Північна Македонія – Україна: анонс матчу відбору до Євро-2024

Відбір до Євро-2024. Група С. Третій тур
16.06.2023. Скоп’є. Національна арена імені Тоше Проескі
Арбітр в полі – Лукас Фендріх (Швейцарія)
Північна Македонія 21:45 Україна
ТВ:MEGOGO, Суспільне мовлення

Північна Македонія

Північна Македонія добре розпочала цей кваліфікаційний цикл, однак перший суперник був прохідний. За всієї поваги до мальтійців, але їх на своєму полі македонці зобов’язані були перемагати (2:1). Інша річ – Україна.

Навряд чи Північна Македонія реально розраховує випередити Англію чи Італію, але фінішувати вище України – справа честі для цієї збірної. Особливо з врахуванням поразки на Євро-2020. З іншого боку, у відборі до чемпіонату світу 2022 македонці перемагали італійців, тож зараз завчасно здаватися вони точно не планують.

Головна зірка цієї збірної після завершення кар’єри Гораном Пандєвим – Еліф Ельмас. В сезоні, що закінчився, він став чемпіоном Італії з “Наполі”, відігравши в Серії А 36 поєдинків. Але є й інші помітні постаті: Еніс Барді з “Трабзонспора”, Ілія Нестеровський з “Удінезе”, Езджан Аліоскі з “Фенербахче”. Ну і знайомий українцям за виступами у “Ворсклі” Джоко Зайков (сьогодні він представляє “Університатю”).

Орієнтовний склад Північної Македонії: Дімітрієвський – Рістовський, Велковський, Мусліу, Аліоскі – Зайков, Атанасов – Барді, Ельмас, Трайковський – Нестеровський

Україна

Матч з Німеччиною залишив по собі добрі спогади, але вони будуть затьмарені, якщо раптом Україна не переможе Північну Македонію. Суперник – непростий, але це не зменшує тиску, який звалився на Сергія Реброва. Тренер повинен з ним впоратися сам і убезпечити від нього футболістів.

Після свого приходу на посаду Ребров говорив, що хотів би бачити агресивнішу збірну, ніж та, яка була у першому турі відбору проти Англії. Частково слова тренера втілилися у життя в спарингу з Німеччиною. Ми побачили команду, яка не тільки пресингує на чужій половині поля, а й завдяки цьому пресингу досягає успіхів (другий гол Циганкова). Тут питання в тому, чи суперник, який, на відміну від Німеччини, матиме турнірні завдання, дозволить пресингувати так високо?

Серед тих, хто на зборі, до офіційної заявки не увійдуть четверо гравців. Вибір для Реброва спростився фактом наявності травм у Валерія Бондаря та Олександра Піхальонка. Вони точно не помічники. В іншому все залежатиме від вибору тренерського штабу: чи знову побачимо на полі і Ярмоленка, і Циганкова, і Мудрика, і Довбика? Чи зіграє Матвієнко, який помилявся у матчі з Німеччиною? Хто вийде праворуч в обороні – Тимчик чи Конопля? Маліновський – знову у резерві?

Орієнтовний склад України: Трубін – Тимчик, Забарний, Сваток, Миколенко – Степаненко, Маліновський – Ярмоленко, Циганков, Мудрик – Довбик

Північна Македонія – Україна. Статистика особистих зустрічей

Команди провели між собою п’ять поєдинків, тільки в одному з яких забивали обидві збірні. Історична перевага на боці України. В трьох останніх матчах перемагала вона. Але завжди це було не без проблем. Пам’ятним є поєдинок другого туру Євро-2020, коли після двох відносно швидких голів від Ярмоленка та Яремчука довелося добряче нервувати. Ось саме через ту поразку у македонців нині можуть бути реваншистські настрої.

Північна Македонія – Україна. Турнірне становище команд

Македонія зараз у таблиці стоїть вище України. І що важливо – обидві збірні зіграли тільки по одній грі (хоча тури пройшли вже два). Але якщо Україна уже провела теоретично найважчий матч групи (гостьовий проти Англії), то Північна Македонія, навпаки, просто виконала обов’язкову програму в теоретично найлегшому поєдинку кампанії – домашньому проти Мальти.

У турнірній боротьбі все тільки розпочинається.

Команда І В Н П М РМ О
1 Англія 2 2 0 0 4-1 +3 6
2 Італія 2 1 0 1 3-2 +1 3
3 Північна Македонія 1 1 0 0 2-1 +1 3
4 Україна 1 0 0 1 0-2 -2 0
5 Мальта 2 0 0 2 1-4 -3 0
Максимович Назар

Recent Posts

Дибала опублікував зворушливе прощання з Де Россі: Футбол часто буває несправедливим

Плеймейкер Роми Пауло Дибала висловив прощання Даніеле де Россі.Читати далі

20 хв. ago

Фабіо Капелло: Мілану не можна звільняти Фонсеку

Відомий італійський тренер Фабіо Капелло впевнений, що з боку Мілана буде "неправильно" звільнити Паулу Фонсеку,…

24 хв. ago

УПЛ U19. Динамо з двозначним числом голів розтрощило Рух

В межах матчу 7-го туру чемпіонату юнацьких команд київське Динамо приймало львівський РухЧитати далі

24 хв. ago

Андрій Ярмоленко отримав тренерський диплом УЄФА

У Києві відбулося вручення тренерських А-дипломів УЄФА цілій групі фахівців.Читати далі

27 хв. ago

Збірна України U-16 оголосила склад на дуелі з Англією та Францією

Наставник "синьо-жовтих" Юрій Мороз обрав гравців, які представлятимуть нашу країну на міжнародних змаганнях.Читати далі

28 хв. ago

Фабріціо Романо: Мудрик визначився зі своїм майбутнім у Челсі

Вінгер Челсі Михайло Мудрик, схоже, ухвалив рішення щодо свого подальшого перебування в лондонському клубі.Читати далі

31 хв. ago