Юхим Конопля – про скандальну відмову їхати у збірну України

Захисник Шахтаря Юхим Конопля пролив світло на неприємний інцидент щодо небажання приєднатися до національної команди перед матчем з Англією.

– Чому не поїхав у збірну?

– У мене дійсно є проблема, яка зі мною з другої гри Ліги чемпіонів. У мене була пахова грижа, як було в Маліновського, Ярмоленка. Мене прооперували перед Новим роком, видалили грижу, поставили сітку. Це була основна проблема, а залишилася ще другорядна. Це пубалгія – постійне запалення в паху, що дуже болить.

От ми зіграли з Фейєнордом, Ренном, чемпіонат, постійні переїзди, ще й коли ти сидячи їдеш – то воно все затікає, що на наступний день ходити було важко. Я з ліжка підіймаюся як вагітний через бік, бо не можу підняти корпус.

– Але ти граєш з Рухом тайм.

– Я поговорив перед цим з Ротанем. Все це пояснив. Я не знав, чи буду грати з Рухом. Петрович сказав: “Роби, як вважаєш за потрібне. Якщо потрібно лікуватись, то лікуйся”. У нас було 4 чи 5 вихідних після Руха. Я сподівався саме на оці вихідні, бо була змога робити фізіопроцедури, стретчинг. Було важливо отримати спокій, щоб не бігати, нічого не робити.

Я коли навіть дивився матч з Англією, то у нас на наступний день була товариська гра. Я не грав, тренувався індивідуально. Коли я бігав, то боліло. Розумів, що на 70% не зміг би зіграти на Вемблі. Тільки себе підвів би, команду, Петровича, якби він мене поставив. На себе звернув би всю увагу. Розумію, що коли приїжджаєш у збірну, то нікого не хвилює – болить чи не болить, ти повинен виходити та шарашити на 200%.

– Кейна ти б не закрив там?

– У тому стані не закрив би. Я з Петровичем побалакав. Я готувався зіграти проти Руха, не знав, чи поставлять мене. Я зробив 3 чи 4 уколи за декілька днів перед грою. Сказали, що я на заміні. Думаю: “Добре, не доведеться нічого нікому пояснювати”. А потім сиджу, заварив чайок в перерві, взяв печеньку, а мені кажуть: “Переодягайся”. Ну, окей. Вони знали, що болить, але тренерський штаб мені довіряє. Якщо кажу, що можуть на мене розраховувати, то розраховують. Я сказав, що якщо що, то вийду.

– Якби ти не зіграв тих 45 хвилин, то нічого б не було.

– Не знаю, звідки УАФ взяла інформацію, що я травмувався. Я такого не казав. Лікарі збірної розуміють, яка в мене проблема, – сказав Конопля в інтерв’ю Брутальному футболу.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

24 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

28 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

30 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

33 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

35 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

37 хв. ago