Categories: УПЛ

УПЛ U-19. Металіст 1925 розписав результативну нічию з Рухом

У матчі 24-го туру чемпіонату УПЛ серед юнацьких команд харківський «Металіст 1925» і львівський «Рух» розписали нічию 2:2. Особливою драматичною вийшла кінцівка гри – обидві команди забивали голи вже в компенсований час.

Чемпіонат юнацьких команд. 24-ий тур.

«Металіст 1925» U-19 (Харків) – «Рух» U-19 (Львів) – 2:2 (1:0).

3 травня 2023 року. Стадіон «Княжа Арена» (Щасливе, Київська область).

Голи: Островський, 42, 90+2 – Герега, 79; Кітела, 90+4 (пен.).

Матч розпочався за переваги гостей. Однак наприкінці 3-ої хвилини господарі доволі гостро огризнулися, Сологуб протягнув м’яч, виникла небезпека у штрафному майданчику «Руху», але до удару справа не дійшла. У відповідь на 8-ій – Боцьків вийшов на ударну позицію, проте арбітри зафіксували офсайд.

За рахунок пресингу «жовто-чорні» намагалися окреслити свою перевагу. Проте гостроти біля воріт харків’ян не виникало: з одного боку, заважало те, що грали проти вітру, а з іншого – відчувалося якась недоналаштованість на гру.

На 22-ій хвилині Столярчук заробив штрафний, розіграв його з Непейпєвим, у штрафному майданчику господарів виникла невелика пожежа, та все ж «рухівці» не витиснули максимум з епізоду.

На 35-ій чудову нагоду відкрити рахунок мали футболісти «Металіста 1925». Атака, яка розвернулася на правому фланзі, продовжилася вже в штрафному майданчику «жовто-чорних» декількома передачами в дотик, однак завершальний удар, що відбувся фактично перед самим воротарем Геретою, мети не досягнув.

А через 7 хвилин гравці харківської команди відзначилися голом. Після чергової комбінації Сологуб пробив по воротах, голкіпер «Руху» Герета відбив м’яч, а першим на добиванні опинився Островський, який без перешкод відкрив рахунок – 1:0.

На старті другого тайму Обаміна, який щойно вийшов на заміну, віддав на Русяка, а той пробив значно вище воріт. Попри те, що перевагою, як і раніше, володіли «жовто-чорні», чудову нагоду для гола знову створили футболісти «Металіста 1925»: розрізним пасом вивели Островського сам-на-сам, і лише майстерність воротаря Герети врятувала від другого гола.

Після цього, намагаючись відігратися, «рухівці» затиснули хаків’ян у їхньому штрафному майданчику. Спроби Касарди, Непейпієва, Столярчука й інших до бажаного результату не призводили, здебільшого. м’яч після напівмоментів ішов на кутові, цілу серію яких подали та розіграли гості.

А на 71-ій хвилині «жовто-чорні» створили найреальніший момент біля воріт суперників: після діагоналі від Кітели зрячим ударом у дальню «дев’ятку» цілив Непейпієв, однак господарів урятувала поперечка воріт. На 76-ій – зі штрафного загострив Столярчук, проте теж безрезультатно.

І все ж за 11 хвилин до закінчення основного часу навіс зі штрафного від Столярчука ударом головою завершив захисник Герега, який підключився до атаки на стандарт, – 1:1.

Натхненні голом футболісти «Руху» помчали вперед виривати перемогу. Щоправда, під час контратаки на ударній позиції опинився Сологуб, але воротар «Руху» Герета знову врятував.

А в компенсований арбітром час розпочалося чи не найцікавіше. Спочатку харків’янин Островський після вкидання від партнера з ауту розібрався із захисниками львів’ян і пробив у ближній кут – 2:1. А потім після другого кутового поспіль Касарда підхоплював м’яч на куті карної зони, де його збив захисник, – пенальті реалізував капітан «Руху» Кітела. Нічия 2:2 – у бойовому та драматичному поєдинку.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago