Categories: УПЛ

Ігор Леонов: У матчі з Колосом я не побачив, що Дніпро-1 знаходиться на рівні лідера чемпіонату

Відомий український тренер Ігор Леонов поділився своєю думкою щодо матчів лідерів УПЛ у 27-му турі чемпіонату.

– Першим із лідерів грав «Дніпро-1». Команда Олександра Кучера знову вирвала перемогу в кінцівці. Заслужено перемогли «Колос»?
– За першим таймом – ні. Вони після першого тайму мали 0:3 програвати, і якщо вони так далі гратимуть в обороні, нічого хорошого для них не буде. Але за другим таймом було видно, що вони більше хотіли виграти сьогодні. «Дніпро-1» перебудувався, заграв краще та дотиснув суперника. Але за сьогоднішнім матчем я не побачив, що «Дніпро-1» знаходиться на рівні лідера чемпіонату. Зрозуміло, що зіграли майже 30 матчів та є спади. На футболістів ще давить і результат. «Дніпро-1» сьогодні був непереконливим.

– Хто важливіший для «Дніпра-1» – Довбик чи Піхальонок?
– Однозначно Піхальонок. Так, Довбик забив 24 голи та може побити рекорд результативності УПЛ. І я йому цього щиро бажаю. Але не було б у «Дніпра-1» Піхальонка – вони не були б на тому місці, де зараз перебувають. Олександр – дуже якісний гравець, який не загубився б навіть у ТОП-чемпіонатах.

– “Шахтар” виграв свій матч у “Вереса”, але знову вирішення всіх питань відклав на кінцівку. Чого не вистачає «гірникам», щоб вирішувати матчі із суперниками із середини таблиці впевненіше?
– «Шахтар» добре грає, але «Верес» веде боротьбу за виживання, тому вони билися до кінця. У нинішньому чемпіонаті взагалі всі команди приблизно одного рівня, тому не можна говорити про когось, як про середняка. Зрозуміло, що «Шахтар» рівнем все ж таки вищий, але «Верес» – це бійці, які завжди б’ються до кінця. Якби «Шахтар» забив пенальті, йому було б легше. А так вийшла нервова кінцівка.

– Данило Сікан не реалізував пенальті. Той випадок, коли до призначення 11-метрового не причепишся і навіть до ВАР не треба було звертатися?
– Так, пенальті був по ділу. Зараз усі звертають особливу увагу на пенальті, але це треба припинити. У цьому епізоді не було жодних питань, судді навіть не довелося вдатися до допомоги ВАР.

– Перемогу «Шахтарю» принесли два захисники – Ракицький та Матвієнко. Це говорить про варіативність в атаці чи проблему з форвардами?
– Я не сказав би, що це проблема. Два досвідчені футболісти, які давно грають, зробили результат. Тим більше, чого не відібрати у Ракицького, то це вміння дати точний довгий пас. Моя суб’єктивна думка – пас у Ракицького один із найкращих у Європі. У нього це від бога – метрів на 50 точно в ноги віддати.

– Зубков провів чудовий матч. Чи можна його назвати лідером «Шахтаря» на фініші сезону?
– Так можна. Він має доводити, що він лідер. Зубков уже багато пограв і входить в обойму досвідчених футболістів поряд зі Степаненком, Матвієнком та Ракицьким. Він має якості лідера. Найголовніше для нього на фініші сезону – уникати травм. Зараз кожен гравець у «Шахтарі» має показувати свій максимум.

– Хто фаворит чемпіонських перегонів на сьогоднішній день?
– Однозначно “Шахтар”. Вони не віддадуть чемпіонство, повірте мені. Я знаю багатьох хлопців, які зараз грають у «Шахтарі» та можу сказати, що перемогу вони не віддадуть. Моя суб’єктивна думка – «Дніпро-1» має нульові шанси на чемпіонство.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

УПЛ U19. Олександрія здобула перемогу над Лівим Берегом

В п’ятницю, 20 вересня, команда Олександра Карпова, в межах 7 туру чемпіонату юнацьких команд сезону…

1 хв. ago

Джерело: Гравці Роми дуже незадоволені звільненням Де Россі

За інформацією Il Corriere dello Sport, гравці Роми розчаровані звільненням тренера Даніеле Де Россі, а…

6 хв. ago

Відразу 5 гравців Руху подорожчали за версією Transfermarkt

Одразу 5 гравців "Руху" потрапили у список 15-ти футболістів УПЛ, які найбільше додали у трансферній…

6 хв. ago

Тібо Куртуа: Я зігнав весь жир і додав м’язової маси

Голкіпер Реала Тібо Куртуа розповів про те, як травма змінила його підхід до фізичної підготовки.…

9 хв. ago

УПЛ U19. Чорноморець у результативному матчі поступився Карпатам

У п’ятницю, 20 вересня, львівські “Карпати” U-19 зіграли виїзний поєдинок чемпіонату України U-19 сезону 2024/2025.…

10 хв. ago

Молодий грецький фахівець очолив клубну академію Кривбаса

"Кривбас" призначив нового директора своєї футбольної академії. Ним став 30-річний фахівець із Греції Маріос Александріс.Читати…

29 хв. ago