Categories: УПЛ

УПЛ. Минай розійшовся миром з Металістом 1925

“Металіст-1925” нарешті зумів перемогти у минулому турі УПЛ, перервавши п’ятимісячну безвиграшну серію, і сьогодні спробував продовжити успішні результати у виїзному поєдинку з “Минаєм”.

УПЛ, 23-й тур.

Минай – Металіст 1925 Харків 1 : 1.

0 – 1. Безуглий – 52.

1 – 1. Вітенчук – 72-пен.

Обидві команди в останніх двох турах зуміли значно покращити свою статистику, набравши по чотири очки. Металіст 1925 випереджав Минай на одну перемогу, тож успішна гра підопічних Шарана могла зрівняти команди у турнірній таблиці. Зрештою, обидва колективи поки не забезпечили собі місця в еліті у наступному сезоні, тож протистояння обіцяло бути запеклим.

Команди розпочали обережно, спромігшись на перший удар у матчі лише на 13-й хвилині: Русин бив здалеку, однак м’яч пролетів за кілька метрів від стійки. За грою безпосередніх конкурентів за збереження прописки з трибун спостерігав наставник Металіста Періца Огнєновіч, чия команда напередодні поступилась Динамо і не знає смаку перемог вже 16 матчів поспіль.

Другий небезпечний момент виник аж на 29-й хвилині, коли харків’яни отримали право на стандарт поблизу штрафного суперника. Вачіберадзе зумів перекинути сферу через стінку, але вона прилетіла прямо у руки Бандурі.

За трохи Бичек головою замикав навіс з кутового на дальню стійку, але дивом не влучив у ворота. У відповідь Горін також головою бив по центру – Сидоренко на лінії встиг зупинити м’яч.

На 42-й хвилині Бичек у боротьбі з Нємчаніновим вривався у воротарський і впав, схопившись за задню поверхню бедра. Захисник Миная вирішив, що хавбек гостей симулює, натякаючи на пенальті, і побіг висловлювати претензії супернику. Згодом всі у всьому розібрались – на другий тайм Бичек вже не вийшов (його замінив Андрій Чирук).

Вже у доданий час Минай ледь не забив у роздягальню: Нємчанінов здалеку вирішив розрядити свою гармату, м’яч летів під поперечину і Сидоренко не без проблем перевів сферу у поперечину. Круглий вилетів у поле на Вишневського, а той головою пробив прямо у голкіпера.

По перерві Металіст 1925 вийшов вперед. Після навісу з кутового Горін програв дуель Безуглому і Микита замкнув у сітку повз Бандуру. Шаран миттєво відповів потрійною заміною, прибравши з поля і винуватця гола.

За трохи за задню поверхню бедра схопився і Капінус. Лікарі намагались поставити гравця на ноги, однак він не зумів піднятись і з гримасами болю по пластунськи виповз за межі поля.

На 65-й Русин увімкнув “режим Мессі”: обійшов одразу чотирьох суперників і викотив під удар Чируку, який з вигідної позиції запустив по горобцях. Курило мав шанс подвоїти перевагу харків’ян, але замикаючи у падінні навіс на дальню штангу не влучив у ворота. За мить він врятував свою команду, заблокувавши простріл Твердохліба.

Президент Миная Валерій Пересоляк явно був незадоволений грою своєї команди, і гравці це відчули. На 72-й хвилині півзахисник Миная впав у штрафному суперника у боротьбі з Курилом і арбітр вказав на позначку. Вітенчук легко розвів м’яч і голкіпера по кутах.

Рогозинський навішував зі штрафного до воріт Сидоренка, закарпатці пробили, але удар вийшов не влучним. Вже у доданий час Габелок з кутового закрути в воротарський, Курило головою замикав, але м’яч полетів повз дальню стійку, на якій чатував Русин. “Харківський Мессі” банально не влучив по м’ячу.

Нічия принесла Минаю 23 очки і тринадцяту сходинку турнірної таблиці УПЛ, Металіст 1925 з 26-ма пунктами десятий.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago