Categories: УПЛ

УПЛ. Інгулець і Кривбас сильнішого не виявили

У поєдинку 24-го туру Української Прем’єр-ліги петрівський “Інгулець” розійшовся миром з криворізьким “Кривбасом”.

Українська Прем’єр-ліга. 24-й тур.

«Інгулець» – «Кривбас» – 0:0

 Поспєлов, 45+1, Смоляков, 54, Головкін, 59 – Татарков, 67

 Головкін, 76 (друге попередження)

«Інгулець»: Білик – Смоляков, Ковальов, Поспєлов, Нагієв (Кухарук, 46) – Коробенко (Головкін, 58), Кучеренко (Сидоренко, 46), Клименко – Козиренко, Резепов (Марусич, 59), Одарюк (Кравчук, 88).

Запасні: Паламарчук, Павлов, Мельничук, Осипенко, Сітало.

«Кривбас»: Кліщук – Дібанго, Стецьков, Бескоровайний, Понєдєльнік – Капіч, Луньов, Татарков (Приходько, 72) – Задерака, Микитишин (Дебелко, 80), Хомченовський.

Запасні: Сарнавський, Хома, Опанасенко, Рябов, Семотюк, Шевченко, Кораблін, Карпусь.

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

Стадіон: «Інгулець» (с. Петрове).

Перший тайм пройшов у рівній боротьбі. “Кривбас” трохи більше тримав м’яча, трохи частіше бив по воротах, але за якістю моментів попереду був “Інгулець”. Чи не ціннішім за усі спроби криворіжців був дальній удар Резепова в поперечину. Кліщук вже не рятував. Другий момент, який можна відзначити за підсумком першого тайму і який відбувся біля воріт “Кривбаса” – це вивірений фланговий пас Смолякова у напрямку Резепова, який випередив захисника, але не дістався до м’яча.

У “Кривбаса” статистика першого тайму нарахувала п’ять ударів, однак більшість з них були в найкращому випадку напівмоментами. Наприклад, удар Хомченовського головою на початку гри. Або удар Понєдєльника після сольного проходу. Найкращий момент “Кривбаса” у першій 45-хвилинці – це фланговий прорив Задераки, який скінчився зрячою передачею на Хомченовського і його ударом з позиції на випередження. Якби влучив у рамку, Білик би не врятував.

Треба відзначити, що вдруге на весняній стадії чемпіонату до заявки “Кривбаса” потрапив Роман Дебелко. Восени він був важливим для команди Юрія Вернидуба нападником. Зараз кондиції ще не дозволяють грати з перших хвилин, але у сьогоднішньому матчі у “Кривбаса” не було кризи ідей попереду. Центр поля гості оминали досить вправно, м’яч часто опинявся у штрафному майданчику суперника. Не вистачало тільки останнього удару.

Другий тайм розпочався з моменту Дібанго. Партнери все зробили для лівого оборонця, йому залишалося тільки влучити в незахищений кут воріт – не впорався. Згодом на протилежному боці поля бив Сидоренко. Також трохи невлучно. Минуло ще трохи часу – інша гостра атака “Кривбаса” за участю, зокрема, Дібанго. Відповідь – удар Козиренка. У грі не було вогню, іскор, але були гойдалки. Обидві команди претендували на те, аби взяти максимум очок. Обидві водночас дуже боялися помилитися й залишитись ні з чим.

За такої гри ключовим епізодом міг стати стандарт біля тих чи інших воріт. Й справді, петрівчани класно подали на 76-ій хвилині від кутового прапорця, Смоляков бив головою прицільно, але м’яча майже з “дев’ятки” витягнув Кліщук. “Інгулець” мав шанс перевернути гру, а зрештою опинився в ролі того, кого перевернули. Бо вже за хвилину після моменту Смолякова Головкін в захисті необачно зіграв проти Микитишина, заробивши другу жовту карточку. І на тій же хвилі – момент, який змусив Ковальця схопитися за голову від хвилювання. Луньов бив зряче і дуже сильно, але поцілив у каркас. Впродовж кількох хвилин гра могла розвернутися в будь-який бік.

“Кривбас” втратив два очки (тим паче ще був момент, коли партнер ударом влучив у свого ж партнера Хомченовського – а міг би бути гол) і може втратити шосте місце, якщо “Ворскла” переможе “Динамо”. А для “Інгульця” й нічия, мабуть, – сприятливий результат.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Дибала опублікував зворушливе прощання з Де Россі: Футбол часто буває несправедливим

Плеймейкер Роми Пауло Дибала висловив прощання Даніеле де Россі.Читати далі

36 хв. ago

Фабіо Капелло: Мілану не можна звільняти Фонсеку

Відомий італійський тренер Фабіо Капелло впевнений, що з боку Мілана буде "неправильно" звільнити Паулу Фонсеку,…

40 хв. ago

УПЛ U19. Динамо з двозначним числом голів розтрощило Рух

В межах матчу 7-го туру чемпіонату юнацьких команд київське Динамо приймало львівський РухЧитати далі

40 хв. ago

Андрій Ярмоленко отримав тренерський диплом УЄФА

У Києві відбулося вручення тренерських А-дипломів УЄФА цілій групі фахівців.Читати далі

43 хв. ago

Збірна України U-16 оголосила склад на дуелі з Англією та Францією

Наставник "синьо-жовтих" Юрій Мороз обрав гравців, які представлятимуть нашу країну на міжнародних змаганнях.Читати далі

44 хв. ago

Фабріціо Романо: Мудрик визначився зі своїм майбутнім у Челсі

Вінгер Челсі Михайло Мудрик, схоже, ухвалив рішення щодо свого подальшого перебування в лондонському клубі.Читати далі

47 хв. ago