Інтер – Ювентус: анонс матчу-відповіді 1/2 фіналу Кубка Італії

26 квітня. 22:00. Кубок Італії. Півфінал. Матч-відповідь

Мілан. “Джузеппе Меацца”
“Інтер” – “Ювентус”
Головний арбітр: Даніеле Довері
Результат першого матчу – 1:1

Стан команд

Навряд чи слід очікувати на гарний футбол, велику кількість голів. Оскільки це Дербі Італії, оскільки Кубок, оскільки вбивчий календар (для обох це вже восьмий матч у квітні), і команди вельми втомилися. Оскільки грають вони в четвертому місяці року непоказно. “Ювентус” в останніх шести матчах здобув лише одну перемогу, “Інтер” – дві в останніх десяти. І все справедливо, заслужено.

Для туринців найкращі новини квітня приходили не з полів. Їм тимчасово, але повернули 15 очок у лізі. Що підняло на третє місце. Також скасували закриття фанатської трибуни через події в першому півфінальному матчі (расистські вигуки проти Ромелу Лукаку). На полі ж вони ледве протиснулися повз “Спортінг” у Лізі Європи, а у лізі програли три матчі поспіль. Такого у Серії А з ними не було 12 років.

В останньому з матчів, у неділю, “Ювентус” підтримував шалений темп проти “Наполі”. Але грав вкрай неточно, з 17-ої по 80-ту хвилину не пробивав по воротах взагалі. Два його голи наприкінці скасували, причому перший – з сумнівної причини. А потім він пропустив у доданий час. Майже вручивши неаполітанцям Скудетто.

“Інтер” ж у лізі перервав серію з п’яти матчів без перемог, в яких чотири поразки. Зокрема, й від цього ж “Ювентуса” вдома. Як і в першому кубковому очному матчі, “нерадзуррі” в тому домінували. Але і тоді, і тоді створили дуже мало. У лізі пропустили зі скандального голу Рабіо і могли в контратаках пропустити ще. В Кубку спромоглися відігратися завдяки пенальті за кілька секунд до фінального свистка.

Якщо повернутися до останнього матчу ліги, то в ньому “Інтер” розгромив “Емполі”. Хоча за XG випередив його лише на 0.15. В першому таймі грав так само погано, як останнім часом, але в другому перезавантажився. Завдяки Лукаку, який забив свої перші голи з гри у лізі з серпня і нарешті виглядав як Лукаку чемпіонського сезону.

Тиждень тому у Лізі Чемпіонів “Інтер” оформив перемогу над “Бенфікою” за сумою двох матчів та вихід до півфіналу. Хоча другий матч не виграв, втративши наприкінці 3:1 (в підсумку 3:3) і зіпсувавши враження. Та й саме чудове досягнення хіба що врятувало Сімоне Індзагі від звільнення. В клубі, як і раніше, вкрай неспокійно. Дуже бояться не потрапити до Ліги Чемпіонів. Про Кубок думають менше.

Завтра очікується напружене нервове протистояння, в якому імовірніше ми не дочекаємося голів, ніж суперечок та скандалів.

Статистика

  • Минулого сезону в Дербі Італії домінував “Інтер”.
  • Перемоги над “Ювентусом” у фіналі Кубка та в Суперкубку, хоча й лише за підсумками додаткового часу, а також 1:0 у лізі в гостях та 1:1 вдома (тоді “Ювентус” врятувався на 89-ій хвилині). А ось цього сезону у лізі обидва матчі виграв “Юве” – 2:0 вдома та 1:0 в гостях, в Кубку ж в першому матчі “Інтер” врятувався від поразки на 95-ій хвилині
  • В 21-му столітті в різних кубкових турнірах команди протистояли одна одній сім разів. П’ять разів далі проходив (або брав трофей) “Інтер”, двічі – “Ювентус”
  • В останніх десяти матчах у всіх турнірах “Інтер” здобув дві перемоги. Також чотири рази зіграв внічию та чотири рази програв. Обидві перемоги відбулися в останніх чотирьох матчах та обидві – в гостях. У восьми перших з цих десяти він забив лише п’ять м’ячів, у двох останніх – шість
  • “Ювентус” здобув одну перемогу в шести останніх матчах у всіх турнірах. Забивши в цих шести чотири м’ячі. Більше одного м’яча за матч він не забивав в останніх восьми у всіх турнірах
  • Лише один тренер виграв більше італійських кубкових турнірів у своїй кар’єрі, ніж Сімоне Індзагі – Массіміліано Аллегрі. Рахунок між ними – 6:7. Щоправда, за останні чотири роки рахунок на користь Індзагі в одні ворота – 5:0

Кадри

Першим завданням для обох команд є вихід до Ліги Чемпіонів наступного сезону. Насамперед – через їхні фінансові проблеми. Це можна оформити шляхом Єврокубків або ліги. В Кубку неможливо. Тому теоретично завтра обидві команди повинні вдатися до ротації. Але насправді до ротації вони вдавалися у неділю. А в середу мають повернутися всі сильніші.

В “Інтері” до стартового складу мають повернутися Онана, Дарміан, Бастоні, Дімарко, Мхітарян, Барелла та Лаутаро Мартінес. Дилема в центрі поля між Брозовичем і Чалханоглу, які грали в Емполі. А також в атаці.

Саме Лукаку, попри свій успіх в Емполі, може сісти на лаву запасних. Він взагалі був дискваліфікований за жест тиші на адресу ультрас “Ювентуса” після забитого пенальті в першому півфіналі. Але потім його помилували, зваживши на те, що жест був відповіддю на расистські вигуки. Вийти може Джеко, хоча він не забивав за клуб понад три місяці. Або Корреа, що нарешті забив після 5.5 місяців.

Воротар Самір Ханданович дискваліфікований за сутичку з Куадрадо в тому ж першому матчі. Втрата Хуана суттєва для “Ювентуса”. Набагато більш захисний і слабкий Де Шильо замінить його. Натомість, у центрі оборони має повернутися Бремер, посівши місце Гатті. Чудова новина? Не факт, адже саме бразилець привіз пенальті на останніх секундах в першому матчі.

Всі атакери команди нині слабкі. Влахович, Ді Марія, Мілік та К’єза не забивали та не асистували в останніх восьми матчах у всіх турнірах. Перший ще й нині травмований. Як і ще один форвард Кен. Проти “Наполі” взагалі матч розпочав молодий вихованець клубу Суле. У центрі поля грав ще один такий – Міретті. Його замінить Фаджолі, такий самий, але вже міцний гравець стартового складу.

Кубковий воротар Перін, беззаперечно найкращий другий воротар в клубах Серії А цього сезону, замінить Щенсни.

“Інтер”: Онана, Дарміан, Ачербі, А. Бастоні, Думфріз, Брозович, Барелла, Мхітарян, Дімарко, Джеко, Лаутаро Мартінес

“Ювентус”: Перін, Даніло, Бремер, Сандро, Де Шильо, Локателлі, Фаджолі, Рабіо, Костіч, Мілік, Ді Марія

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago