Categories: УПЛ

Роман Григорчук: Декілька відрізків гри проти Динамо можна назвати ідеальними

Головний тренер одеського “Чорноморця” Роман Григорчук прокоментував перемогу над київським “Динамо” в рамках 26-го туру УПЛ.

– Велике задоволення. Ми змогли зробити так, що посміхнуться і будуть радіти наші фанати, які зараз воюють. Ми дуже стараємось для них, бо ми знаємо як вони стараються для нас. Це дуже важливо. Також важливо, те, що ми заробили три очки, які нам дуже потрібні. Бо ми знаходимось у важкій ситуації в турнірній таблиці. Стратегічно і психологічно вже легше, через що це найбільше досягнення.

По грі можу сказати, що кілька відрізків у нашому виконанні можна назвати абсолютно ідеальними в моєму розумінні, в моєму баченні футболу. На жаль, їх було не так багато, як хотілося б. Але цим теж не потрібно гнівити Бога, а за це подякувати і порадіти цьому.

І дуже важлива річ, яку хочеться сказати – це реакція на другий пропущений гол. Повірте мені, у футболі коли ти думаєш, і команда, і клуб думають про якісь великі досягнення, вміння команди реагувати на пропущений гол, як ми відреагували у Кривому Розі та сьогодні, ніби 2:2, в когось могло бути розчарування, команда навпаки відреагувала прекрасно, забивши гол. Я думаю, що могли як забити, так і пропустити ще. Але по грі – добре.

– Після 2:2 “Чорноморець” забив не на рівному місці, мав 4 гольові моменти. Цей відрізок ви називаєте ідеальним?

– Так, я можу тільки з вами погодитися. Я дійсно так думаю, як ви сформулювали питання. Якраз про такі епізоди я говорив і про такий момент, коли були створені такі гольової ситуації і сам забитий гол. Це важлива річ.

– Чи можна стверджувати, що ваша команда, ваші підопічні виконали всю вашу установку? Якщо не секрет, що вам снилося перед матчем?

– Не снилося нічого, бо досить міцно сьогодні спав. Бо минулі дні були недосипання, спав по 4 години. А вчора я ліг о 12-й годині і прокинувся, що виспався добре і зовсім нічого мені не снилося. Ну, це такі байки, правдиві байки.

Щодо установки, то в моєму коментарі було сказано, що сьогодні були відрізки футболу, які я сміливо можу назвати абсолютно ідеальним футболом, у моєму розумінні. Звичайно, установку ми таку даємо. Але не можна сказати, що вона була виконана, бо ми говоримо тільки про відрізки, а хочеться, щоб це було тотально і більше ігрового часу. Тобто десь частково.

– Ви помітили відмінності між “Динамо” під керівництвом Мірчі Луческу та Олександра Шовковського?

– Я не можу зараз відповісти просто так чи ні, якихось пару слів. По-перше, якщо брати Луческу, то для мене це – один з найкращих тренерів у світі взагалі. За своїм розумінням футболу і відповідно за своїми досягненнями. Через це я думаю, що ми десь не маємо права, і я в тому числі, з кимось порівнювати та обговорювати Луческу. Це буде неправильно.

Я не хочу зовсім сказати нічого поганого про інших тренерів, бо я до всіх з повагою ставлюся. Але Луческу – це така фігура, про яку ми повинні дуже говорити обережно. А я особисто можу говорити тільки в тонах найвищого професіоналізму, розумінні футболу. Я б хотів, щоб ця фігура була в нашому футболі ще довго.

– Перший тайм матчу з “Динамо” сьогодні – це взагалі найкращий тайм “Чорноморця” під вашим керівництвом?

– Ви говорите про перший тайм, але я не можу говорити про перший тайм в цілому, я можу говорити лише про відрізки. Були відрізки часу абсолютного футболу і я їх можу назвати абсолютно ідеальними, які я хочу бачити. Але це не тільки було у першому таймі, а в другому також були моменти. Їх було значно менше, але вони були. Якщо брати в цілому, то, звичайно, перший тайм був кращий, ніж другий і ми більше часу грали в той футбол, який хотілося би бачити.

Максимович Назар

Recent Posts

Легенда Шахтаря зробив заяву щодо свого сина, який вболівав проти донеччан у ЛЧ

Колишній нападник донецького Шахтаря Андрій Воробей прокоментував інтерв'ю свого сина Максима, який нині захищає кольори…

7 хв. ago

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

9 хв. ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

16 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

25 хв. ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

28 хв. ago

Шахтар знизив ціну на Судакова – “гірники” сподіваються продати гравця за 55-60 млн. євро

"Шахтар" суттєво знизив ціну на свого півзахисника Георгія Судакова.Читати далі

39 хв. ago