Categories: УПЛ

Гідного чемпіона не буде. Чому доля титулу в УПЛ вирішиться не на полі

Вчорашнй перенесений матч “Дніпра-1” та “Олександрії” підтвердив те, про що ми з вами говорили зовсім нещодавно.

На цьому фото – ключовий епізод даного поєдинку, котрий і викликав стільки емоцій та спричинив колосальний скандал. Півзахисник “Дніпра-1” Олександр Назаренко у штрафному майданчику суперника під час флангового навісу підстрибнув вгору, несамовито закричав та ефектно гепнувся на газон. Після перегляду великої кількості повторів так і не вдалося розгледіти, де саме рефері там помітив порушення правил, але пенальті він призначив без затримки. Після цього наставник “Олександрії” Руслан Ротань гнівно підбіг до лави запасних “Дніпра-1” та вступив у словесну перепалку з Вадимом Комардіним. Півзахисник “Дніпра-1” Жоау Пеглоу взагалі штовхнув Ротаня, а той тільки замахнувся у відповідь. Врешті, рефері вилучив Ротаня, а той послав головного арбітра на**й.

Весело, еге ж? Останні матчі “Дніпра-1” та “Шахтаря” все більше починають нагадувати цирк на дроті, а не справжній футбол. Ігор Циганик каже, що арбітру поєдинку “Дніпро-1” – “Металіст” подзвонили перед грою і повідомили остаточний рахунок, а букмекерські контори припинили приймати на нього ставки. У матчі “Шахтар” – “Минай” чистий гол гравця закарпатців Немчанінова не зарахував арбітр, а “гірники” завдяки цьому виграли з рахунком 1:0. У грі “Олександрія” – “Шахтар” Кевіну Келсі порвали футболку у штрафному майданчику суперника, але рефері пенальті не призначив, а команда Йовічевіча втратили очки. У матчі вчорашньому Олександр Назаренко стрибнув наче з парашутом, але суддя пенальті призначив. А вже завтра “Інгулець” прийматиме “Шахтар” у Львові і, за чутками, заплатить за 5 днів проживання свого суперника в готелі. Якось надто багато скандальних рішень, вам не здається?

І, на жаль, доводиться повторити, що чим менше матчів залишиться до кінця чемпіонату, тим більше такого бруду ми будемо бачити. “Шахтар” поки випереджає “Дніпро-1” на 2 очки, але попереду маячить 40 мільйонів євро за Лігу чемпіонів, тож це надто апетитний шматок, щоб його віддати іншому. Але, якщо чесно, то від цього стає гидко. Чи можна буде назвати нового чемпіона, хто б ним не став, цілком заслуженим, зважаючи на ці скандали? Чи подобається комусь такий футбол? І чи зможе команда, яка звикла до допомоги суддів, нормально представити Україну на міжнародній арені? Шкода, але ці запитання більше скидаються на риторичні.

Ігор Цвик, головний редактор Sportanalytic.com

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Гвардіола – про Арсенал: З кожним сезоном вони стають ще сильнішими

Головний тренер Манчестер Сіті Жузеп Гвардіола поділився очікуваннями від матчу п’ятого туру Англійської Прем'єр-ліги проти…

24 хв. ago

Ван Леувен: Думаю, Кудрівка створить Металісту-1925 труднощі

Головний тренер Металіста-1925 Патрік ван Леувен розповів, як його команда готується до матчу проти Кудрівки.…

26 хв. ago

Арне Слот: Перемога над Міланом – гарний перший крок на шляху до мети Ліверпуля

Наставник Ліверпуля Арне Слот очікує, що перемога над Міланом у Лізі чемпіонів позитивно позначиться на…

30 хв. ago

Матвієнко – в команді тижня ЛЧ за версією УЄФА

УЄФА представила символічну збірну за підсумками 1-го туру загального етапу Ліги чемпіонів. Читати далі

41 хв. ago

Головний тренер Жирони зробив заяву перед матчем з Валенсією

Головний тренер Жирони Мічел пояснив, чого він вимагає від своїх гравців, які, за його словами,…

1 годину ago

Екс-президент УЄФА запропонував змінити правила футболу

Мішель Платіні, який нині є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, закликав до проведення…

1 годину ago