Руслан Ротань: У нас було багато моментів, щоб раніше вийти вперед

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань відповів на запитання журналістів після поєдинку з Румунією (1:0) на Євро-2023 (U-21).

— Ми провели дуже гарний матч. Великі компліменти для наших гравців! Я хлопцям сказав, що не сумніваюся в тому, що в нас є команда, характер. Ми можемо більше, над цим потрібно працювати. Десь у перші 10 хвилин поєдинку ми трішки хвилювалися, а потім гра практично була під нашим контролем. У нас було багато моментів, щоб раніше вийти вперед.

— Як ви після матчу підтримали Ваната, який вийшов на заміну й заробив вилучення?
— Ми вибороли цю перемогу всією командою, у тому числі й із допомогою Влада. Але я сказав йому, що він сам себе покарав. Він повинен контролювати емоції, бути професіоналом, не звертати уваги на провокації. Це молодість, ми граємо турнір U-21. Для Ваната це буде дуже гарний урок. Важливо, що в ті хвилини, які залишалися, наші гравці вигризали результат і для нього. Він сам себе покарав, хлопцям великий респект. Я думаю, у майбутньому він подібного не допустить.

— У другому таймі було багато моментів, коли ми закривали румунів у їхньому штрафному. Вони дуже сильно насичували центр, ми мали їх розтягувати. Що в такі моменти найскладніше для команди?
— У такі моменти, коли є перевага, а м’яч не йде у ворота, найголовніше — реакція на втрату м’яча, помилки, коли ми одразу повертаємо м’яч. Сьогодні це було, хлопці це зрозуміли остаточно, віддали останні сили. Удачу потрібно заслуговувати, і вони її заслужили своєю грою, майстерністю і характером.

— Чи не боїтеся ви, що вам не зарахують перемогу над Хорватією, оскільки на поле вийшли два футболісти, які не мали грати?
— Я вже відповідав на це питання вчора на прес-конференції. У нас є документи, які ми відправили в УЄФА. Нам дали чіткі рекомендації: ми маємо розбиратися з клубами, які повинні дозволити цим футболістам грати в цьому поєдинку. Тому проблем не було, питання вичерпано.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

59 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

1 годину ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

1 годину ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

1 годину ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

1 годину ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

1 годину ago