Categories: УПЛ

Олексій Бєлік: Радий очолити юнацьку команду Шахтаря, це велика честь і відповідальність

Новий головний тренер «Шахтаря» U-19 Олексій Бєлік прокоментував своє призначення.

«Я радий очолити юнацьку команду «Шахтаря», адже це велика честь і відповідальність. Тут зібрані талановиті хлопці з великим майбутнім, тому мені приємно бути причетним до розвитку їхньої кар’єри. Ми тільки розпочали роботу, і, чесно кажучи, емоції зашкалюють. Я думаю, з допомогою досвідченого тренерського штабу, який тут працював минулого сезону, ми впораємося.

Дійсно, це дуже великий плюс, що я мав можливість спостерігати за хлопцями збоку. Також я бачив організацію тренувального процесу мого попередника, у якого все було відточено. Вдячний Оскару Ратулутрі за те, що зміг попрацювати в його тренерському штабі.

Усі тренери, які працювали з командою в минулому сезоні, продовжать роботу, але до нас долучився Максим Малишев. У минулому він провів багато матчів у першій команді, я говорив хлопцям, що тільки травма завадила йому продовжити кар’єру, і якби не це, то він би досі грав у «Шахтарі». Навіть попри це Максим устиг багато чого досягти у футболі, а зараз матиме можливість повністю реалізувати себе як асистент, а потім, можливо, уже і як головний тренер.

Мав розмову з керівництвом, але, думаю, ми ще предметно поговоримо. Можу сказати, що ми будемо розвивати хлопців як індивідуально, так і командно. Тут уся талановита молодь, якій до першої команди лишається буквально крок або кілька, якщо говорити про оренду до іншої команди, хоча тут усе індивідуально.

Що ж до турнірних задач, то про це ми ще не говорили, та без зайвих слів розуміємо, що для «Шахтаря» є лише одне місце – перше. Найближчими днями акцентуємо на важливості першого місця, адже постійно виходити до єврокубків завдяки успіхам першої команди ми не можемо», – сказав Бєлік.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago