Categories: Інше

Євро-2023 U-21. Франція – Україна: анонс матчу 1/4 фіналу

Чемпіонат Європи U-21. 1/4 фіналу. 02.07.2023. 22:00
Клуж. “Клуж Арена”.
Франція U-21 – Україна U-21
ТВ – Суспільне: регіональне мовлення

Україна

Підопічні Руслана Ротаня на груповому етапі жодного матчу не програли. У останньому турі українці зіграли внічию з іспанцями, хоча мали навіть перемагати (2:2). Тренерський штаб зробив дев’ять замін у стартовому складі, але на структуру гри це не вплинуло. Українці у першій половині зустрічі грали з позиції сили, більше контролювали м’яч. Проте, відсутність Талаверова і Батагова все ж позначилася на надійності у захисті. Дивитися за цією молодіжною збірною приємно, адже хлопці грають у футбол, а не відбиваються. Очікуємо, що і у протистоянні з Францією українці зможуть порадувати вболівальників якісною грою. Проблемною позицією є напад, адже все навантаження припаде на Данила Сікана. Проте, у випадку необхідності все ж вийти може В’юнник, який непогано зарекомендував себе у матчі з іспанцями.

У п’ятницю зранку пройшло тренування, під час якого в загальній групі працювали всі без винятку футболісти, у тому числі й Мудрик. Можливо, Михайло матиме змогу все ж дебютувати на цьому чемпіонаті.

Франція

Французи на груповому етапі очок не втрачали. У стартовому матчі квартету підопічні Сільвена Ріполя обіграли Італію (2:1), а у наступних іграх не залишили шансів Норвегії (1:0) та Швейцарії (4:1). У збірної Франції потужний колектив, з індивідуально сильними гравцями. Проте, з ними можна грати на рівних. Протистояння з Італією засвідчило, що у французів є проблеми, особливо це стосується захисту. До того ж, у суперника збірної України є кадрові втрати. Основний хавбек команди Еммануель Коне травмувався у матчі з Швейцарією. Коне зазнав ушкодження коліна й був замінений на півзахисника Енцо Ле Фе. Імовірно, півзахисник менхенгладбаської “Боруссії” вибув на тривалий час і не зіграє у чвертьфінальному матчі з Україною.

Нашим захисникам варто особливу увагу звернути на гравців групи атаки суперника, які вміють використовувати вільні зони, а також постійно націлені на ворота. Також французи агресивні у відборі і намагаються швидко доставити м’яч до заключної третини поля. На фоні інших виділяється 20-річний нападник “Ліона” Бредлі Баркола, який у дебютному для себе сезоні забив сім голів і віддав десять асистів.

Особисті зустрічі

Між собою команди зіграли чотири матчі: дві перемоги Франції, одна нічия і одна перемога українців. Рік тому у відборі на Євро збірні зіграли в результативну нічию – 3:3, а в себе дома французи розгромили підопічних Ротаня – 5:0.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

15 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

19 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

20 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

24 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

26 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

28 хв. ago