Categories: Єврокубки

Ювентус – Севілья: анонс матчу 1/2 фіналу Ліги Європи

11 травня. 22:00. Ліга Європи. Півфінал. Перший матч
Турин. “Алльянц Стадіум”
“Ювентус” – “Севілья”
Головний арбітр: Даніель Зіберт (Німеччина)

“Севілья”

У таборі “нервйоненес” не приховують, що сезон вийшов невдалим і що влітку доведеться чимало перебудовувати. Команда збиралася знову боротися за четверте місце, а також вийти з групи Ліги Чемпіонів, але навіть провела п’ять турів у зоні вильоту. Три тренери працювали з нею, і третього було призначено лише у березні. Причому контракту на наступний сезон він не має. Незрозуміло й майбутнє спортивного директора Мончі.

Якщо вже в такому сезоні є шанс виграти улюблений трофей… Мончі говорить про шанс зробити сезон історичним, про нав’язливу ідею знову зіграти у фіналі Ліги Європи. “В такому сезоні і восьме місце у лізі для нас приз, але ніхто не хоче виграти Лігу Європи так, як ми”. Президент Луїс Кастро згоден: “В цьому турнірі ми здатні робити те, що інші – ні. “Ювентус” дуже сильний, але і йому не сподобається грати з королевою Ліги Європи”.

За нового тренера команда має успіх. Шість перемог, дві нічиї, лише одна поразка у всіх турнірах, три очки до єврокубкового місця через лігу. І перемога над “Манчестер Юнайтед” в ЛЄ з 2:2 в гостях та 3:0 вдома. Хосе Луїс Менділібар у Єврокубках до поточного сезону тренував лише в 2005-му році – в Кубку Інтертото, і визнає, що на “Олд Траффорд” почувався розгубленим. Але поклався на досвід гравців.

Після проходу МЮ “Севілья” грала лише у лізі. Де здобула важливі та складні перемоги над “Вільярреалом” та “Атлетіком”, поступилася “Жироні”, а в останньому матчі поступалася вдома “Еспаньолу”, але спромоглася вирвати перемогу – 3:2. Загалом виглядає складніше, натужніше, ніж на самому початку каденції Менділібара, що він сам визнає.

“Ювентус”

Сезон “Ювентуса” також вкрай складний. З вильотом в груповому турнірі Ліги Чемпіонів з лише трьома очками в шести турах, з судами за звинуваченнями у фінансових махінаціях, з відставкою всього керівництва клубу та потім його дискваліфікації. Зі зняттям 15-ти очок у січні, поверненням їх у квітні та опублікуванням два дні тому повного рішення суду, який визнав його винним. Тобто очки знову знімуть. У травні.

В такій ситуації Ліга Європи з запасного аеродрому перетворюється на основний. Клубу критично потрібні гроші від Ліги Чемпіонів і наступного сезону, і нині здається, що легше пробитися туди шляхом перемоги в ЛЄ, ніж думати, скільки ж знімуть очок у лізі. Нехай і у Серії А він нині другий.

На полі квітень видався вкрай складним. Лише одна перемога у восьми матчах у всіх турнірах, виліт з Кубка Італії. Головний тренер Массіміліано Аллегрі навіть заявив, що команда забула, як святкувати перемоги. І, що ще гірше – грала абсолютно байдуже, вимкнено. Щоправда, Аллегрі вважає, що це змінилося 30-го числа в Болоньї, і команда почала боротися, намагатися.

За результатом – так. Сім очок в трьох матчах. Але “Болоньї” туринці поступилися за грою, аутсайдеру “Лечче” навіщось довго віддавали ініціативу. А в Бергамо за статистикою розгромно програли. Хоча там виглядали дуже потужно, солідно і здобули важливу перемогу над “Аталантою” – 2:0.

Про Менділібара кажуть, що він грає в простий футбол, де потрібно багато бігати. На контрасті з попереднім тренером Хорхе Сампаолі, який занадто ускладнював. Хосе Луїс підтверджує, що намагається спрощувати. Також – що любить присутність у штрафному майданчику суперника, але не любить двобої. А ось “Ювентус” боротися любить, також любить бігати, але сидячи в обороні. І не любить м’яча. Що вдома, що в гостях. Домінуватимуть сьогодні гості.

Останнi матчi команд

Ювентус

Ювентус – Наполі 0:1 (ліга)

Інтер – Ювентус 1:0 (Кубок)

Болонья – Ювентус 1:1 (ліга)

Ювентус – Лечче 2:1 (ліга)

Аталанта – Ювентус 0:2 (ліга)

Севілья

Севілья – Манчестер Юнайтед 3:0 (Ліга Європи)

Севілья – Вільярреал 2:1 (ліга)

Атлетик – Севілья 0:1 (ліга)

Севілья – Жирона 0:2 (ліга)

Севілья – Еспаньол 3:2 (ліга)

Кадри

У “Ювентусі” всі в зборі, крім захисників Де Шильо та Бремера. У центрі поля дилема між Міретті та Фаджолі. А головна – в атаці. Два гравці атаки і три опорники чи навпаки? І хто? Влахович та Ді Марія в Бергамо виходили лише на заміну. Перший забив в другому матчі поспіль після дев’яти поспіль без голів. В ЛЄ він забивав “Нанту” та “Фрайбургу”. Про другого Аллегрі каже, що знає найкраще, що робити в матчах плей-офф.

