Хто робив вибір? Що дивує у складі збірної України на червневі матчі

Вчора Українська асоціація футболу оприлюднила список викликаних гравців, котрі в червні зіграють проти Німеччини, Північної Македонії та Мальти.

Мабуть, тут варто задати питання щодо того, хто ж обирав цих футболістів, адже формально в нас досі немає головного тренера збірної України. Так, кажуть, що 30 травня офіційно представлять Сергія Реброва, але вам не здається, що трохи дико, коли за три тижні до матчів у національної команди немає тренера? З іншого боку, за останній рік ми вже звикли нічому не дивуватися в нашому футболі. Менше з тим, тепер глянемо на склад і почнемо з воротарів. Виклик Анатолія Трубіна цілком логічний, а Георгій Бущан з’явився в цьому списку через те, що від травми він вже відновився, а тепер активно набирає форму через матчі, тому до середини червня має бути готовим. Але що в цьому списку робить Андрій Лунін? Він вже давно не має ігрової практики, а Карло Анчелотті йому в “Реалі” не довіряє і хоче продати влітку. Чи не краще було покликати когось, хто грає регулярно? Втім, третій воротар – це точно не та позиція, через яку варто висувати серйозні претензії.

У захисті все цілком обгрунтовано, дивує лише повернення в команду Сергія Кривцова. Взимку він перейшов з “Шахтаря” в американський “Інтер Маямі” і там регулярно грає в МЛС. Цікаво, що сам Кривцов дивувався з відсутності виклику в збірну на березневі матчі і запевняв, що поки кар’єру не завершив. Це він просто допросився, чи віртуальний тренерський штаб збірної справді відстежує матчі МЛС? Сказати важко, але подивитися на Кривцова буде цікаво. Богдан Михайличенко цілком справедливо опинився тільки в резервному списку, бо останнім часом втратив місце в основному складі “Шахтаря”, де тепер грає Ярослав Ракицький. До слова, “блудного сина” вирішили в збірну не викликати, мабуть, щоб не бентежити вболівальників, котрі ще не забули ні “Зеніт”, ні “руку на печінці”.

У нападі тренер-інкогніто вирішив продовжити практику виклику Романа Яремчука, хоча за що брати в збірну нападника, котрий вже забув, як забивати голи? Може хай би краще Роман спершу в клубі розібрався, а потім вже й збірну йшов? Виклик Ваната та Довбика виглядає цілком логічно, але чи не було б краще замість Яремчука взяти того ж Данила Сікана? Він хоча б забиває інколи та й грає постійно, а не так, як наш представник у “Брюгге”. Тож, які головні запитання до того, хто обирав цей склад? Що роблять у збірній Лунін та Яремчук, чому тільки у резервному списку Шапаренко, чому на місце Романа не взяли Сікана? Загалом, не так вже й багато, але пояснити можна було б.

Ігор Цвик, головний редактор Sportanalytic.com

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Екс-капітан Колоса увійшов до тренерського складу команди

Екс-гравець "Колосу" Вадим Мілько переведений до тренерського штабу першої команди з Ковалівки, де буде працювати…

10 хв. ago

УПЛ. Використали чисельну більшість – Олександрія у більшості перемогла Лівий Берег

У сьомому турі УПЛ Олександрія приймала дебютанта елітного дивізіону "Лівий Берег". Господарі поля намагалися продовжити…

14 хв. ago

Перша ліга. Переможну серію продовжено – Агробізнес обіграв Епіцентр

Безумовно, це була найбільш очікувана гра восьмого туру Першої ліги. Лідер групи А приймав другу…

16 хв. ago

Динамо – Рух: стартові склади матчу 7-го туру УПЛ

Динамо прийматиме Рух в рамках 7-го туру УПЛ.Читати далі

35 хв. ago

АПЛ. Вест Хем розгромно поступився Челсі – Мудрик залишився на лаві запасних

Нестабільність — наше все. Такий девіз у обох команд-учасників сьогоднішнього матчу. Сезон розпочався нерівно, втім…

1 годину ago

Перша ліга. Невдалий дебют Вірта – Нива зазнала поразки від Поділля

У Хмельницькому у якості головного тренера "Ниви" дебютував Юрій Вірт. Читати далі

1 годину ago