Categories: Інше

Румунія – Україна: анонс матчу 2-го туру Євро-2023 U-21

Чемпіонат Європи U-21. Другий тур. 24.06.2023. 19:00
Стадіон Стяуа (Бухарест)
Румунія U-21 – Україна U-21
ТВ: Суспільне: регіональне мовлення

Україна

Букмекери не вірили у нашу збірну напередодні матчу з Хорватією, але підопічні Ротаня зіграли якісно і перемогли – 2:0. Протягом години ігрового часу особливих проблем у нашої команди не було, але заключні півгодини були валідольні. Занадто низько до власних воріт почали сідати українці, але реалізувати свою моменти хорвати не змогли. Руслан Ротань не став змінювати звичний для себе склад і не помилився. Головним героєм протистояння став Олексій Кащук, який відзначився шикарним голом і віддав асист. Більшу частину гри українці оборонялися організовано. Після втрати м’яча починали грати з трьома центральними захисниками, а Бражко опускався нижче. Серед негативу варто також відзначити низьку ефективність реалізації швидкого виходу в атаку. Було багато перспективних атак, але довести їх до логічного завершення не змогли. На ротацію у найближчому матчі не очікуємо, адже переможний склад зазвичай не змінюють. У випадку позитивного результату можемо забезпечити собі вихід з групи.

Румунія

Господарі турніру проти іспанців протрималися перший тайм, але після перерви пропустили тричі. Футболісти збірної Іспанії мали тотальну перевагу і повинні були забивати раніше, але свої моменти не реалізували. Згадується епізод з Абелем Руїсом, який пробив повз порожні ворота. Під натиском опонентів румуни грали невпевнено і помилялися у простих ситупціях. Вільні зони іспанці використовували вміло, а воротар Міхай Попа завжди рятувати не міг. Проте, попри все варто відзначити новачка “Торіно”, який зробив все, щоб рахунок не став непристойним.

Поточний чемпіонат – третій поспіль для румунської збірної. Минулої першості команда не вийшла з групи, а в 2019 дійшла до півфіналу, де поступилася збірній Німеччини. У контрольних матчах перед стартом турніру Румунія програла Португалії (0:2) та зіграла внічию з Німеччиною (0:0). Відзначимо, що найближчий суперник українців грає за тактичною схемою 4-3-3. У заявці більшість гравців з місцевого чемпіонату, але також присутні в складі легіонери з чемпіонатів Італії, Франції та Польщі.

Особисті зустрічі

Команди між собою зіграли два матчі. Спочатку перемогу святкували румуни (3:0), а у наступній грі вже перемогли українці (1:0). Відзначимо, що ці протистояння відбулися у 2019 та 2020 роках.

Турнірна таблиця, Група В.

Іспанія 1 0 0 3-0 3
Україна 1 0 0 2-0 3
Хорватія 0 0 1 0-2 0
Румунія 0 0 1 0-3 0
Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

8 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

8 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

8 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

8 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

8 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

8 години ago