Лілль – Марсель: анонс матчу 36-го туру Ліги 1

20 травня 2023 року. 22:00. Вільнев-д’Аск. Стадіон “П’єр Моруа”.
Чемпіонат Франції. 36-й тур
Де подивитись: MEGOGO, Volia TV
Дискваліфіковані: Пайєт (“Марсель”)
Травмовані: Жегрова, Джало – Унаї, Харіт, Руїс

“Лілль”

Здається, що “Лілль” за останні два тури впустив свої реальні шанси поборотися за місце в Лізі Європи. Спочатку була поразка від “Реймса” 0:1, а потім в матчі з прямим конкурентом – “Монако” була зафіксована нульова нічия. Що ж це не найкращий період для Джонатана Девіда, щоб промовчати в атаці. Найкращий бомбардир “догів” в цьому сезоні вже забив 21 м’яч, але не відзначався практично місяць, з тих пір, як реалізував пенальті у ворота “Осера” наприкінці квітня. Тож за останні чотири матчі “Лілль” виграв лише один – у “Аяччо”, що вже вилетів з Ліги 1. Така нестабільна форма може призвести і до втрати п’ятої позиції, бо конкуренти зовсім поруч.

Проте фанів “Лілля” має обнадіювати форма їхніх улюбленців вдома. Остання поразка була зафіксована тут ще наприкінці серпня. З тих пір зіграно чотирнадцять матчів, з яких тільки чотири не завершились перемогами. Останній такий випадок трапився ще в березні, коли “Ліон” зміг відібрати очки у “догів”, програючи 1:3. Тоді до речі хет-трик оформив Девід, але й у “Олімпіка” знайшовся свій герой – Ляказетт. Загалом домашні матчі команди Фонсеки проходять результативно останнім часом. В п’яти неодмінно забивалося не менше трьох голів, зазвичай забивали обидві команди.

На виїзді ж у “догів” чотири матчі без перемог і лише один забитий гол за цей період. При тому програв “Лілль” навіть безнадійному аутсайдері “Анже”, що вже давно офіційно залишив Лігу 1. Тож не дивно, що в першому матчі з “Марселем” в гостях була поразка 1:2 в вересні. Тоді “Олімпіку” вдався камбек після раннього голу Ісмаїлі.

“Марсель”

“Марсель” за останні десять матчів програв лише одного разу, але це матч був з категорії тих, які не можна програвати. В поєдинку зі своїм головним конкурентом “Лансом” “Олімпік” пропустив двічі, а забити зміг лише одного разу зусиллями Паєта. Таким чином, тепер доля другої прямої путівки у Лігу чемпіонів не повністю залежить від підопічних Тудора. В цьому сенсі доводиться жалкувати ще й про нічиї з не найскладнішими опонентами штибу “Страсбура”, “Монпельє” та “Лор’яна”.

Взагалі гра “Марселя” на “Велодромі” залишає багато питань в цьому сезоні. Так, в останніх трьох матчах вдома вдалося перемогти, але суперники були відверто нескладні: “Труа”, “Осер” та “Анже”. Два з них вже офіційно залишили елітний дивізіон. Та й з цими опонентами жодного разу команді Тудора не вдалося зіграти на нуль. Остання перемога над “Анже” проте хоча б виглядала більш впевнено. Після пропущеного від Сіма голи Санчеса, Пайєта та Верету з пенальті забезпечили перевагу у два м’ячі. Проте не варто забувати, що до цих трьох перемог над аутсайдерами у “Марселя” була серія з п’яти поспіль матчів без перемог на власному полі. В тому числі і розгромна поразка від ПСЖ, яка дала зрозуміти, що “Марсель” не має реальних шансів на боротьбу за золото.

Втім показники на виїзді виглядають солідно у “Марселя”. Перед поразкою від “Ланса” у підопічних Тудора була безпрограшна серія з одинадцяти матчів. В тому числі вісім поспіль перемог. Тож не дивно, що “Марсель” набрав найбільше очок поза рідним стадіоном серед усіх команд Ліги 1 цього сезону. Поразки тут були тільки від ПСЖ та “Ланса”, які стоять у таблиці вище. І навіть “Ліллю” з його впевненою грою на “П’єр Моруа” має бути непросто проти “Олімпіка”.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago