Categories: УПЛ

Йожеф Сабо: Провальний сезон Динамо цілком і повністю на совісті Луческу

Колишній тренер Динамо Йожеф Сабо сумнівається у якості нинішнього складу киян.

– Зараз у Динамо геть молода команда. Тренер, я про Сашу Шовковського, теж ще молодий… Я за нього обидвома руками й ногами, але чи до снаги Динамо взяти бронзу? Думаю, що так, хоч й буде це не просто. Буду за них вболівати. А як не вийде… критикувати не стану. Йде війна. Легіонери розбіглися, роз’їхалися …

– В чому причина провального сезону Динамо? Відтік легіонерів через війну чи фактор Мірчі Луческу, який, складається таке враження, геть втратив важелі впливу на колектив? Стартували кияни дуже пристойно – пройшли в кваліфікаціях Ліги чемпіонів міцні Фенербахче і Штурм, але після Бенфіки… команда, м’яко кажучи, “посипалася”.

– Я про це вже якось казав. Треба розуміти, що Луческу готував команду, форсував підготовку і фізичну і психологічну з прицілом на груповий етап Ліги Чемпіонів. Але не вийшло – почався спад. Провал. Насамперед, у тренувальному процесі. Так, відтік легіонерів теж суттєво вплинув на гру й результати, але головне – це неправильний тренувальний процес від Луческу. Складається враження, що він просто втратив смак до перемог. Він якось пустив все на самоплив: буде, як буде. Провальний сезон цілком і повністю на совісті Мірчі Луческу.

– Після нещодавно перенесеної операції Луческу, цілком можливо, піде на відпочинок. На Вашу думку, чи довірять команду Олександру Шовковському, який нині тренує Динамо з приставкою в.о.?

– Думаю, що Луческу сам не піде з Динамо. Все ж в Києві він отримує пристойну зарплату. Є контракт чинний. Скоріш за все, румун залишиться керувати Динамо і після того, як відновиться після операції. Хоча, відверто кажучи, йому давно пора йти на пенсію.

– Скоріш за все, курс на українізацію та власних вихованців тренерський штаб Динамо буде сповідувати і в наступному сезоні. Для молоді це відмінний шанс проявити себе, та чи до снаги “необстріляним” гравцям тримати планку звичних результатів Динамо?

– Зараз в складі Динамо, мова не тільки про головну команду, багато футболістів, і не тільки молодих, які не відповідають рівню Динамо. Їм не вистачає рівня майстерності. Якщо не дано природою та немає трудолюбства, то немає про що і говорити.

– Криза Динамо на роки, – впевнені чимало вболівальників. Ви поділяєте таку думку?

– Щоб вийти з кризи – потрібні футболісти іншого рівня. На рівні чемпіонату України, можливо, якість гри і результати, відповідно, з часом покращаться, але в єврокубках з таким складом робити нічого, – резюмував Сабо в коментарі 1news.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago