Categories: Інше

Лучано Лучі готується допомогти українським арбітрам

Сьогодні в Мукачевому відбулася зустріч голови Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі із суддями та спостерігачами чемпіонату України, які наразі перебувають на Закарпатті.

У нараді взяли участь арбітр ФІФА Микола Балакін, арбітр Прем’єр-ліги Ярослав Козик, асистенти арбітра Прем’єр-ліги Євген Петраков та Дмитро Оганесян, спостерігач Прем’єр-ліги Костянтин Труханов та асистент арбітра першої ліги Сергій Наскалов.

У порядку денному було декілька вкрай важливих питань щодо нинішнього становища українських арбітрів. По-перше, це уточнення місця знаходження та проживання кожного із суддів. По-друге, з’ясування можливості допомоги тим, хто перебуває у гарячих точках, гуманітарної та фінансової підтримки для них. Це стосується арбітрів, які наразі проживають у Херсоні, Чернігові та Харкові.

Голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі повідомив, що італійські судді в межах допомоги українським колегам зібрали чималу суму грошей, яку вони найближчим часом передадуть до нашої країни.

Учасники зустрічі в Мукачевому склали список із 45-ти українських арбітрів, які потребують допомоги саме зараз. Вони сподіваються, що з допомогою містера Лучі фінансова підтримка буде надана їм якнайшвидше.

Крім того, заплановано зустріч з усіма суддями, які наразі перебувають у Закарпатському регіоні, займаються волонтерством, гуманітарною допомогою та працююють із благодійними фондами.

Обговорювалися на нараді й плани на більш віддалене майбутнє. Зокрема, у випадку, якщо на Закарпатті базуватиметься збірна України, в області можливе й проведення зборів українських арбітрів.

Особливо відзначалося, що у складний для батьківщини час українські судді не сидять склавши руки, а беруть активну участь у допомозі українській армії, загонам територіальної оборони та у волонтерській діяльності. Уже наступного тижня арбітри планують провести чергову акцію й передати гуманітарну допомогу дітям, які прибули до Мукачевого з Дніпра та Харкова.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago