Жирона – Вільярреал: анонс матчу 35-го туру Ла Ліги

20 травня 2023 року. 15:00. Жирона. “Монтіліві”.
Ла Ліга 2022-23. 35-й тур
“Жирона” – “Вільярреал”
Де подивитись: MEGOGO, Volia TV
Дискваліфіковані: Оріоль Ромеу – Пау Торрес, Дані Парехо
Травмовані: Ібраїма Кебе, Тоні Вілья – Франсіс Коклен, Хосе Луїс Моралес
Під питанням: Янхель Еррера, Борха Гарсія, Алейкс Гарсія, Таті Кастельянос – Кіко Феменія, Рауль Альбіоль

Жирона

Команда Мічела протягом сезону частенько приємно дивувала, але головне – була доволі стабільною. Експерти відзначали якість гри “рохібланкос”, їхній прогрес та ще купу різних позитивних моментів. Так, якісний футбол не завжди конвертувався у очки, але останнім часом і у цьому плані каталонці неабияк підтягнулися. Нині у “червоно-білих” активна безпрограшна серія з чотирьох матчів, протягом якої вони здобули 10 очок. Завдяки цим успіхам команда Мічела наразі одноосібно займає 7-е місце у таблиці Ла Ліги, яке цілком може стати прохідним до Ліги конференцій.

Серія розпочалася з блискучої домашньої перемоги над мадридським “Реалом” з рахунком 4:2 і покером Таті Кастельяноса. Наступного туру “Жирона” несподівано виграла на виїзді у “Севільї”, яка нині також перебуває у чудовій формі і он навіть у фінал Ліги Європи знову вийшла, вибивши “Манчестер Юнайтед” та “Ювентус”. До слова, у випадку виграшу нервіонцями ЛЄ, ніяка Ліга конференцій ні “рохібланкос”, ні будь-кому іншому не світить.

А ще за кілька днів каталонці здобули домашню перемогу 2:1 над “Мальоркою”, і це був третій поспіль поєдинок, у якому відзначився Кастельянос. Минулими вихідними аргентинець через пошкодження пропускав виїзну гру проти “Реала Сосьєдад”, але навіть за його відсутності команда Мічела змогла не програти – 2:2. Причому гості до середини 1-го тайму поступалися 0:2, але встигли відігратися до перерви.

“Вільярреал”

Такі саму динаміку набору очок протягом попередніх чотирьох турів має й команда Кіке Сетьєна, яка наразі веде боротьбу за четверте підсумкове місце з попереднім суперником “Жирони”. “Жовта субмарина” розпочала весняний марафон з доволі прикрої поразки від “Севільї” (1:2) з пропущеним голом наприкінці компенсованого часу, але потім повернулася на шлях перемог. Причому у “амарільйос” також знайшовся свій герой-бомбардир. Мова про Ніколаса Джексона, який у січні був максимально близьким до переїзду в один з клубів АПЛ, але не пройшов медогляд.

Джексон забив переможний гол у домашньому поєдинку проти “Еспаньйола”, у якому “Вільярреал” здобув вольову перемогу з рахунком 4:2. За кілька днів івуарієць оформив дубль у грі проти “Сельти”, виграній 3:1 (у активі Ніколаса перші два м’ячі у зустрічі), а потім відзначився точним ударом у дербі з “Валенсією” на “Местальї”, але той матч команда Кіке Сетьєна виграти не змогла – 1:1. Ну а минулими вихідними “Жовта субмарина” вдома розгромила вдома “Атлетік” з рахунком 5:1, причому знову переможний гол забив Джексон, який у підсумку відзначився дублем. Також два м’ячі баскам забив Алекс Баена і стався автогол Айтора Паредеса. Таким чином “Вільярреал” скоротив відставання від “Реала Сосьєдад” до п’яти очок, тож боротьба за останню путівку від Іспанії до ЛЧ поки ще триває.

Максимович Назар

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

6 хв. ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

36 хв. ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

40 хв. ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

48 хв. ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

50 хв. ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

52 хв. ago