Збірна України перемогла Мальту у кваліфікації Євро-2024

Збірна України у 4-му турі кваліфікації чемпіонату Європи-2024 обіграла національну команди Мальти.

Матч завершився з рахунком 1:0. Єдиний гол у матчі був забитий з одинадцятиметрового – відзначився Віктор Циганков.

Відзначимо, що  на 52-й хвилині пенальті не реалізував капітан українців Андрій Ярмоленко, який поцілив у перекладину.

Відбір на ЧЄ-2024. Група С.

Україна – Мальта – 1:0.

 Циганков, 72, пен.

 Ванат, 43, Маліновський, 56 – Ж. Борг, 51, С. Борг, 70.

На 52 хвилині Ярмоленко (Україна) не реалізував пенальті (перекладина).

Україна: Трубін – Конопля, Кривцов, Забарний, Матвієнко (Миколенко, 46) – Степаненко, Маліновський (Буяльський, 63) – Ярмоленко (Сидорчук, 81), Циганков (Сваток, 90+5), Судаков – Ванат (Довбик, 63).

Запас: Бущан, Лунін, Соболь, Сваток, Тимчик, Ігнатенко, Зубков, Мудрик.

Мальта: Бонелло (М. Грек, 45+3) – З. Мускат, С. Борг, Ж. Борг – Д. Мбонг (Дегабріеле, 88), Янкам, Гійом’є, Теума (Дж. Грек, 88), Камендзулі – Джонс (Дімек, 62), Нвоко (Сатаріано, 46).

Запас: Дебоно, Аттард, Шоу, Апап, Корболан, Н. Мускат Пізані.

Арбітр: Рудді Букке (Франція).

Стадіон: «Антон Малатинськи» (Трнава, Словаччина).

Поєдинок проти мальтійців був номінально домашнім для нашої національної команди. Втім через війну в Україні, збірні зустрічались у словацькій Трнаві. Напередодні підопічні Сергія Реброва здобули перші 3 очки в групі, завоювавши вольову перемогу над Північною Македонією (3:2). Для новоспеченого наставника цей матч був офіційним дебютом.

У поєдинку з Мальтою фахівець провів ротацію, що не дивно – суперники програли всі 3 поєдинки із загальним рахунком 1:8 у кваліфікації Євро-2024 й осіли на дні. Довбик, Мудрик, Тимчик і Миколенко розпочинали матч на лаві запасних. Ванат, Маліновський, Кривцов і Конопля вперше при Сергію Станіславовичу вийшли зі стартових хвилин.

Експерименти Реброва залишили після себе дещо сумнівне враження у першому таймі, як і з Північною Македонією. Вже на четвертій хвилині Ванат впритул до воріт влучив у кіпера, добивання Ярмоленка заблокував оборонець. Незабаром форвард Динамо втратив ще одну нагоду, створену Циганковим й не останню за 45 хвилин.

Мальта класно перекривала центр поля, підгледівши у македонців. Втім створила лише одну дійсно небезпечну нагоду. Джонс після відскоку від сумнозвісного в крайніх матчах Матвієнка пробачив “синьо-жовтим”, пробивши з метрів 13 повз ворота. На цьому робота Трубіна в першій половині завершилась.

Нефарт “синьо-жовтих” продовжувався до свистка на перерву. Циганков пролетів лівим флангом та прострелив вздовж лінії воротарського на Ваната. Той намагався замкнути у підкаті, але влетів у кіпера мальтійців Бонелло. Останній довго тягнув час, демонструючи арбітру пошкодженні пальці – Владиславу дали “гірчичник”. Віктор таки забив у роздягальню, але його гол скасували через офсайд.

У другій половині Матвієнка замінив на полі Миколенко. Втім божевілля продовжилось. Степаненко заробив пенальті, влучивши м’ячем у лікоть супернику в межах карного майданчику. Андрій Ярмоленко не реалізував 11-метровий. Мальтійці почали огризатись. Трубін відзначився класним сейвом після пострілу Янніка.

Ще з першої половини відчувалась критична нестача на полі реалізації Артема Довбика. Нарешті на 63-й хвилині Ребров випустив не тільки його, а й Віталія Буяльського. Останній непогано увійшов у гру, вже за 2 хвилини ледь не забив – Бонелло знову відмінно відіграв на перехопленні.

Зупинити нефарт Україні допоміг ще один пенальті. Жан Борг збив Ярмоленка у своєму штрафному. Цього разу до позначки підійшов Циганков… і відкрив рахунок. До фінального свистка “синьо-жовті” мали ще кілька чудових моментів, однак не реалізували їх. Підсумковий рахунок – 1:0.

Збірна України здобула 6 очок та підійнялась на другу сходинку в групі С. Щоправда, Італія та Північна Македонія ще не провели 3-й матч (в обох по 3 бали в активі). Англія лідирує з 9 пунктами, а Мальта залишається на дні з нулем.

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago