Categories: Інше

Мбаппе – найбільш високооплачуваний спортсмен світу до 25 років за версією Forbes

Нападник «ПСЖ» Кіліан Мбаппе став найоплачуванішим спортсменом світу віком до 25 років. За даними журналу Forbes, річний прибуток француза становить 110 мільйонів доларів.

За останні 12 місяців Кіліан Мбаппе допоміг збірній Франції вдруге поспіль виступити у фіналі Чемпіонату світу та посів друге місце в голосуванні за нагороду ФІФА найкращому гравцеві серед чоловіків. Він став найкращим бомбардиром «Парі Сен-Жермен» за всю історію і привів свою команду до другого поспіль чемпіонства Франції.

З таким успіхом він заробив кожну копійку продовження контракту, який він підписав з ПСЖ у травні 2022 року, виплативши йому приблизно 100 мільйонів доларів у вигляді ігрової зарплати та бонусів. Додайте підтримку та інші ділові заходи, і загальний прибуток Мбаппе за минулий рік становитиме 120 мільйонів доларів, цього достатньо, щоб поставити його під № 3 у списку найбільш високооплачуваних спортсменів світу, порівняно з № 35 рік тому.

Друге місце в рейтингу займає квотербек “Арізона Кардіналс” Кайлер Мюррей, який заробляє 70,5 мільйона доларів на рік. Після другого виступу поспіль на Pro Bowl захисник Arizona Cardinals підписав п’ятирічний контракт на суму до 230,5 мільйонів доларів минулого літа, отримавши бонус у розмірі 29 мільйонів доларів у 2022 році та додатковий бонус у розмірі 36 мільйонів доларів цього року

Трійку замикає гонщик команди Формули-1 “Ред Булл” Макс Ферстаппен (64 мільйони). У 2022 році Ферстаппен провів довгий сезон, вигравши рекордні для Формули 1 15 гонок (з 22 можливих) на шляху до другого поспіль чемпіонства серед пілотів. Він має намір досягти такого ж успіху в 2023 році, здобувши три перемоги в перших п’яти гонках сезону. Підписавши новий контракт із Red Bull Racing у березні 2022 року, гонщик отримав значну заробітну плату. Вважається, що він отримає вигідні бонуси за перемоги в гонках, а також титул сезону.

На 4-му рядку знаходиться форвард «Манчестер Сіті» Ерлінг Холанд (52 мільйони). Холанд дебютує серед найбільш високооплачуваних спортсменів цього року, піднявшись у списку під загальним № 32 так само, як він вибухнув на сцені Прем’єр-ліги Англії. З моменту переходу в «Манчестер Сіті» з дортмундської «Боруссії» в червні форвард забив 36 голів у чемпіонаті, встановивши рекорд Прем’єр-ліги, а минулого тижня він отримав престижну нагороду «Футболіст року» Асоціації футбольних журналістів . У березні він підписав з Nike довгострокову угоду, яка вважається одним із найбагатших спонсорів взуття у футболі.

На 5-му — баскетболіст «Даллас Меверікс» Лука Дончич. У Дончіча був похмурий кінець сезону, оскільки його «Даллас Маверікс» не потрапив у плей-оф, але в іншому випадку його кар’єра починається неймовірно яскраво: за п’ять років у лізі він чотири рази з’являвся в першій команді НБА. Вибір на 2020 та 2021 роки дозволив йому підписати так зване супермаксимальне продовження у серпні 2021 року на суму 207 мільйонів доларів за п’ять років. Поза кортом Дончіч випустив фірмове взуття Nike під брендом Jordan у вересні, а минулого місяця він запропонував поглянути на друге видання кросівок, одягнувши пару під час гри в Далласі. Очікується, що нове взуття з’явиться на полицях роздрібної торгівлі пізніше цього року.

П’ять із 50 найбільш високооплачуваних спортсменів віком до 25 років вони за останні 12 місяців заробили 354 мільйони доларів, у тому числі 304 мільйони доларів із зарплат і бонусів. Інші 50 мільйонів доларів надходять від підтримки, виступів, ліцензування, пам’ятних речей і будь-якого бізнесу, яким вони керують.

Ці п’ять феноменів значно нижчі за середній вік 50 найбільш високооплачуваних спортсменів, який цього року становить 33 роки

У сезоні-2022/23 Мбаппе провів за «ПСЖ» 40 матчів, забив 38 голів та зробив 9 результативних передач.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

14 секунд ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

8 хв. ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

12 хв. ago

УПЛ U19. Олександрія здобула перемогу над Лівим Берегом

В п’ятницю, 20 вересня, команда Олександра Карпова, в межах 7 туру чемпіонату юнацьких команд сезону…

1 годину ago

Джерело: Гравці Роми дуже незадоволені звільненням Де Россі

За інформацією Il Corriere dello Sport, гравці Роми розчаровані звільненням тренера Даніеле Де Россі, а…

1 годину ago

Відразу 5 гравців Руху подорожчали за версією Transfermarkt

Одразу 5 гравців "Руху" потрапили у список 15-ти футболістів УПЛ, які найбільше додали у трансферній…

1 годину ago