Categories: Єврокубки

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Які перспективи в України у новому сезоні

Стартував новий сезон єврокубків, а тому є сенс глянути на оновлену таблицю коефіцієнтів.

Варто нагадати, що зараз відкинули коефіцієнт за сезон 2018/19, тож дані там суттєво оновилися. Отож, Україна перед стартом кваліфікації посідає 14-те місце в таблиці коефіцієнтів УЄФА, маючи у власному активі 24,7 очка. У нас стартує цього сезону 5 команд. “Шахтар” одразу розпочинає в групі Ліги чемпіонів, а “Дніпро-1” розпочне в другому кваліфікаційному раунді цього турніру, де зіграє з грецьким “Панатінаїкосом”. Якщо “Дніпро-1” пройде греків, то гарантує собі груповий етап бодай якогось єврокубка. “Зоря” гратиме в раунді плей-офф Ліги Європи і у випадку поразки виступить на груповому етапі Ліги конференцій. Тобто поки нам гарантовані дві команди у єврокубковій осені, це “Шахтар” та “Зоря”. А “Динамо” та “Ворскла” зіграють у кваліфікації Ліги конференцій.

І варто зазначити, що піднятися бодай на одну позицію вище буде дуже важко, адже Туреччина, котра зараз посідає 13-те місце, має більше за Україну аж на 1,9 очка. У них цього сезону буде 4 клуби, тобто набрані очки ділитимуться на 4, а не на 5, як у нас. “Галатасарай” стартує у другому відбірному раунді Ліги чемпіонів, а “Фенербахче”, “Бешикташ” та “Адана Демірспор” – у другому відбірному раунді Ліги конференцій. При цьому суперник поки є тільки в “Адана Демірспору”, котра гратиме з румунським “Клужем”. Сербія має більше за Україну на 2,475 бала, а Швейцарія – на 3,075 очка. Тому наздогнати їх буде ще важче.

Зважаючи на це все, найважливішим у новому сезоні для нас буде втримати своє 14-те місце. На 15-й позиції розташувалася Норвегія, котра програє Україні 1,075 бала. У норвежців стартують 4 клуби, як і в Туреччини. “Мольде” розпочне у другому відбірному раунді Ліги чемпіонів, “Бранн” гратиме у третьому відбірному раунді Ліги конференцій, а “Буде-Глімт” та “Русенборг” зіграють у другому кваліфікаційному раунді цього турніру. При цьому суперник поки є тільки в “Буде-Глімта”, котрий зіграє з чеським “Богеміансом”. Данія програє нам 1,75 очка, Ізраїль має менше на 2,075 очка, а Чехія програє 2,15 бала. Далі вже суперники дуже далеко, тож розгядати їх не варто. А тепер ми точно знаємо, проти кого можна повболівати.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Дибала опублікував зворушливе прощання з Де Россі: Футбол часто буває несправедливим

Плеймейкер Роми Пауло Дибала висловив прощання Даніеле де Россі.Читати далі

44 хв. ago

Фабіо Капелло: Мілану не можна звільняти Фонсеку

Відомий італійський тренер Фабіо Капелло впевнений, що з боку Мілана буде "неправильно" звільнити Паулу Фонсеку,…

47 хв. ago

УПЛ U19. Динамо з двозначним числом голів розтрощило Рух

В межах матчу 7-го туру чемпіонату юнацьких команд київське Динамо приймало львівський РухЧитати далі

48 хв. ago

Андрій Ярмоленко отримав тренерський диплом УЄФА

У Києві відбулося вручення тренерських А-дипломів УЄФА цілій групі фахівців.Читати далі

50 хв. ago

Збірна України U-16 оголосила склад на дуелі з Англією та Францією

Наставник "синьо-жовтих" Юрій Мороз обрав гравців, які представлятимуть нашу країну на міжнародних змаганнях.Читати далі

52 хв. ago

Фабріціо Романо: Мудрик визначився зі своїм майбутнім у Челсі

Вінгер Челсі Михайло Мудрик, схоже, ухвалив рішення щодо свого подальшого перебування в лондонському клубі.Читати далі

55 хв. ago