ПАРЄ рекомендувала МОК не допускати росіян і білорусів до Олімпійських ігор-2024

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію із рекомендацією Міжнародному олімпійському комітету не допускати російських та білоруських спортсменів на Олімпійські та Паралімпійські ігри в Парижі навіть під нейтральним прапором.

Про це 22 червня повідомила членкиня української делегації в ПАРЄ, народна депутатка від «Слуги народу» Євгенія Кравчук.

Відповідне рішення ухвалили 71 голосами «за», чотири делегати проголосували проти.

Згідно із документом, Асамблея вважає, що участь російських та білоруських спортсменів в Олімпійських та Паралімпійських іграх у нинішніх умовах є немислимою, буде використана як інструмент пропаганди та де-факто унеможливить участь інших спортсменів, зокрема й українських.

Фото – ПАРЄ рекомендує МОК не допускати росіян і білорусів до Олімпійських ігор | Новини на Громадському радіо
Засідання ПАРЄ по ситуації з МОК/Фото з FB Євгенії Кравчук
ПАРЄ підкреслила: відсутність відповідної суворої заборони спонукатиме російських громадян повірити, що світ готовий підтримувати зв’язки з РФ, попри її військову агресію проти України.

Асамблея також наголошує, що відповідним недопущенням спортсменів держав-агресорів «МОК продемонстрував би свою прихильність цінностям Олімпійських ігор, сприяв би пошуку мирних шляхів вирішення конфліктів і надіслав би чіткий сигнал російському та білоруському урядам, що їхні дії мають наслідки і що міжнародне співтовариство солідарне з Україною».

ПАРЄ закликає національних представників МОК, національних та міжнародних спортивних федерацій висловити свою незгоду із пропозицією МОК допустити російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх у Парижі навіть як «нейтральних атлетів».

Документ містить рішучий заклик до МОК та його спортивних органів заборонити участь російських та білоруських спортсменів в Олімпійських та Паралімпійських іграх в Парижі, а також у всіх інших великих спортивних заходах, доки триває війна агресії проти України.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет рекомендував міжнародним спортивним федераціям дозволити спортсменам з РФ та Білорусі виступати на турнірах у нейтральному статусі.

У керівництві Ради Європи підтримують заклик до Міжнародного олімпійського комітету не допускати до змагань російських та білоруських спортсменів у 2024 році.

Раніше близько 30 країн, включно з господаркою Олімпіади-2024 Францією, закликали МОК усунути росіян і білорусів від участі в іграх в Парижі через проблеми з чіткістю «нейтралітету» спортсменів.

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

4 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

4 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

4 години ago