В ООН відреагували на расистський скандал навколо Вінісіуса

Верховний комісар Організації Об’єднаних Націй з прав людини Фолькер Тюрк прокоментував расистські нападки на нападаючого “Реала” Вінісіуса. “Потрібно мати справу і з темною стороною”, – наводить слова Roya News.

“Расова дискримінація, з якою в черговий раз зіткнувся гравець мадридського “Реалу”Вінісіус Жуніор в Іспанії, є яскравим нагадуванням про поширеність расизму в спорті.

Я закликаю тих, хто організовує спортивні заходи, розробити стратегії щодо запобігання расизму та боротьби з ним. Для викорінення расової дискримінації необхідно зробити набагато більше. Потрібно уважно розглянути права людини в спорті з різних точок зору.

Спорт поєднує людей. Є безліч позитивних моментів, які вкоренилися у спортивних заходах, але також потрібно мати справу з темною стороною.

Саме тому ми хочемо висунути низку чітких ідей щодо стандартів у галузі прав людини на спортивних заходах”, – сказав Фолькер Тюрк.

У середині другого тайму між “Реалом” та “Валенсією” після серії чергових расистських вигуків від фанів мишей Вінісіус попросив рефері якось вплинути на ситуацію, інцидент був зафіксований у підсумковому протоколі, але гра просто продовжилася після невеликої паузи. Більше того, наприкінці гри бразилець отримав червону картку від рефері Рікардо де Бургоса за відмашку від Уго Дуро, хоча у бійці брали участь кілька футболістів і гравець “Валенсії” схопив раніше бразильця за шию.

Залишаючи поле, Вінісіус саркастично аплодував фанам, і показував два пальці трибунам, натякаючи на можливий виліт “Валенсії” до Сегунди.

Безліч футболістів підтримали Вінісіуса, зокрема Кайл Вокер, Кіліан Мбаппе та Каземіро.

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

16 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

20 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

22 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

25 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

27 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

29 хв. ago