Categories: УПЛ

В’ячеслав Заховайло: На місці президентів Динамо і Шахтаря, я оштрафував би футболістів обох команд за цю гру

Відомий менеджер та експерт В’ячеслав Заховайло оцінив для 1927.kiev.ua матч «Динамо» з «Шахтарем» (1:1).

— Дуже слабкий футбол двох сторін. Щось пробували зобразити обидва тренери в тактичному плані. Все зводиться до того, що було багато індивідуальних помилок, які взяли своє. Нещерет «дав піну» – молодий голкіпер, поки свої «пінки» не пропустить, не стане голкіпером. В такому віці бути в основі «Динамо» – потрібно постаратися.

Що в «Шахтарі», що в «Динамо», 60-70% футболістів не відповідають бренду клубу. Тренер в тому ж числі.

— Більшість експертів і букмекери вважали фаворитами «Шахтар» – що пішло не так?

— Сила дії рівна силі протидії. Команди, тактично, грали «в памперсах». Тренери зображали тактичну дуель, якої не було. Був футбол без почерку, без стилю, без воріт – без нічого. Йовічевіч боявся Луческу, Луческу боявся сам себе. Добре, що не було глядачів на трибунах – такий футбол дивитися нудно. Футбол – це результат і шоу. Майстерності не було в обох команд.

— Можна когось виділити в складі «Динамо»?

— При такій грі важко когось виділяти. Індивідуально яскравих гравців в УПЛ немає взагалі. Немає і не може бути в умовах, яких знаходиться Україна. Класико, дербі має за собою індивідуально сильних футболістів. Спеціалісти мають виховувати сильних гравців, а з накупленими, готовими виконавцями і журналіст може бути тренером.

— Андрієвського за гол можна відзначити? Коментатори робили акцент, що він може забити з такої точки…

— Забив, молодець, але, як кажуть: раз в рік і палка стріляє. Щодо коментаторів, то на п’ятій хвилині я вимкнув звук. Вони хороші хлопці, старалися. Мої вуха не витримували їхньої компетенції. Якщо ти коментатор, маєш розбиратися в футболі на рівні тренера. Для спеціалістів те, що вони говорять – «марення сивої кобили». Вони перетворилися в «лайкоси» і популістичні ютубівські розбірки. Їх ніяк не порівняти з коментаторами з топ-ліг: ми дивилися один футбол, а диваки дивилися інший. Нічого проти них не маю, не хочу нікого ображати, говорю, як глядач, вболівальник. Коментатори повинні коментувати гру. Якщо не розбираєшся в футболі – нехай це буде радіорепортаж, але коли ти протягом всього матчу постійно повчаєш футболістів, тренерів – це виглядає, як комедія. Якби ще говорили щось футбольне, а не коментарі не рівні команди «Актор», яка була в Києві. Збиралися музиканти і грали в «дир-дир». Такий рівень. Потрібно вчитися, в Україні є школи, але, в результаті, приходиться вимикати звук. Що маємо, те маємо.

— Чи є питання до суддівства?

— Якщо говорити про момент із Ракицьким, то з кожного боку його можна розглядати по-різному. Нам – очевидно, арбітру – не очевидно. Арбітрам на ВАРі судити простіше, але навіть їхні рішення в УПЛ можуть бути дуже суперечливими. Не тому, що вони щось вигадують, а тому, що не вміють. Навіть на відео з різних кутів епізод може виглядати по-різному.

В першому таймі Степаненко в’їхав у Буяльського рукою, був контакт з ногою. Ми накидаємось на арбітра, але з його позиції йому не було очевидно. Хочу побажати арбітрові завжди знаходитися на потрібній позиції

— Шовковський призначений в.о. обов’язки головного тренера. Як оціните його перспективи?

— В Олександра має бути свій почерк. Йому зараз буде дуже складно. Ребров теж розпочинав помічником, але в нього проглядається стиль – це дорого коштує. У Шевченка теж є свій стиль. Надіюсь, що в Саші теж буде свій стиль і своє розуміння футболу. Бажаю йому психологічних сил, хочеться підтримати його в цій ситуації і щоб він отримав достатньо часу донести своє бачення до гравці і вони змогли його реалізувати. «Динамо» має дати Шовковському час, як мінімум, до кінці сезону він має попрацювати.

Луческу хочу побажати міцного здоров’я, а керівництво клубу має почухати потилицю і подумати, як далі розвивати клуб і привести того спеціаліста, який відповідає бренду київського «Динамо». А гравцям «Динамо» і «Шахтаря» потрібно подивитися в зеркало перед тим як говорити, що вони в порядку. Читаю, що постійно когось кудись продають – в Європі таких футболістів море. Я хотів від цієї гри отримати задоволення, а отримав першість бані. На місці президентів «Динамо» і «Шахтаря», я оштрафував би футболістів обох команд за цю гру. Що б не було – грали два бренди і вони повинні їм відповідати.

Максимович Назар

Recent Posts

Головний тренер Жирони зробив заяву перед матчем з Валенсією

Головний тренер Жирони Мічел пояснив, чого він вимагає від своїх гравців, які, за його словами,…

6 хв. ago

Екс-президент УЄФА запропонував змінити правила футболу

Мішель Платіні, який нині є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, закликав до проведення…

8 хв. ago

Блогер – про Герреро та Себальоса у грі з Ворсклою

Блогер Михайло Смоловий оцінив гру новачків «Динамо» Едуардо Герреро та Брайана Себальоса у матчі з…

10 хв. ago

Вінісіус Тобіас: Реал і Шахтар два по-своєму великі клуби

Захисник Шахтаря Вінісіус Тобіас в інтерв'ю клубній пресслужбі "гірників" згадав про період своїх виступів за…

39 хв. ago

Енцо Мареска: Зараз Мудрик не грає, але це не означає, що він не буде грати в майбутньому

Головний тренер «Челсі» Енцо Мареска поділився думкою щодо перспектив вінгера команди Михайла Мудрика збільшити кількість своїх ігрових хвилин. Читати…

43 хв. ago

Різник увійшов до символічної збірної першого туру ЛЧ від SofaScore

Аналітичний портал SofaScore опублікував свою версію символічної збірної першого туру основного раунду Ліги чемпіонів.Читати далі

52 хв. ago