Categories: Перша ліга

Ігор Жабченко: Зробимо все, щоб вивести бузівську Ниву на новий рівень

Відомий український тренер Ігор Жабченко розповів про своє призначення головним тренером чемпіона VBET UA Друга бузівської Ниви

Несподівано після абсолютної перемоги у Другій лізі керівництво клубу Нива (Бузова) звільнило Сергія Карпенка, з яким команда виграла всі обласні змагання Київщини, вийшла на професіональний рівень і виграла Другу лігу. Проте ще більш неочікуваним стало призначення його наступника, ним став досвідчений столичний фахівець Ігор Жабченко.

Вихованець Динамо, який прославився виступами за Шахтар, Чорноморець і інші вітчизняні клуби, він плідно працював з юнацькою збірною України та низкою клубів, серед яких – Гірник-Спорт, Зірка, Суми. Неодноразово ставав лауреатом змагань ПФЛ. Ігор Валентинович пресслужбі ПФЛ розповів про призначення та враження від бузівської Ниви.

«Дізнався цю новину з преси, але таким є рішення керівництва клубу – воно має право ухвалювати будь-які рішення, – говорить Жабченко. – Президент так бачить розвиток свого клубу. Це футбол, така доля тренера. Мені також довелося піти з Гірника-Спорт, коли команда фінішувала третьою…

Тренер мусить бути готовим до будь-якого розвитку подій. Хочу відзначити роботу тренерського штабу Карпенка. Вони вивели команду у професіонали, виграли чемпіонат у першому ж сезоні».

Відомий спеціаліст поділився враженнями від зустрічі з президентом бузівської Ниви Октаєм Ефендієвим.

“Президент прагне лише перемагати і досягати нових вершин. Приємно, що у нашому футболі є такі люди. Рухатимемося до виконання поставлених завдань. Зараз важливо якісно попрацювати у міжсезоння, освіжити команду, запросити новачків, які підсилять колектив. Без цього буде дуже складно успішно грати у Першій лізі. Хочу подякувати вболівальникам, які завжди підтримують команду, створюють чудову атмосферу на стадіоні. Зробимо все, щоб вивести Ниву на новий рівень».

Жабченко прокоментував кадрову ситуацію у команді.

«Всі питання вже вирішуватимемо коли зберемося. Команда виходить із відпустки 15-го червня. Знаю, що у деяких футболістів контракти закінчуються, але поки що без конкретики. У процесі роботи визначимо на кого розраховуємо, а з ким доведеться попрощатися».

Ігор Валентинович розповів про свій тренерський штаб.

«Ми завжди разом працюємо зі своїм помічником Юрієм Саком, тому у цьому змін ніяких не буде. Тренер воротарів у Ниві зміниться, адже попередній раніше працював в Колосі також, а поєднувати роботу у двох клубах складно.

Пресслужба ПФЛ

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

4 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

4 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

4 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

4 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

4 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

4 години ago