Categories: УПЛ

Шовковський – про поразку Чорноморцю: Будемо працювати над своїми помилками

Коментар виконуючого обов’язки головного тренера «Динамо» Олександра Шовковського після матчу з «Чорноморцем» (2:3) у рамках 26-го туру чемпіонату України.

– Перш за все, хочу привітати «Чорноморець» із перемогою. Гра складається з двох таймів. У першому таймі, як і в останніх матчах, ми припустилися дуже багатьох помилок та дали велику фору супернику. Уже на 11-й хвилині поступатися в рахунку у два м’ячі… Хоча і попереджали, і показували, і казали, як грає суперник, його сильні якості… На жаль, припустилися прикрих помилок, пропустили два м’ячі, розгубилися.

У другому таймі виправили ситуацію, відігралися, але знову ж таки грубі помилки в кінцевому результаті не дозволили нам ані виграти, ані зіграти внічию. У першому таймі в нас також були моменти, які не вдалося реалізувати. Але гра в першу чергу складається із забитих та пропущених м’ячів. Тому будемо працювати над своїми помилками.

– Чому у цьому сезоні виходить так, що «Динамо» краще грає на виїзді, ніж удома? Це вже третя поразка на власному полі в нинішньому році, при цьому перед цим було три поспіль гостьових перемоги під вашим керівництвом…

– Ви знаєте, ми самі собі також ставимо це питання, чому на виїзді ми граємо більш вдало та впевнено. Поки що я не можу відповісти на нього.

– Чому, зрівнявши рахунок, команда зупинилася? Тренер «Чорноморця» сказав, що його підопічні показали сьогодні ідеальну гру. Чого «Динамо» дозволило одеситам показати ідеальну гру?

– Безумовно, команда грає так, як їй дозволяє суперник. Якщо взяти перші хвилини другого тайму, то я теж можу сказати, що ми грали чудово. Але, повторюся, гра складається з двох таймів, від стартового свистка до фінального. Але починати грати ще до початку матчу – на тренуваннях, під час підготовки. А перемоги – у першу чергу ментально – здобуваються ще до початку поєдинків. На жаль, ми чомусь включаємося у гру вже по ходу. Я неодноразово повторював, і футболістам у тому числі, що ми не маємо права починати грати з 5-ї, 10-ї, 20-ї хвилини. Будемо розбиратися та працювати над цим.

– Попередні перемоги під вашим керівництвом були здобуті над командами, які перебувають не в найкращій формі. «Чорноморець», окрім лідерів, вважають одним із найнезручніших суперників…

– Я вважаю, що ми припустилися помилок, які на 11-й хвилині поставили нас у дуже незручне становище. Якби не було цим перших 11 хвилин, то була б зовсім інша гра, не було б тієї розгубленості у хлопців. Я казав, що ми не маємо права поступатися своїм суперникам у таких компонентах, як бажанні, мотивації та боротьбі. Це ті компоненти, які вирівнюють усі команди. Далі вже йде індивідуальна майстерність. У реалізації моментів та індивідуальній грі в обороні ми, на жаль, припустилися сьогодні дуже багатьох помилок.

– Стало відомо, що Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ дискваліфікував Владислава Ваната на три матчі. Що відомо клубу й чи буде подаватися апеляція?

– Поки в нас немає рішення КДК, тому я не можу нічого коментувати. Воно поки на словах, але документа ми ще не бачили.

– Сьогодні день смерті Валерія Лобановського. Яке місце посідає цей великий тренер у вашому житті?

– Сьогодні я наводив кілька висловів шанованого Метра – і до матчу, і вже після гри. Він залишив дуже великий відбиток у моєму житті, в моєму розумінні футболу, сприйнятті себе у футболі. Зараз інші часи, хлопці не бачили і не спілкувалися з Валерієм Васильовичем, знають про нього лише за спогадами, книжками, відеоматеріалами, і лише таким чином можуть доторкнутися до тренера такої величини світового масштабу, як Лобановський.

Якщо говорити про мене особисто, то я помітив тенденцію, що ми завжди чомусь у цей день погано граємо.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

59 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

1 годину ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

1 годину ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

1 годину ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

1 годину ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

1 годину ago