Categories: Єврокубки

Інтер переміг Мілан в 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Інтер здобув перемогу над Міланом у межах першого поєдинку 1/2 фіналу Ліги чемпіонів.

Матч завершився з рахунком 0:2 на користь “нерадзуррі”. Голами відзначилися Едін Джеко та Генріх Мхітарян на початку зустрічі.

Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Перший матч.

«Мілан» – «Інтер» – 0:2

 Джеко (8), Мхитарян (11)

 Крунич (45+1), Томорі (64) – Мхитарян (45+1)

«Мілан»: Меньян, Ернандес, Томорі, К’єр (Тьяу, 59), Калабрія (Калюлю, 82), Тоналі, Крунич, Діас (Побега, 82), Беннасер (Мессіас, 18), Салемакерс (Орігі, 59), Жиру

Запас: Міранте, Нава, Балло, Ребич, Габбіа, де Кетеларе

«Інтер»: Онана, Бастоні, Ачербі, Дарміан, Барелла, Чалханоглу (Гальярдіні, 78), Мхитарян (Брозович, 62), Дімарко (де Врей, 70), Думфріс, Джеко (Лукаку, 70), Мартінес (Корреа, 78)

Запас: Ханданович, Кордац, Гозенс, Белланова, Аслані, Д’Амброзіо, Дзанотті

Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Іспанія)/

Зустріч міланських грандів на «Сан-Сіро», яку відвідали, зокрема, легенда «Мілана» Андрій Шевченко та ще один уболівальник номінальних господарів поля, уславлений тенісист Новак Джокович, стала 220-м офіційним протистоянням суперників в історії. До першої за 20 років дуелі «червоно-чорних» та «чорно-синіх» у півфіналі Ліги чемпіонів в активі «Мілана» була 71 перемога, «Інтер» виграв 81 поєдинок, а ще 67 матчів завершилися внічию.

2003-го непримиренні суперники також боролися в очній дуелі за путівку до фіналу ЛЧ, і тоді сильнішим виявився «Мілан», який пройшов земляків завдяки гостьовому голу Андрія Шевченка (0:0 та 1:1).

Цього разу команда Сімоне Індзагі приголомшила підопічних Стефано Піолі вже в дебюті, забивши зусиллями 37-річного боснійця Джеко та колишнього голеадора «Шахтаря» 34-річного Мхітаряна два м’ячі за 11 хвилин. Ба більше, незабаром «Мілан» врятувала лише штанга, а на 31-й хвилині іспанський рефері призначив у ворота колишнього клубу Шевченка пенальті, але після перегляду VAR все ж скасував своє рішення. Одним словом, перший тайм «Мілан», якому через травму не міг допомогти лідер атак Леао, провалив, свідченням чого став не лише рахунок на табло, а й статистика ударів (4:13, у площину — 0:3).

Після перерви «Мілан» злегка прийшов до тями. В одному з епізодів Тоналі навіть пробив у штангу, але відіграти хоча б один м’яч «червоно-чорним» не вдалося. До речі, «Мілан» уперше в історії програв у Лізі чемпіонів італійському клубу. Хоча раніше були дуелі і з «Інтером», і з «Ювентусом», і зовсім недавно з «Наполі».

Нагадаємо, що зустріч у відповідь міланських грандів відбудеться на тій самій арені 16 травня.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Екс-президент УЄФА запропонував змінити правила футболу

Мішель Платіні, який нині є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, закликав до проведення…

38 секунд ago

Блогер – про Герреро та Себальоса у грі з Ворсклою

Блогер Михайло Смоловий оцінив гру новачків «Динамо» Едуардо Герреро та Брайана Себальоса у матчі з…

3 хв. ago

Вінісіус Тобіас: Реал і Шахтар два по-своєму великі клуби

Захисник Шахтаря Вінісіус Тобіас в інтерв'ю клубній пресслужбі "гірників" згадав про період своїх виступів за…

31 хв. ago

Енцо Мареска: Зараз Мудрик не грає, але це не означає, що він не буде грати в майбутньому

Головний тренер «Челсі» Енцо Мареска поділився думкою щодо перспектив вінгера команди Михайла Мудрика збільшити кількість своїх ігрових хвилин. Читати…

36 хв. ago

Різник увійшов до символічної збірної першого туру ЛЧ від SofaScore

Аналітичний портал SofaScore опублікував свою версію символічної збірної першого туру основного раунду Ліги чемпіонів.Читати далі

45 хв. ago

УЄФА оголосив ім’я найкращого футболіста тижня в Лізі чемпіонів

Півзахисник "Баєра" Флоріан Вірц став найкращим гравцем Ліги чемпіонів за підсумками першого ігрового тижня.Читати далі

53 хв. ago