Categories: УПЛ

УПЛ. Дніпро-1 у результативному матчі обіграв Рух

У першому колі в очному матчі ці команди подарували трилер.”Дніпро-1″, але важливий гол фаворит забив лише на 90+5-ій хвилині.

Не обійшлося без бійок, метушні, сварок. Ситуація така, що обом командам очки навіть більше потрібні, ніж у першому колі. “Рухові” конче необхідно було відриватися від зони вильоту, інакше наприкінці турніру буде дуже складно. “Дніпро-1”, своєю чергою, мав шанс повернути собі друге місце і головне – скоротити відставання від “Шахтаря”.

Українська Прем’єр-ліга. 22-й тур

«Дніпро-1» – «Рух»  3:2

 Сарапій, 9, Довбик, 28 пенальті, Когут, 90+3 – Таллес, 33, Климчук, 38

 Бланко, 15, Піхальонок, 79, Когут, 84 – Кітела, 11, Довгий, 54

«Дніпро-1»: Макс Валеф – Назаренко (Матарріта, 61), Сарапій, Сваток, Адамюк (Хайнер, 80), Бланко (Когут, 80), Бабенко (Танковський, 72), Рубчинський (Пеглоу, 61), Піхальонок, Гуцуляк, Довбик.

Запасні: Рибак, Кінарейкін, Гомес, Федорів, Е.Пасіч, Танчик, Підлепенець.

«Рух»: Паньків – Кітела (Лях, 46), Дідик, Слюсар, Мисик (Столярчук, 72), Довгий (Підгурський, 61), Едсон (Карабін, 72), Б.Таллес, Альваренга, Руніч (Теслюк, 90), Климчук.

Запасні: Ледвій, Джеферсон, Холод, Веремієнко, Непейпієв.

Арбітр: Олександр Дердо

Стадіон «Авангард» (м.Ужгород)

СК Дніпро-1 після поразки від Зорі у попередньому турі відстав від Шахтаря на 8 залікових балів, та ще й опустився на третю позицію. Втім, у підопічних Олександра Кучера було два матчі в запасі – і перший з них треба було провести з Рухом. Львів’яни йшли у зоні перехідних матчів, не вигравши жодного з останніх п’яти поєдинків і продемонструвавши вкрай слабкий футбол (хоча нещодавно вони відібрали очки у Динамо).

Очікувалось, що настільки вразливого суперника дніпровці винесуть в одні ворота. У перші півгодини так і було – “спортклубівці” тотально контролювали хід зустрічі й забили два голи. Вже на 8-й хвилині Сарапій відкрив рахунок, замкнувши подачу Піхальонка з кутового. Паньків парирував, але Едуард тут же добив.

На 27-й Кітела збив Рубчинського у власному штрафного. Арбітр призначив пенальті, а Довбик впевнено його реалізував – 2:0! Між цими епізодами могли відзначитись Гуцуляк і Адамюк, які пробивали з близької відстані. Олексій при замиканні прострілу не влучив у площину, а удар головою від Володимира витягнув Паньків.

Здавалося що це кінець, однак далі сталося щось неймовірне. На 32-й хвилині дала про себе знати вразлива оборона СК Дніпра-1 – звичайний лонгбол у карний майданчик “спортклубівців” створив шалені проблеми для Сарапія та Сватка. Останній у боротьбі з супернику відкинув м’яч назад, на порожню лінію штрафного.

Там був тільки Таллес, який одразу ж вистрілив у ближній кут. Валеф зачепив м’яч, але не враятував – 2:1! Втім, це була не головна його помилка у зустрічі. Через шість хвилин Мисик з власної половини виніс м’яч кудись у напрямі Климчука, а Валеф вийшов на перехоплення за межі штрафного.

Макс вийшов, а м’яч дотепно перескочив над його головою. Климчук одразу ж додав швидкості й забив у порожні – 2:2! Саме з цим рахунком команди й відправилсь на перерву. Повернення Валефа в основу вийшло феєричним.

А в другому таймі СК Дніпро-1 зіткнувся з кризою в атаці. За 45 хвилин основного часу підопічні Олександра Кучера не створили жодного цікавого моменту. Пригадати можна хіба що подачу Маттаріти на Адамюка, якого залишили без опіки, однак Володимир до м’яча не дотягнувся. Плюс, був епізод із бісіклетою Гуцуляка, після якої м’яч ніби-то зачепив руку Ляха – пенальті за це не дали.

Здавалося, що СК Дніпро-1 втратить очки, а з ними й фактичні шанси на чемпіонство. Втім, для посміхнулася “спортклубівцям” у компенсований час. Когут, який вийшов на заміну, зачепився за подачу від Піхальонка, відклеївся від захисника й пробив з близької відстані. 3:2!

Це був вирішальний гол. СК Дніпро-1 святкує перемогу й повертається на другу позицію в турнірній таблиці.

Максимович Назар

Recent Posts

Дибала опублікував зворушливе прощання з Де Россі: Футбол часто буває несправедливим

Плеймейкер Роми Пауло Дибала висловив прощання Даніеле де Россі.Читати далі

31 хв. ago

Фабіо Капелло: Мілану не можна звільняти Фонсеку

Відомий італійський тренер Фабіо Капелло впевнений, що з боку Мілана буде "неправильно" звільнити Паулу Фонсеку,…

35 хв. ago

УПЛ U19. Динамо з двозначним числом голів розтрощило Рух

В межах матчу 7-го туру чемпіонату юнацьких команд київське Динамо приймало львівський РухЧитати далі

35 хв. ago

Андрій Ярмоленко отримав тренерський диплом УЄФА

У Києві відбулося вручення тренерських А-дипломів УЄФА цілій групі фахівців.Читати далі

38 хв. ago

Збірна України U-16 оголосила склад на дуелі з Англією та Францією

Наставник "синьо-жовтих" Юрій Мороз обрав гравців, які представлятимуть нашу країну на міжнародних змаганнях.Читати далі

39 хв. ago

Фабріціо Романо: Мудрик визначився зі своїм майбутнім у Челсі

Вінгер Челсі Михайло Мудрик, схоже, ухвалив рішення щодо свого подальшого перебування в лондонському клубі.Читати далі

42 хв. ago