Інтер, завдяки дублю Мартінеса, переміг Фіорентину і виграв Кубок Італії

Інтер обіграв Фіорентину у фіналі Кубка Італії. Матч завершився з рахунком 2:1. У міланців дубль оформив Лаутаро Мартінес.

Кубок Італії. Фінал.

«Фіорентина» – «Інтер» – 1:2

 Гонсалес (3) – Мартінес (29, 37)

 Куарта (54), Гонсалес (90) – Бастоні (53)

«Фіорентина»: Терраччано, Додо (Терзич, 82), Міленкович, Куарта (Раньєрі, 70), Бірагі, Бонавентура, Амрабат (Йович, 70), Кастровіллі (Мандрагора, 60), Іконе (Соттіль, 60), Кабрал, Гонсалес

Запас: Черофоліні, Ваннуккі, Венуті, дос Сантос, Дункан, Бьянко, Барак, Куаме, Сапонара, Брекало

«Інтер»: Ханданович, Дарміан, Ачербі, Бастоні (де Врей, 58), Дімарко (Госенс, 68), Думфріс, Барелла, Брозович, Чалханоглу (Гальярдіні, 83), Джеко (Лукаку, 58), Мартінес (Корреа, 83)

Запас: Кордац, Онана, Д’Амброзіо, Шкріньяр, Белланова, Станкович, Аслані, Мхітарян

«Стадіо Олімпіко» (Рим, Італія).

Вже на третій хвилині “фіалки” шокували Інтер, відкривши рахунок. Бонавентура протягнув м’яч і віддав на Іконе, який прострілив на дальній кут воротарського. Там вже був Ніколас Гонсалес, який пробив повз Хандановіча. 1:0 – провальний старт для фіналіста Ліги чемпіонів.

Інтер відповів моментом Джеко, удар якого заблокували. Ще одна атака Фіорентини була гострішою. Додо перевів з правого флангу в центр, на удар вивели Амрабата, який трохи не влучив. Подобалася команда Вінченцо Італьяно у перші хвилини, повністю контролюючи хід подій на полі Стадіо Олімпіко. За винятком 24-ї хвилини, коли Лаутаро вивів Джеко віч-на-віч із Терраччано. Едін забив чимало голів на Олімпіко у складі Роми, але цей момент змарнував, пробивши вище. Перший реальний провал у захисті “фіалок”.

Дзвіночок у моменті з Джеко команда Італьяно не почула. На 29-й хвилині рахунок став рівним – наступний момент “нерадзуррі” втілився в гол. Лаутаро Мартінес забив 100-й м’яч за Інтер. Брозовіч розкішним пасом урозріз вивів аргентинця на побачення з Терраччано. Міленковіч не витримав лінію, а Лаутаро потужним ударом у дальній кут засвітив на табло 1:1.

А невдовзі Інтер святкував другий гол. На 37-й хвилині Барелла закинув на лінію воротарського, де Лаутаро випередив Міленковіча і в падінні пробив під поперечину. “Нерадзуррі” перевернули гру ще до перерви після невдалого відрізку на старті. Перший тайм завершився перевагою Інтера.

Як і перший тайм, другу половину гри активніше почала Фіорентина. Однак цього разу забити не вдалося. Тиск на ворота Хандановіча був, але найгострішим моментом став неточний удар Бірагі зі штрафного. З гри, окрім володіння, мало що виходило. Інтер впевнено “сушив” гру, хоча й сам в контратаки не ходив (момент із ударом Дімарко і сейвом Терраччано не рахуємо – там був офсайд).

Ближче до кінця гри штурм “фіалок” посилився. Падіння Соттіля у штрафному залишилося без уваги арбітра – Ірраті, який народився саме у Флоренції, пенальті не поставив. З ударом Гонсалеса впорався Хандановіча, а серія стандартів біля воріт Інтера до ударів не призводила. Близьким до успіху був Бірагі, який пробив над поперечину.

В одній із рідкісних атак Інтера Госенс міг все вирішувати. Фіорентину врятував вчасний підкат Додо у межах воротарського. Був момент і у Барелли, який з лінії штрафного зарядив у район другого ярусу стадіону. А на 79-й розкішний шанс не використав Йовіч. Лука прибрав Дарміана, але не зміг пробити Хандановіча! Тут же серб не влучив у дальній кут після класного навісу Додо, а Дарміан врятував після проходу Гонсалеса. Гаряча кінцівка після нуднуватих 30-ти хвилин другого тайму.

Інтер з великими проблемами, але встояв. Команда Сімоне Індзагі захистила звання володаря Кубка Італії, вигравши трофей вдев’яте в історії “нерадзуррі”. Інтер зрівнявся за цим показником із Ромою і виграв другий трофей у сезоні після перемоги в Суперкубку. Фіорентина тепер спробує виграти важливіший фінал – Лігу конференцій. “Нерадзуррі” можуть завершити доволі вдалий сезон перемогою в Лізі чемпіонів.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

60 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

1 годину ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

1 годину ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

1 годину ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

1 годину ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

1 годину ago