Categories: УПЛ

Директор Шахтаря: Зв’язувати безкоштовність трансляцій та війну – це дуже небезпечна риторика

Директор зі стратегічного розвитку та комунікацій “Шахтаря” Юрій Свиридов відповів комерційному директору “Дніпра-1” В’ячеславу Фрідману, який сказав, що під час війни матчі УПЛ потрібно показувати безкоштовно.

“По-перше, будь-яка країна дбає про добробут та спроможність свого населення. Одним із показників успішності економіки, крім середньої зарплати, є валовий внутрішній продукт, що складається з доходів усіх галузей економіки. Коли ми говоримо про те, що щось має бути безкоштовним , Треба усвідомлювати, що економічно державі не вигідно мати напрямки, які нічого не дають ВВП.

По-друге, і до війни, і під час і після ви майже не знайдете товарів, послуг, які можна отримати без оплати. Ми нещодавно запитали у вболівальників їхню думку щодо вартості платних трансляцій. Відповіли понад 15 тисяч фанатів і вказали вартість від 50 до 150 грн. Скажіть, будь ласка, шановний пане В’ячеславе, чи можуть усі ці люди щотижня отримувати безкоштовно, наприклад, паливо для автомобілів, келих пива чи послуги мобільного зв’язку? Безкоштовно, бо війна? Погодьтеся, що ні.

По-третє, пов’язувати безплатність та війну – це дуже небезпечна риторика, адже формується асоціація, що наступного дня після завершення війни доведеться вже платити. І це не наближаючий популізм, а віддаляючий нас від перемоги.

Тому я вважаю, що футбол має бути платним. Щоб уболівальники платили за перегляд футболу, як вони це роблять, наприклад, на стадіонах, купуючи квитки. Щоб клуби заробляли кошти, а не отримували субсидії власників з будь-якої іншої галузі та покривали свої витрати на операційну діяльність та інвестиції в інфраструктуру, дитячі академії тощо. І це утверджувалося ще до повномасштабного вторгнення. А під час війни взагалі вкрай важливо, щоб працювала економіка, утримувалися наявні та створювалися нові робочі місця, сплачувались податки, зростав ВВП.

Ми маємо позбавитися всього безкоштовного як пострадянської зарази, яка не дає нам успішно розвиватися і тягне країну в минуле. Ринкова економіка – це механізм побудови вільної конкуренції, зокрема за гроші споживача. Якщо ми програємо цю конкуренцію, то побачимо це. Але я переконаний, що УПЛ-ТБ і платна модель, створена за європейськими зразками, єдиний правильний концепт трансляцій матчів УПЛ. І ми працюватимемо над ним, щоб зробити наш клубний футбол більш конкурентоспроможним, якіснішим, сучаснішим та привабливішим для вболівальників і корисним та доцільним для держави”, – написав Свиридов.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

19 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

23 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

24 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

28 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

30 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

32 хв. ago