Categories: Друга ліга

Друга ліга: новини літнього міжсезоння

15 команд виявили бажання виступати в третьому за рейтингом футбольному дивізіоні України.

Формат турніру у другій лізі передбачає поєдинки за коловою системою. Базовою датою старту є 6 серпня, переможець підвищується в класі, а команди, що фінішують на другому і третьому місцях, зіграють у перехідних матчах із візаві, що посядуть 17-ту та 16-ту позиції в першій лізі.

На думку багатьох експертів, головними претендентами на перемогу будуть «Звягель» і «Нива» (Вінниця), яких у міжсезоння очолили відомі фахівці Юрій Максимов та Юрій Ярошенко відповідно. До речі, згідно жеребу саме ці команди поміряються силами вже у стартовому турі. В останніх спарингах «Звягель» поступився бузівській «Ниві» (0:3), а вінницька «Нива» — «Поділлю» (1:3). Першолігові команди переважали завдяки кращій зіграності, адже вони розпочали підготовку до сезону значно раніше.

Викликає інтерес у першому турі й львівське дербі «Рух-2» — «Карпати-2». ПФЛ буквально в останній момент дозволила цим командам виступати в другій лізі. Резервістів зелено-білих очолює відомий у минулому захисник «Карпат» Володимир Вільчинський, а ось хто стане керманичем «Руху-2», визначиться найближчими днями.

Ще одне дербі буде київським — «Локомотив» прийматиме ФК «ЮКСА». Це — дебютанти змагань під егідою ПФЛ. Якщо «залізничники» вже провели кілька контрольних матчів, то «ЮКСА» зіграє перший спаринг лише 19 липня — з «Поліссям» (Ставки).

Команду, яка є основною складовою Української християнської спортивної академії, очолив Микола Цимбал, що раніше був головним тренером «Миная». Не дивно, що собі в помічники він узяв Івана Остапова та Михайла Руснака, які працювали з ним у закарпатському клубі. Також до тренерського штабу ввійшли Андрій Грицай і бразильський фахівець Чина. Першим же літнім новачком став Антон Євдокимов із «ЛНЗ», виявили бажання захищати кольори ФК «ЮКСА» ще один екс-гравець «ЛНЗ» Олег Синьогуб і Дмитро Махнєв із львівських «Карпат».

Дебютанти першості не приховують, що збираються стати порушниками спокою. Тож «Звягелю» та «Ниві» не варто заспокоюватися.

Максимович Назар

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

38 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

42 хв. ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

44 хв. ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

46 хв. ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

54 хв. ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

58 хв. ago