. Сьогодні він провів на полі увесь регламентований час.


“Тирана” (Албанія) – “Динамо” (Батумі, Грузія) 1:1
Голи
: Лушк’я 90+3 – Фламаріон 66

“Динамо” (Батумі) орендувало від “Динамо” київського Георгія Цитаїшвілі й сьогодні він вже зіграв у єврокубках (67 хвилин). Також в основному складі “Динамо” (Батумі) вийшов Іван Литвиненко, який був замінений на 71-ій хвилині.


“Шкендія” (Півічна Македонія) – “Гейверфордвест Каунті” (Вельс) 1:0
Гол
: Шала 47

Еннур Тотре не повернеться до “Ворскли”. Про це можна судити з того факту, що сьогодні північно-македонець вивів “Шкендію” з капітанською пов’язкою на єврокубковий матч. Господарі перемогли, але вельська команда зі складною назвою ще побореться.


“Вадуц” (Ліхтенштейн) 21:00 “Німан” (Білорусь) 1:2
Голи
: Кавен 22 – Зубович 29, Шукуров 82

Несподівано. Просто несподівано. І без коментарів. Скільки “Вадуц” восени попив крові у вболівальників “Дніпра-1”, а сьогодні “злився” представнику країни, якої навіть не повинно бути у єврокубках. Але ще є надія, що у матчі-відповіді “Вадуц” виправить становище.

У складі “Німана” затесалися українці Юрій Пантя та Роман Папарига. Перший відіграв увесь матч, другий – 77 хвилин.


“Акурейрі” (Ісландія) – “Коннас Кей” (Вельс) 2:0
Голи
: Стейнгрімссон 60, Гафстейнссон 83

“Акурейрі” вийшов у єврокубки вперше за понад тридцять років. І повернення цієї команди, що представляє місто з приблизно двадцятьма тисячами населення, виявилося тріумфальним. Головне – не розгубити перевагу в гостях.


ХБ Торсхавн (Фарерські острови) – “Деррі Сіті” (Ірландія) 0:0

Одна з небагатьох нульових нічиїх цього ігрового дня. Командам доведеться забивати вже у матчі-відповіді. Або з гри, або у серії пенальті (а, можливо, і так, і так, адже правила виїзного голу більше немає).


“Сутьєска” (Чорногорія) – “Космос” (Сан-Марино) 1:0
Гол
: Маркович 79

“Космос” закохує в себе однією своєю назвою. От якби ще з результатами складалося… Проте “Сутьєска” на рівні першого кваліфікаційного раунду – серйозний суперник, тому представник Сан-Марино точно не зганьбився.


“Железнічар” (Боснія і Герцеговина) – “Динамо” (Мінськ, Білорусь) 2:2
Голи
: Харачич 85, Харачич 90+1 – Бахар 41, Морозов 50

Ще один добрий результат для країни-посіпаки агресорів (хоча перемогу було втрачено впродовж останніх п’яти хвилин). “Железнічару” треба зібратися на виїзний матч. Тим паче він буде фактично виїзним і для “Динамо” (Мінськ), бо на території диктатора Лукашенка не грають.


“Ла-Фіоріта” (Сан-Марино) 21:45 “Зімбру” (Молдова) 1:1
Голи
: Касолла 34 – Керунту 64

Денис Дедечко колись навіть був у збірній України. Нині він у “Зімбру”, за який відіграв повний матч проти максимально італізованої “Ла-Фіоріти”. У матчі-відповіді молдовани повинні зігарти активніше та агресивніше. Цей суперник – прохідний.


“Лінфілд” (Північна Ірландія) – “Влазнія” (Албанія) 3:1
Голи
: Маккі 57, Маккі 68, Скотт 76 – Юрич 89

Вилучення: Фінлейсон 88 (“Лінфілд”, дві жолті)

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Блогер – про Герреро та Себальоса у грі з Ворсклою

Блогер Михайло Смоловий оцінив гру новачків «Динамо» Едуардо Герреро та Брайана Себальоса у матчі з…

8 секунд ago

Вінісіус Тобіас: Реал і Шахтар два по-своєму великі клуби

Захисник Шахтаря Вінісіус Тобіас в інтерв'ю клубній пресслужбі "гірників" згадав про період своїх виступів за…

29 хв. ago

Енцо Мареска: Зараз Мудрик не грає, але це не означає, що він не буде грати в майбутньому

Головний тренер «Челсі» Енцо Мареска поділився думкою щодо перспектив вінгера команди Михайла Мудрика збільшити кількість своїх ігрових хвилин. Читати…

33 хв. ago

Різник увійшов до символічної збірної першого туру ЛЧ від SofaScore

Аналітичний портал SofaScore опублікував свою версію символічної збірної першого туру основного раунду Ліги чемпіонів.Читати далі

42 хв. ago

УЄФА оголосив ім’я найкращого футболіста тижня в Лізі чемпіонів

Півзахисник "Баєра" Флоріан Вірц став найкращим гравцем Ліги чемпіонів за підсумками першого ігрового тижня.Читати далі

51 хв. ago

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

2 години ago