Міністр внутрішніх справ Німеччини: Це товариський матч із чітким посланням – ми поряд з Україною

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер поділилася думкою про майбутній товариський матч між Бундестім та збірною України.

“Це гра з чітким посланням – ми поряд з Україною. Ми продовжимо підтримувати Україну всіма силами: у військовому, гуманітарному плані та шляхом прийому великої кількості біженців у Німеччині”, – сказала Фезер.

“Це набагато більше, ніж просто товариська гра. Футбол особливо добре передає ці повідомлення, оскільки він стосується та об’єднує так багато людей”.

“Можливість дивитися футбольний матч у світі та безпеці щодня забирає в українців жорстока російська війна. Спорт також має боротися з цією жорстокою війною, яку путін веде в центрі Європи. Тому нам абсолютно зрозуміло, що росії зараз немає місця у світовому спорті”.

Україна зіграє з Німеччиною у Бремені на стадіоні «Везерштадіон» 12 червня. Початок о 19:00 за київським часом. Трансляцію поєдинку проведуть MEGOGO та Суспільне.

Для збірної Німеччини матч із Україною стане ювілейним, 1000-м в історії. Прибуток, отриманий від проведення поєдинку, піде у фонд Німецького футбольного союзу, який допомагає людям, які постраждали від російської військової агресії.

Товариський поєдинок проти Бундестіму стане дебютним для Сергія Реброва на чолі національної команди України. Після матчу з Німеччиною синьо-жовті проведуть дві зустрічі відбору до Євро-2024 – з Північною Македонією (16 червня) та Мальтою (19 червня).

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago