Сергій Ковалець: У молодіжної збірної України дуже високий потенціал

Друга поспіль перемога молодіжної збірної України на Євро-2023 гарантувала команді Руслана Ротаня вихід у плей-офф престижного турніру. Про важку гру з Румунією та подальші перспективи “синьо-жовтих” FootBoom розпитав екстренера молодіжки Сергія Ковальця.

– Сергій Іванович, ви як у воду гляділи, коли передбачали, що з Румунією буде важке протистояння, а також попереджали про недопустимість піддаватись на провокації суперника…

– Головне – результат, він є і ми вітаємо команду Руслана Ротаня з виходом у чвертьфінал!

Гра вийшла важкою, румуни старались діяти на контратаках: відібрати м’яч й організувати швидкий вихід в атаку. Десь була нервозність, це нормально, тим більше, що суперник грав дома за підтримки великої кількості вболівальників. Але наша збірна грамотно зіграла з точки зору контролю м’яча, було багато позиційних атак, позиційно правильно розвивали свої атаки, відкривались з глибини поля через фланги. Ми вдало вскривали правий фланг, де активно діяв Кащук, постійно підключався Сич. Створили декілька гольових моментів в першому таймі й мали всі підстави повести в рахунку, але суперника врятував голкіпер. І все ж завдяки характеру й великому бажанню в кінцівці матчу ми все ж дотиснули й забили переможний м’яч. Що важливо, другу гру поспіль збірна відіграла на нуль у захисті, що також додає впевненості.

На жаль, Ванат піддався на провокацію суперника, заробив вилучення й тепер пропустить майбутню зустріч з Іспанією. Добре, що грати у меншості не довелося більше часу.

– Так, вилучення Ваната залишило неприємний осад. Владислав у складі “Динамо” в минулому сезоні заробив 7 жовтих карток, більше – тільки у Сидорчука (13). Це обумовлено стилем гри молодого форварда?

– Це емоції. Агресивність в атаці це нормально, але в межах дозволеного. Впевнений, що Руслан Ротань поспілкуються з ним і це вилучення стане хорошим уроком. Потрібно вміти стримували себе під час провокацій.

Ванат – гравець, який може зробити результат. В нього є все, щоб вирости в гравця високого рівня. Він пропустить гру з Іспанією, а у чвертьфіналі вважаю, знову зможе допомогти партнерам.

– Тренерський штаб збірної в основному складі провів тільки одну заміну.

– Судаков вийшов замість Брагару й провів дуже хороший матч. Запам’яталася його розрізна передача на Кащука, після якої наш вінгер вийшов сам на сам з голкіпером. Взагалі потенціал цієї збірної дуже високий. Гравці індивідуально високого рівня, плюс злагоджені командні дії. Видно, що зроблена велика робота.

– Важлива роль в переможному голі належить Брагару, який вдало вийшов на заміну.

– Максим – це гравець, який прагне розвиватися й вчитися. Його вихід підсилив командні дії. Активність і гострі дії Брагару на фланзі змусили захисника румунів зрізати м’яч у власні ворота. Але я б у першу чергу відмітив командну гру нашої молодіжної збірної – всі старалися й працювали на результат. Провели солідний матч.

– Олексій Кащук мав три виходи один в один з голкіпером, але не реалізував. Що він робив не так?

– Він добре відкривався, взаємодіяв з партнерами, демонстрував чудову швидкість. Все робив правильно, але вдало діяв голкіпер румунів, який піймав кураж. Будемо сподіватися, що і Кащук, і його партнери приберегли результативні удари на наступні матчі.

– Якою ви бачите останню гру в групі з Іспанією, в якій буде вирішуватись доля першого місця?

– Тренери оцінять фізичний стан футболістів, важливе значення буде мати процес відновлення – функціонального і психологічного. Можливо, буде проведена ротація. З Іспанією буде статусна гра, суперник серйозний, але в першу чергу потрібно як найкраще підійти до поєдинку 1/4 фіналу. Руслан Ротань добре знає можливості своїх гравців, переконаний, тренери приймуть правильні рішення. Повторюсь, у цієї команди дуже високий потенціал, але потрібно рухатись крок за кроком.

Максимович Назар

Recent Posts

Журналіст: Чекаємо на голи від Герреро, чи вони прийдуть – це вже питання

Журналіст Ігор Циганик вважає, що панамський форвард Динамо Едуардо Герреро поки не виправдовує очікувань, адже…

7 хв. ago

ЗМІ: 19-річного Гюлера не влаштовує те, що він не отримує ігрового часу

Півзахисник збірної Туреччини Арда Гюлер незадоволений своїм становищем в мадридському Реалі.Читати далі

10 хв. ago

Український форвард офіційно змінив клуб в Європі

Вихованець київського футболу Олександр Куракін спробує свої сили в чемпіонаті Данії.Читати далі

13 хв. ago

Олександр Назаренко: Дуже хочеться закріпитися в збірній, щоб це був не останній виклик

Вінгер Полісся Олександр Назаренко прокоментував свій виклик у національну команду.Читати далі

15 хв. ago

Рома визначила пріоритет на зимове трансферне вікно

Під час зимового трансферного вікна керівництво Роми має намір посилити свій склад двома вінгерами.Читати далі

19 хв. ago

Агуеро вимагає гроші від Барселони за контракт у 2021 році

36-річний аргентинський форвард Сергіо Агуеро вимагає від «Барселони» виконання контрактних зобов'язань.Читати далі

42 хв. ago