Categories: Перша ліга

Віталій Груша: Оболоні принесла результат тяжка праця

Герой шостого туру другого етапу VBET UA Перша ліга Віталій Груша поділився враженнями від перемоги над Нивою (2:1), яка дозволила команді підвищитися у класі

– Звичайно, для кожного футболіста приємно ставати найкращим у турі, – відзначив Віталій. – Але для мене важливіше здобувати позитивний результат з командою. У першу чергу хочеться подякувати ЗСУ за можливість грати у футболу. Окремі слова подяки тренерському штабу, партнерам по команді, а також всьому клубному персоналу, адже це плоди нашої спільної роботи. Для мене на першому місці завжди успіхи команди, а особисті досягнення – приємний бонус.

‐ Відповідальність за результат тиснула на вас перед грою у Тернополі? Адже перемога гарантувала вам довгоочікуваний вихід в УПЛ?

– Нам було непросто, адже хотілося досягти позитивного результату якнайшвидше. Важливо, що з цим тиском ми змогли впоратися.

‐ Ваша команда активно розпочала гру і на 16-й хвилині після прострілу Єрмоленка ви відкрили рахунок. Награєте такі комбінації на тренуваннях?

– Саме таку комбінацію на тренуванні не награвали, але на футбольному полі зрозуміли один одного та втілили задум у позитивний результат.

‐ Після забитого м’яча ви продовжували домінувати, але не ризикували. Такий прагматичний футбол був пов’язаний з тим, що ціна помилки була надто великою?

– Розуміли чого вартують і три залікові пункти, тому не думати про це не могли. Важливо було зіграти максимально надійно у захисті та реалізувати свою моменти. Прагматичний футбол допоміг досягнути бажаного результату.

‐ На чому акцентував увагу тренерський штаб у перерві? Чи все з запланованого вдалося реалізувати?

– Тренер наголошував на тому,що нам необхідно дотримуватись свого стилю гри. Вважаю, що вдалося виконати тренерські настанови і набрали три залікові пункти, на які ми заслуговували.

‐ У другій половині зустрічі після вашої передачі п’ятою відзначився Краснопір. Отримали задоволення від цієї комбінації?

– Дійсно, від цієї комбінації отримав задоволення не тільки я, але і уся команда. Хочеться забивати такі голи якомога більше. Проте, для нас всі голи красиві і важливі.

‐ Перемога дозволила вам підвищитися у класі. Які емоції переповнювали після фінального свистка?

– Такі емоції не передати словами. Приємно, що наша тяжка праця принесла свій результат.

‐ Можете пригадати свій аматорський період кар’єри? Чемпіонат Тернопільської області в ті часи був конкурентним?

– Важко пригадати цей період кар’єри, так як вже пройшло багато часу. А як ви знаєте футбол з часом змінюється.

‐ Хто вас запросив у ОДЕК? Це був один із найбільш продуктивних періодів?

– В ОДЕК отримав запрошення від віце-президента команди діючого на той час. На аматорському рівні це був продуктивний період для мене, але вже досягнув більш амбітних цілей, тому є з чим порівнювати. Щасливий, що поступово прогресує і досягаю нових цілей у футболі.

‐ Пригадайте свої емоції від дебюту в Аматорському чемпіонаті України?

– Як і в кожного футболіста, який хотів втілити свої мрії в життя, емоції були позитивні. Розумів, що попереду ще багато роботи, тому ніколи не зупинявся на досягнутому, а постійно працював над собою.

‐ У складі Агробізнеса дебютували на професіональному рівні 14 липня 2017 року у виїзному поєдинку Другої ліги проти івано-франківського Прикарпаття (5:2). В цьому матчі ви відзначилися хеттриком. Найкращого дебюту напевно складно і придумати?

– Про такий дебют, напевне, мріє кожний гравець. А для мене це гарний спогад про дебют в Другій лізі. З нетерпінням тепер очікую на дебют в УПЛ. Думаю, що ці емоції не можна буде ні з чим порівняти.

‐ Ви уродженець Рівненщини, але в УПЛ вийшли не з Вересом. Проте, це вас напевно не засмучує, адже головне це підвищення у класі і новий період у кар’єрі?

– У кожного футболіста є своя команда, в якій він отримав мотивацію для подальшого розвитку своєї кар’єри. Тому, немає чому засмучуватись, адже я досяг того, чого хотів з Оболонню. Відзначу, що до Оболоні у мене не було пропозицій від інших клубів.

‐ Як оціните рівень УПЛ? Багато говорять, що Перша ліга зараз нічим не поступається за рівнем Прем’єр-Лізі…

– Рівень УПЛ будемо оцінювати у наступному сезоні. Сподіваюся, що Оболонь зіграє достойно в Прем’єр-Лізі.

Пресслужба ПФЛ

Максимович Назар

Recent Posts

Вінісіус Тобіас: Реал і Шахтар два по-своєму великі клуби

Захисник Шахтаря Вінісіус Тобіас в інтерв'ю клубній пресслужбі "гірників" згадав про період своїх виступів за…

25 хв. ago

Енцо Мареска: Зараз Мудрик не грає, але це не означає, що він не буде грати в майбутньому

Головний тренер «Челсі» Енцо Мареска поділився думкою щодо перспектив вінгера команди Михайла Мудрика збільшити кількість своїх ігрових хвилин. Читати…

29 хв. ago

Різник увійшов до символічної збірної першого туру ЛЧ від SofaScore

Аналітичний портал SofaScore опублікував свою версію символічної збірної першого туру основного раунду Ліги чемпіонів.Читати далі

39 хв. ago

УЄФА оголосив ім’я найкращого футболіста тижня в Лізі чемпіонів

Півзахисник "Баєра" Флоріан Вірц став найкращим гравцем Ліги чемпіонів за підсумками першого ігрового тижня.Читати далі

47 хв. ago

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

2 години ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

2 години ago