Categories: Єврокубки

Українські клуби в єврокубках-2023/24: хто та де гратиме, дати жеребкування і стартових матчів

У новому євросезоні наша країна буде представлена п’ятьма командами.

За підсумками української Прем’єр-ліги (УПЛ) сезону-2022/23 визначилися клуби, які представлять нашу країну в наступному розіграші єврокубків.

Наша асоціація посідає 12-те місце у таблиці коефіцієнтів УЄФА, що дозволяє делегувати до європейських клубних турнірів п’ять команд.

Як і минулої кампанії, в євросезоні-2023/24 від України гратимуть донецький “Шахтар”, “Дніпро-1”, луганська “Зоря”, київське “Динамо” та полтавська “Ворскла”.

ТСН Проспорт розповідає, хто з український клубів змагатиметься в Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій, а також коли відбудеться жеребкування та перші матчі наших команд у наступній єврокубковій кампанії.

“Шахтар”

“Шахтар” як чемпіон України автоматично потрапив до групового етапу Ліги чемпіонів.

Під час жеребкування основного раунду найпрестижнішого євротурніру “гірники” будуть у третьому кошику.

Варто зазначити, що наша країна могла й не отримати пряму путівку до групового етапу головного єврокубка. Згідно з регламентом, цей привілей мають перші 10 асоціацій у рейтингу УЄФА, а також переможець минулого розіграшу Ліги чемпіонів. Україна ж наразі розташовується на 12-й позиції.

Однак фіналісти останньої ЛЧ – “Манчестер Сіті” та “Інтер” – кваліфікувалися до наступного розіграшу турніру через національні чемпіонати. А Росія, яка йде на 11-му місці в таблиці коефіцієнтів УЄФА, продовжує бути відстороненою від змагань через війну проти України. Таким чином, саме чемпіону нашої асоціації дісталася остання пряма путівку до групового раунду Ліги чемпіонів-2023/24.

  • Своїх суперників в основній сітці турніру “Шахтар” дізнається під час жеребкування 31 серпня, а матчі стартового туру групового етапу ЛЧ заплановано на 19/20 вересня.

“Дніпро-1”

“Дніпро-1” став срібним призером УПЛ-2022/23 та вперше в клубній історії зіграє у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Для того, щоб пробитися до групового раунду Ліги чемпіонів, дніпрянам необхідно буде подолати одразу три кваліфікаційних етапи.

  • Дніпровський клуб вступить у боротьбу з 2-го відбіркового раунду ЛЧ. Жеребкування цього етапу відбулося 21 червня, а матчі відбудуться 25/26 липня і 1/2 серпня.

Команда Олександра Кучера розпочне свій єврокубковий шлях у новому сезоні поєдинками з грецьким “Панатінаїкосом”.

У разі успіху на цьому етапі в 3-му кваліфікаційному раунді ЛЧ суперником “Дніпра-1” стане хтось з квартету “Марсель” (Франція), “Брага” (Португалія), ПСВ (Нідерланди), “Рейнджерс” (Шотландія).

Якщо “Дніпро-1” вилетить у кваліфікації Ліги чемпіонів, то продовжить виступи у відборі Ліги Європи. У разі невдачі в ЛЄ команда потрапить до наступного за чергою раунду Ліги конференцій. Таким чином, потенційно для дніпрян існує варіант взагалі залишитися восени без єврокубків.

“Зоря”

“Зоря” виграла “бронзу” чемпіонату України й тим самим отримала право виступити у кваліфікації другого за рангом єврокубку – Ліги Європи.

Луганський клуб стартує одразу в плейоф кваліфікації ЛЄ, тобто для виходу до групового етапу потрібно буде здолати лише одного суперника.

  • Жеребкування плейоф кваліфікації Ліги Європи відбудеться 7 серпня, а матчі – 24-го та 31 серпня.

Якщо “Зоря” програє в плейоф відбору ЛЄ, то одразу потрапить до групового етапу Ліги конференцій. Тож, на відміну від “Дніпра-1”, луганська команда вже гарантувала собі участь у груповій стадії єврокубків на наступний сезон.

“Динамо”

“Динамо” завершило сезон УПЛ на четвертому місці та лише вдруге в історії залишилися без медалей чемпіонату України. У новій кампанії київський клуб дебютує в третьому за престижністю єврокубку – Лізі конференцій.

Однак на шляху до групового етапу цього турніру “біло-синім” належить ще пройти двох суперників.

  • Команда Мірчі Луческу стартуватиме з 3-го кваліфікаційного раунду Ліги конференцій. Жеребкування цієї стадії відбудеться 24 липня, а матчі – 10-го і 17 серпня.

“Ворскла”

“Ворскла” в останньому турі УПЛ виборола путівку до єврокубків, в меншості втримавши перемогу над “Шахтарем”. Завдяки цьому команда Віктора Скрипника пробилася до кваліфікації Ліги конференцій.

Полтавці розпочнуть свій шлях у турнірі з 2-го відбіркового раунду та повинні будуть перемогти трьох опонентів на шляху до групового етапу.

  • Жеребкування другого кваліфікаційного раунду Ліги конференцій відбулося 21 червня, а матчі будуть зіграні 27 липня та 3 серпня.

Свій шлях у новому євросезоні команда Скрипника розпочне матчами проти переможця пари ДАК (Словаччина) – “Діла” (Грузія).

КАЛЕНДАР СТАРТУ УКРАЇНСЬКИХ КЛУБІВ В ЄВРОКУБКАХ-2023/24
ТУРНІР МІСЦЕ В УПЛ КОМАНДА СТАДІЯ ЖЕРЕБКУВАННЯ КОЛИ МАТЧІ
ЛІГА ЧЕМПІОНІВ 1 Шахтар груповий етап 31 серпня 19/20 вересня
2 Дніпро-1 2-й кваліфай-раунд 21 червня 25 липня і 1 серпня
ЛІГА ЄВРОПИ 3 Зоря плейоф раунд 7 серпня 24 та 31 серпня
ЛІГА КОНФЕРЕНЦІЙ 4 Динамо 3-й кваліфай-раунд 24 липня 10 і 17 серпня
5 Ворскла 2-й кваліфай-раунд 21 червня 27 липня та 3 серпня

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Головний тренер Жирони зробив заяву перед матчем з Валенсією

Головний тренер Жирони Мічел пояснив, чого він вимагає від своїх гравців, які, за його словами,…

6 хв. ago

Екс-президент УЄФА запропонував змінити правила футболу

Мішель Платіні, який нині є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, закликав до проведення…

8 хв. ago

Блогер – про Герреро та Себальоса у грі з Ворсклою

Блогер Михайло Смоловий оцінив гру новачків «Динамо» Едуардо Герреро та Брайана Себальоса у матчі з…

10 хв. ago

Вінісіус Тобіас: Реал і Шахтар два по-своєму великі клуби

Захисник Шахтаря Вінісіус Тобіас в інтерв'ю клубній пресслужбі "гірників" згадав про період своїх виступів за…

38 хв. ago

Енцо Мареска: Зараз Мудрик не грає, але це не означає, що він не буде грати в майбутньому

Головний тренер «Челсі» Енцо Мареска поділився думкою щодо перспектив вінгера команди Михайла Мудрика збільшити кількість своїх ігрових хвилин. Читати…

43 хв. ago

Різник увійшов до символічної збірної першого туру ЛЧ від SofaScore

Аналітичний портал SofaScore опублікував свою версію символічної збірної першого туру основного раунду Ліги чемпіонів.Читати далі

52 хв. ago