Categories: Єврокубки

Реал – Манчестер Сіті: анонс матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу, перший матч
9 травня. Мадрид. “Сантьяго Бернабеу”
“Реал Мадрид” 22:00 “Манчестер Сіті”
Арбітр: Артур Соареш Діаш (Португалія)
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

“Реал”

“Реал” програв “Барсі” чемпіонат, але на вихідних виграв Кубок короля, здолавши у непростому фіналі “Осасуну” (2:1) – це додало команді настрою.

У “Вершкових” шикарна атака. Вінісіус навіть незважаючи на непотрібні суперечки з усіма навколо робить феноменальні речі. Наприклад, з “Осасуною” він 18 (!) разів пішов у обіграш. Значною мірою завдяки йому у “Реала” найкраща атака Прімери (69 голів у 33 турах); також Мадрид забив у всіх 16 останніх матчах ЛЧ, починаючи з лютого 2022-го. Якщо й має Анчелотті питання, то лише до захисту – він пропустив у всіх 4 останніх матчах. Втім, “Реал” сподівається на свій нюх в ЛЧ – зазвичай тут команда ніби перероджується.

Як буде із “Сіті”? Мадрид точно зіграє на перемогу. Він в курсі, як закінчувалися останні матчі ЛЧ на “Етіхаді”, тож захоче мати фору. Чи вийде? Залежить, як не банально, від Вінісіуса та ще Рюдігера, якому треба будь-якими способами не дати перетворити себе на Упамекано.

“Ман Сіті”

Не треба забувати, що хоча регалій у Мадрида більше, на папері сильніші саме “Містяни”. За них грають найкращий плеймейкер і найзабивніший нападник сучасності.

У “Сіті” може вийти ідеальний сезон. Манчестерці лідирують в АПЛ, де “Арсенал” не витримав їх темпу; також команда Гвардіоли зіграє у фіналі Кубка Англії. На горизонті з’явилось видиво требла. Але варто пам’ятати ще одну річ: у Пепа вже 6 вильотів із півфіналів ЛЧ. Ще один зробить його абсолютним рекордсменом.

Тому “Сіті” буде обережним. Він грав на контратаках навіть на полях слабкого “РБ Лейпциг” (1:1) і “Баварії” (1:1), що розвалила саму себе; обидві німецькі команди англійці добили вдома. Нащо їм відходити від тактики, що приносить успіх? Тим паче, одвічні проблеми Гвардіоли із захистом, здається, позаду – “Містяни” востаннє пропускали більше гола за матч аж 19 січня.

“Реал” – “Ман Сіті”: статистика особистих зустрічей

Торішнє протистояння напевно ще дуже свіже у вашій пам’яті. “Реал” тоді дивом втримав пристойні 3:4 у Манчестері, а на “Бернабеу” переміг завдяки подвигу імені Родріго (3:1).

При цьому останній успіх “Містян” проти Мадрида теж стався нещодавно – у ЛЧ-2019/20 англійці перемогли іспанців двічі по 2:1.

Орієнтовні склади

У “Реала” дискваліфікований Едер Мілітао, але він так провів останні матчі, що це, може, й на краще. Також продовжує лікуватися Ферлан Менді, але Едуардо Камавінга його ну дуже сильно міняє.

Водночас у “Ман Сіті” у лазареті після матчу із “Лідсом” (2:1) захисник Натан Аке. Інших втрат немає, і якщо Гвардіола не перемудрить, як бувало, його склад неважко передбачити.

“Реал”: Куртуа – Карвахаль, Рюдігер, Алаба, Камавінга – Вальверде, Кроос, Модрич – Родріго, Бензема, Вінісіус

“Ман Сіті”: Едерсон – Вокер, Рубен Діаш, Аканджі – Стоунс, Родрі – Бернарду Сілва, де Брюйне, Гюндоган, Гріліш – Голанд

Максимович Назар

Recent Posts

Ріццолі розібрав спірні суддівські рішення у матчах 6-го туру УПЛ

Головний експерт з арбітражу УАФ, а також член Комітету арбітрів Нікола Ріццолі проаналізував деякі спірні…

56 хв. ago

Шахтар оштрафували на 252,5 тис грн за бійку в матчі чемпіонату U-19 з Динамо у травні

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу (КДК УАФ) ухвалив рішення щодо травневого матчу чемпіонату U-19 «Шахтар» – «Динамо», де…

1 годину ago

Президент Ла Ліги отримав догану від іспанського суду

Хав'єр Тебас, президент Ла Ліги, отримав догану від Адміністративного спортивного суду Іспанії (TAD) за скаргою,…

1 годину ago

Хабі Алонсо: Настав час, коли футболісти відчувають, що матчів забагато

Головний тренер «Баєра» Хабі Алонсо прокоментував слова Родрі, який сказав, що гравці близькі до страйку через надмірну кількість матчів у…

1 годину ago

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

3 години ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

3 години ago