Categories: Єврокубки

Вест Хем вирвав перемогу у Фіорентини в бойовому фіналі Ліги конференцій

7 червня у Празі на «Фортуна Арені» відбувся фінал Ліги конференцій, у якому «Фіорентина» програла «Вест Хему» (1:2).

Ліга конференцій. Фінал

«Фіорентина» (Італія) — «Вест Хем» (Англія) — 1:2 (Бонавентура, 67 — Бенрахма, 62, з пенальті, Боуен, 90).

Обидва клуби з самого початку були серед фаворитів турніру, хоча у чемпіонаті вони виступили невдало. Фіорентина завершила Серію А восьмою, а Вест Хем фінішував в АПЛ 14-им.

Тому фінал Ліги конференцій розглядався для Фіорентини та Вест Хема як можливість потрапити у єврокубки на наступний сезон. Переможець турніру автоматично отримує від УЄФА пряму путівку у груповий раунд Ліги Європи.

Обидва клуби мають у своєму активі по одному єврокубку, але славетні часи суперників залишились у далекому минулому. Вест Хем двічі виходив у фінал Кубка володарів Кубків і став переможцем турніру у 1965-му (2:0 проти Мюнхена-1860).

У Фіорентини ж було чотири фінали різних турнірів. Був навіть фінал Кубка європейських чемпіонів (попередник Ліги чемпіонів) у 1957-му, але тоді італійці поступились Реалу (0:2). А ось у 1961-му “фіалки” змогли взяти Кубок володарів Кубків, двічі здолавши Рейнджерс (2:0 та 2:1).

Наставник Фіорентини Вінценцо Італьяно здивував стартовим складом. Коуч залишив на заміні головного бомбардира команди Артура Кабрала, віддавши перевагу екснападнику Реала Луці Йовичу. Також в центрі захисту з’явився зазвичай запасний Лука Раньєрі.

Букмекери оцінювали шанси команд як майже рівні. У першому таймі ігрова перевага була на боці Фіорентини. Втім реальних моментів було небагато, натомість гравці чимало боротьби.

Не залишились осторонь накалу і вболівальники Вест Хема. Вони закидали Крістіано БІрагі келихами з пивом і один із них розбив капітану голову. Втім медики привели італійця до ладу, а суддя відновив гру за кілька хвилин.

Основні ж події команди відклали на другий тайм. Одним із антигероїв став як раз Бірагі. Спочатку лівий захисник зіграв рукою у своєму майданчику і Бенрахма впевнено реалізував пенальті.

Цікаво знати Хто зіграє в Лізі чемпіонів 2023/2024 та які шанси в українського клубу пробитися напряму

Після цього Фіорентина мала куди більше моментів і доволі швидко зрівняла. Ніко Гонсалес скинув на Бонавентуру, той знайшов момент для удару з-під захисника і вразив дальній кут.

“Фіалки” були ближчими до перемоги, тоді як Вест Хем був згоден на овертайми. Моменти мали Сапонара, Амрабат та Кабрал, але все ж фортуна відвернулась від Фіорентини.

На останній хвилині основного часу Пакета запустив Боуена сам-на-сам із Терраччано і тут Бірагі впустив Джарода та не залишив його в офсайді. Вінгер успішно реалізував вихід.

Читайте також Коли українські клуби зіграють в єврокубках: дати жеребкування та матчів, потенційні суперники

Часу на те, щоб зрівняти рахунок, у Фіорентини вже було обмаль. Таким чином, попри непереконливу гру Вест Хем таки став переможцем Ліги конференцій та зіграє наступного сезону в Лізі Європи.

Для Девіда Моєса це лише другий трофей в кар’єрі. Першим для шотландця був Суперкубок Англії-2013. А ось Андрій Ярмоленко може кусати лікти, адже залишив Вест Хем минулого літа.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

47 хв. ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

49 хв. ago

Мессі заснував продюсерську компанію

Восьмиразовий володар "Золотого м'яча", аргентинець Ліонель Мессі заснував продюсерську фірму. Про це він повідомив у…

51 хв. ago

Керівництво Роми пояснило гравцям причину звільнення Де Россі

Керівництво Роми пояснило команді, за що був звільнений Даніеле Де Россі. Про це повідомляє Corriere…

54 хв. ago

Ігор Костюк: Загалом, план на матч виконали

Головний тренер Динамо U-19 Ігор Костюк висловився щодо розгрому Руха (10:0) у матчі сьомого туру…

1 годину ago

Чемпіонат Азербайджану. Карабах Кащука розгромив Нефтчі Григорчука

Сьогодні в перший день 7-го туру Прем'єр-ліги Азербайджану відбувся матч Карабах - Нефтчі.Читати далі

1 годину ago