Categories: Інше

Ігор Йовичевич: Я поїхав з України, але Україна ніколи не може вийти з мого серця

Вже колишній тренер “Шахтаря” Ігор Йовичевич попрощався з донецьким клубом і розповів про свій перехід у саудівський “Аль-Раєд”.

“Добрий день. Напевно, ви вже знаєте, що пару днів тому я очолив футбольний клуб “Аль-Раєд” у Саудівській Аравії. Дуже цікаві життєві шляхи та доля, бо минулого року жоден іноземний тренер не хотів прийняти “Шахтар” у умовах війни Я з тренерським штабом прийняв рішення – і це був найкращий крок у моїй кар’єрі.

Цього року до Саудівської Аравії хочуть приїхати багато іноземних тренерів, але не можуть. Тож дуже цікава ситуація. І це ваша нагорода, нагорода уболівальників. Хочу подякувати особисто, бо в умовах війни та важких моментів шліфується характер, шліфується менталітет виживання. І у спортивному розумінні між хорошими тренерами, які є у Саудівській Аравії, виживають найкращі. Це один привілей, щоб потрапити до цієї ліги зараз.

Це для мене великий виклик, граючи проти світових зірок. І також проти дуже добрих тренерів, де спробую свої знання, кваліфікацію та досвід, які я особливо здобув в Україні останніми роками.

Тож вдячний вам. Довго думав, як до вас звернутися, бо останній місяць справді читав коментарі, слухав, багато друзів говорили мені, що і як думаєте про мене. І це справді дає мені натхнення працювати далі з мотивацією та духом. Я відчував повагу від вас. Приємно це чути.

Хочу особисто вам, уболівальникам “Шахтаря”, і всім, хто підтримує мене, особисто подякувати. І хочу, щоб і надалі мене підтримували в “Аль-Раєді”. Також хочу подякувати і клубу, “Шахтарю”, президенту. Вони минулого року дали мені шанс очолити найкращий клуб України з великим статусом, досвідом у Лізі чемпіонів. І це була справді велика гордість та респект. Думаю, що “Шахтар” дав мені багато цього сезону, неймовірного і важкого в історії “Шахтаря” сезону.

Але так склалося. Думав, що я разом із тренерським штабом дав багато “Шахтарю”. Я вважаю, що має бути вічний взаємний респект. Звернути особливу увагу на персонал “Шахтаря” – з першого дня вони прийняли мене як сім’ю. Дякую особисто кожному з працівників, велику повагу. Дякую за кожен день та секунду, яку я провів з вами. З того дня, як мені дали форму, і до чемпіонського дня, коли команда підкидала мене в повітря, святкувавши 14-й титул, який об’єднає нас назавжди. В умовах війни “Шахтар” виграв такий важкий титул.

Були блискучі моменти, починаючи з матчу проти Лейпцигу. “Динамо”, перше класико, яке особисто виграв. Пройшли “Ренн”, коли нам не давали шансу пройти без Михайла Мудрика. Були незабутні моменти, де я справді можу тільки пишатися. Цей шлях у Кривий Ріг знають лише ті, хто був у автобусах 20 годин туди та 24 години у Роттердам. Це не можеш не забути. Не можеш не пишатися жертвами. Останнє – хочу особисто подякувати кожному гравцю. Я віддав їм усе, що мав. Цей 14 титул назавжди буде вписаний золотими словами. Дякую вам. Хотілося б дійсно, щоб через 15 років Зубков зробив те інтерв’ю і запитав, який титул був найдорожчим – і я відповів би: “Зуба, наш перший, найважчий”.

Дякую вам, пацани. Бажаю клубу та новому тренерському штабу успішного сезону, гарного виступу у Лізі чемпіонів та ще раз здобути титул УПЛ. Ви дуже хороша команда, я буду щирим уболівальником. Раз “Шахтар”, назавжди “Шахтар”.

Я поїхав із України, але Україна ніколи не може вийти з мого серця. – Люблю вас, Слава Україні!” – сказав Йовичевіч.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Президент Ла Ліги отримав догану від іспанського суду

Хав'єр Тебас, президент Ла Ліги, отримав догану від Адміністративного спортивного суду Іспанії (TAD) за скаргою,…

6 хв. ago

Хабі Алонсо: Настав час, коли футболісти відчувають, що матчів забагато

Головний тренер «Баєра» Хабі Алонсо прокоментував слова Родрі, який сказав, що гравці близькі до страйку через надмірну кількість матчів у…

15 хв. ago

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

2 години ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

2 години ago

Мессі заснував продюсерську компанію

Восьмиразовий володар "Золотого м'яча", аргентинець Ліонель Мессі заснував продюсерську фірму. Про це він повідомив у…

2 години ago

Керівництво Роми пояснило гравцям причину звільнення Де Россі

Керівництво Роми пояснило команді, за що був звільнений Даніеле Де Россі. Про це повідомляє Corriere…

2 години ago