Categories: УПЛ

УПЛ. Металіст 1925 в харківському дербі обіграв Металіст

У рамках останнього дня 27-го туру УПЛ між собою зіграли дві харківські команди, які мають до того ж схожі назву – “Металіст 1925” та “Металіст”. Обидві сторони ведуть боротьбу за виживання, а тому від дербі залежало багато чого.

УПЛ, 27-й тур.

Металіст 1925 – Металіст 2 : 0.

1 – 0. Безуглий – 58.

2 – 0. Чирук – 68.

У Ковалівці відбулося друге в історії УПЛ харківське дербі, яке доповнила ще одна представниця Харкова – Катерина Монзуль. У першому колі Металіст і Металіст 1925 голів не забивали, а зараз обидві команди ведуть боротьбу за збереження прописки у Прем’єр-лізі. Поки що це краще вдається підопічним Едмара/Голодюка, які перебували на межі зони перехідних матчів. А от у Металіста справи гірші – “жовто-сині”, хоч нещодавно перервали тривалу серію без перемог, але із зони прямого вильоту не піднялися.

Попри відсутність найкращого бомбардира Максима Прядуна (дискваліфікація), команда Огнєновіча почала активніше. Вже на 2-й хвилині Наумець пробив у руки Мозілю, а згодом Безуглий у розкішному підкаті зупинив Чідомере в межах штрафного. Ще один момент Наумця вже був по-справжньому гольовим. Владислав з меж штрафного не зумів пробити Мозіля, який дотягнувся до м’яча. Дебют повністю за Металістом. “1925-ті” відповіли хіба що неточним ударом від Габелка.

А далі почалася типова УПЛ. Бий, біжи, борися, падай. До речі, про “падай”. Вачіберадзе зробив це у штрафному, але такого бажаного пенальті не отримав. Огнєновіч ще й вимушену заміну провів до перерви – Порох через ушкодження залишив поле. На цьому й усе. Обнадійливий цікавий початок тайму продовження не мав. 0:0 після 45-ти хвилин.

Красномовний момент виник на старті другої половини. Чідомере замість того, щоб продовжувати боротьбу, зупинився і почав просити у Монзуль пенальті за влучання м’яча в руку Безуглого. Катерина та VAR гри рукою не побачили.

А на 58-й хвилині стався історичний момент – Металіст 1925 таки заштовхав м’яч у ворота. Традиційно для таких поєдинків допоміг стандарт. Русин влучив у поперечину, а Безуглий був першим на добиванні. 1:0 – безгольова серія Металіста 1925 в чемпіонаті завершилася на позначці 365 хвилин. Перший гол в історії дербі Харкова!

А згодом був і другий. Русин класним пасом вивів Чирука віч-на-віч із кіпером, а нападник “1925-х” забив свій перший м’яч в УПЛ. Йшла 68-ма хвилина. Тут же Рязанцев міг скоротити відставання Металіста, але після помилки суперника і чистого виходу віч-на-віч пробив дуже невдало. Фактично, це було все. Команда Едмара/Голодюка довела дербі до надважливої перемоги.

2:0 – Металіст 1925 набрав 30 пунктів і застрибнув одразу на 9 місце УПЛ, трохи відірвавшись від конкурентів. Тепер у зону стикових матчів опустився Верес. Становище Металіста куди гірше – 15 позиція і можливе 5-очкове відставання від зони перехідних матчів за три тури до фінішу (якщо Рух сьогодні обіграє Львів).

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago