АПЛ. Арсенал без Зінченка розгромно поступився Брайтону Де Дзербі

Олександр Зінченко не міг допомогти своїй команді у цьому матчі: через травму український захисник вибув на невизначений термін та може пропустити всі ігри “канонірів”, які залишилися до завершення сезону. Проте турнірна ситуація вимагала від “Арсеналу” битися за перемогу за будь-яких обставин, щоб не втрачати останніх шансів на чемпіонський титул. “Ман Сіті” сьогодні переміг “Евертон” та збільшив перевагу до чотирьох очок, маючи також один поєдинок у запасі. “Брайтону” потрібна була реабілітація, адже у попередньому турі “чайки” ганебно програли вдома “Евертону” 1:5.

АПЛ, 36-й тур.

Арсенал – Брайтон 0 : 3.

0 – 1. Енкісо – 51.

0 – 2. Ундав – 86.

0 – 3. Еступіньян – 90+6.

Брайтон з Роберто Де Дзербі демонструє чудові результати, але в минулому турі отримав сенсаційний розгром від Евертона. Не обійшлося без удачі, однак Віталій Миколенко і компанія показали, як організованою грою можна стримати “чайок”.

Сьогодні таке завдання постало перед Арсеналом, який втрачає шанси на чемпіонство. Мікель Артета змушений догравати сезон без Олександра Зінченка – травмованого українця підміняє Тірні. У лазареті “канонірів” також важливий Саліба, а сьогодні отримав пошкодження Мартінеллі.

Головна інтрига полягала в тому, хто виграє боротьбу за ініціативу. Зазвичай суперники віддають володіння і Арсеналу, і Брайтону. Тут очікувалася боротьба. Догматичний Де Дзербі вирішив зіграти у контроль навіть на Емірейтс.

Арсенал грамотно пресингував, змушував гостей помилятися та створював завдяки цьому моменти. Після обрізок Брайтона “каноніри” миттєво розганяли швидкі атаки. Так могли забивати Жезус, Едегор та Сака, а найкращий шанс виник у Троссара.

Загалом було дуже багато боротьби. Команди вдвічі частіше фолили, ніж били по воротах. Арбітр впіймав вайби УПЛ і дозволяв грубощі. Гра перетворилася в постійні скарги з обох боків. Брайтон зрідка це все розбавляв випадами до чужих воріт.

У перерві Де Дзербі зробив важливу адаптацію, яка відразу спровокувала гол. Брайтон виманив Арсенал у пресинг, але замість звичних коротких передач пішов дальній винос на Мітому. Гості цим пасом відрізали майже половину суперників, Мітома накрутив Вайта та підключив до атаки Еступіньяна, а той з другої спроби асистував Енсісо. Парагваєць виглядав не найкраще, поров атаки невдалими рішеннями, однак зрештою став героєм.

Важливий нюанс в епізоді з голом – проблеми Ківіора. Фергюсон у ключовий момент атаки наступив на ногу поляку та зняв з нього бутс. Якуб на мить опустився поправити бутс, а в цей час полетіла подача на голову Енсісо. Хуліо без жодного спротиву з метра переправив м’яч у сітку.

Брайтон вніс необхідні корективи та позбавив Арсенал будь-яких варіантів загострення. Артета спробував виправити ситуацію замінами, однак нічого не допомогло. Господарі за весь другий тайм організували один момент – неточний удар Нелсона.

Троссар так розчарувався в Арсеналі, що вирішив зіграти за свою колишню команду. Бельгієць на власній половині подарував м’яч Брайтону, а Ундав подвоїв перевагу гостей. Крапку в матчі поставив Еступіньян, добивши м’яч у сітку після удару Ундава та сейву воротаря. Розгром.

Брайтон набрав 58 очок і піднявся на 6 місце. Арсенал же втратив останні надії на титул. Манчестер Сіті сьогодні переміг і відірвався на 4 очки (маючи матч в запасі).

Максимович Назар

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

1 годину ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

1 годину ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

1 годину ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

2 години ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

2 години ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

2 години ago