Categories: УПЛ

Максим Хлань: Шаблій давав багато обіцянок – але нічого цього не відбулося

Вінгер молодіжної збірної України Максим Хлань розповів, чому зі скандалом покинув Зорю.

“Чому перестав потрапляти навіть до заявки Зорі? Це відбулось після особистої зустрічі з президентом клубу. Контракт із Зорею був розрахований до кінця цього року і мені запропонували підписати новий контракт на 5 років. Я сказав, що не проти продовження контракту з клубом, але на коротший термін. Мені сказали, що я не буду грати, поки не підпишу з клубом контракт на 5 років. Так і сталось. Чому відмовився продовжити контракт на 5 років?

Я уклав контракт з Зорею в січні 2021 року. В тому трансфері брав участь агент Вадим Шаблій. Не як мій агент, а від імені Зорі. Він обіцяв, що я буду постійно мати ігрову практику в основі, для цього клуб і купує мене у Карпат. Запевняв, що через рік Зоря продасть мене в Європу, давав інші обіцянки, фінансові, які я не буду озвучувати. Але нічого цього не відбулося. І тут знову мені дають ті самі обіцянки і контракт на 5 років.

Зрозуміло, що я відмовився від такого тривалого контракту… Річ не в тому, що я хочу в Європу, як казав Шаблій в інтерв’ю. Річ у тім, що клуб і його представник не були послідовними у своїх діях раніше. Тому я не був готовий на 5 років пов’язувати себе з Зорею.

Перші два тижні я тренувався в індивідуальному режимі. Розминку розпочинали разом із командою, а коли починалось саме тренування, то мене відправляли намотувати круги аж до кінця тренування. Коли на це звернули увагу журналісти, мене перевели в U-19.

Мене відокремили від команди, виганяли з їдальні, коли там була основа, з медпункту. Коротко кажучи, такими діями до мене навмисно проявляли принизливе відношення та тиск, щоб я продовжив контракт на 5 років. Про це я також направив листа президенту, але він не відреагував”, – зізнався Хлань в інтерв’ю Українському футболу.

Нагадаємо, у березні 20-річний вінгер відмовився продовжувати контракт з луганцями (чинна угода спливає 31 грудня 2023 року) і був відсторонений від тренувань з головною командою. Після матчу 18-го туру УПЛ проти Динамо Максим жодного разу не потрапив у заявку Зорі, повторивши долю Владислав Кочергіна, якого Геллер і Ко також тривалий час маринували у запасі.

Максимович Назар

Recent Posts

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

23 хв. ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

25 хв. ago

Мессі заснував продюсерську компанію

Восьмиразовий володар "Золотого м'яча", аргентинець Ліонель Мессі заснував продюсерську фірму. Про це він повідомив у…

28 хв. ago

Керівництво Роми пояснило гравцям причину звільнення Де Россі

Керівництво Роми пояснило команді, за що був звільнений Даніеле Де Россі. Про це повідомляє Corriere…

30 хв. ago

Ігор Костюк: Загалом, план на матч виконали

Головний тренер Динамо U-19 Ігор Костюк висловився щодо розгрому Руха (10:0) у матчі сьомого туру…

45 хв. ago

Чемпіонат Азербайджану. Карабах Кащука розгромив Нефтчі Григорчука

Сьогодні в перший день 7-го туру Прем'єр-ліги Азербайджану відбувся матч Карабах - Нефтчі.Читати далі

55 хв. ago