Також у заявці в атаці К’єза, Айлінг-Джуніор, що забив свій перший гол за клуб у Бергамо, Мілік. У центрі поля нарешті здоровий Погба.

У “Севільї” проблеми з опорниками Фернандо та Хорданом, вінгерами Сусо та Ламелою, центральними захисниками Ніанзу та Маркао. Окампос пропускав тренування. Фернандо і Ламела начебто все ж таки зможуть зіграти. Можливо, Ніанзу. Якщо ні – у центрі оборони вийдуть Баде та Рекік. Ракитич може пересунутись вперед, на позицію “десятки” у схемі 4-2-3-1. У воротах з’явиться єврокубковий воротар Буну, який не грає у лізі.

“Ювентус”: Щенсни, Даніло, Гатті, Сандро, Куадрадо, Локателлі, Фаджолі, Рабіо, Костич, Влахович, Ді Марія

“Севілья”: Буну, Навас, Рекік, Баде, Акунья, Фернандо, Гудель, Ракітіч, Окампос, Хіль, Ен-Несірі

Статистика

  • “Ювентус” та “Севілья” зустрічалися чотири рази. В групових турнірах Ліги Чемпіонів. У сезоні 2015/16 туринці перемогли вдома з рахунком 2:0, а в гостях програли з рахунком 0:1. У сезоні 2016/17 виграли в гостях з рахунком 3:1, а вдома зіграли внічию 0:0. Також “Севілья” грала на “Алльянц Стадіум” у фіналі Ліги Європи-2013/14, коли після 0:0 за підсумками 120-ти хвилин перемогла “Бенфіку” у серії пенальті. Таким чином, за 300 хвилин гри на “Алльянц” севільці не забивали
  • У Лізі Європи в поточному сезоні “Ювентус” пройшов “Нант” (1:1 вдома та 3:0 в гостях), “Фрайбург” (1:0 вдома, 2:0 в гостях) та “Спортінг” (1:0 вдома, 1:1 в гостях). “Севілья” ж пройшла ПСВ (3:0 вдома, 0:2 в гостях), “Фенербахче” (2:0 вдома, 0:1 в гостях) та “Манчестер Юнайтед” (2:2 в гостях, 3:0 вдома) ). Причому в Англії вона поступалася з рахунком 0:2 на 83-ій хвилині і з рахунком 1:2 – на 90-ій
  • “Севілья” програла лише один матч з дев’яти у всіх турнірах під керівництвом Хосе Луїса Менділібара. Вигравши шість і звівши внічию два. В семи з цих дев’яти вона забивала більше одного м’яча. Щоправда, лише в одному з останніх трьох
  • “Ювентус” не забивав більше одного м’яча у десяти матчах у всіх турнірах поспіль, але потім забив два у двох поспіль
  • Лише в одному з дев’яти останніх матчів Ліги Європи за участю “Севільї” забивали обидві команди, як і в одному з п’яти останніх за участю “Ювентуса”
  • В п’яти останніх гостьових матчах Ліги Європи “Севільї” відбулися чотири поразки та одна нічия, витягнута на 91-ій хвилині. “Ювентус” в цьому турнірі вдома не програвав ніколи (Кубок УЄФА не рахується) – 14 матчів без поразок
Максимович Назар

Recent Posts

Гвардіола – про Арсенал: З кожним сезоном вони стають ще сильнішими

Головний тренер Манчестер Сіті Жузеп Гвардіола поділився очікуваннями від матчу п’ятого туру Англійської Прем'єр-ліги проти…

23 хв. ago

Ван Леувен: Думаю, Кудрівка створить Металісту-1925 труднощі

Головний тренер Металіста-1925 Патрік ван Леувен розповів, як його команда готується до матчу проти Кудрівки.…

25 хв. ago

Арне Слот: Перемога над Міланом – гарний перший крок на шляху до мети Ліверпуля

Наставник Ліверпуля Арне Слот очікує, що перемога над Міланом у Лізі чемпіонів позитивно позначиться на…

29 хв. ago

Матвієнко – в команді тижня ЛЧ за версією УЄФА

УЄФА представила символічну збірну за підсумками 1-го туру загального етапу Ліги чемпіонів. Читати далі

40 хв. ago

Головний тренер Жирони зробив заяву перед матчем з Валенсією

Головний тренер Жирони Мічел пояснив, чого він вимагає від своїх гравців, які, за його словами,…

1 годину ago

Екс-президент УЄФА запропонував змінити правила футболу

Мішель Платіні, який нині є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, закликав до проведення…

1 годину ago