АПЛ. Ньюкасл знищив Тоттенхем, забивши 5 голів за 21 хвилину, Бормунт Забарного програв Вест Хему

В рамках програми дня у 32-му турі АПЛ було проведено два матчі.

Чемпіонат Англії 2022/23, 32-й тур

Ньюкасл – Тоттенхем – 6:1

Голи: Мерфі, 2, 9, Жоелінтон, 6, Ісак, 19, 21, Вілсон, 67 – Кейн, 49

Борнмут – Вест Хем – 0:4

Голи: Антоніо, 5, Пакета, 12, Райс, 43, Форналс, 72

Тоттенхем приїхав до Ньюкасла на матч, який можна було назвати битвою за ЛЧ. “Сороки” йшли на четвертій позиції, а “шпори” відставали всього на три очки – в такій ситації осічка була неприпустимою для лондонців. Втім, сталася не просто осічка, а катастрофа історичного масштабу.

За перші 9 хвилин у ворота Льоріса влетіло три голи. Мерфі зіграв на добиванні після вривання й удару Жоелінтона, потім Жоелінтон реалізував вихід віч-на-віч, а трохи згодом Мерфі бахнув метрів з 25-ти у лівий нижній – 3:0. Ньюкасл став шостою командою в історії АПЛ, якому вдалося забити стільки за 9 хвилин, і першою за останні 13 років.

На цьому побиття не завершилось. На 19-й хвилині фантастичний розрізний пас Вілсона допоміг Ісаку провести четвертий гол, а через дві хвилини шикарна комбінація “сорок” завершилась п’ятим взяттям воріт – Ісак оформив дубль. П’ять голів за 21 хвилину за всю історію АПЛ провели тільки два рази (крім Ньюкасла, це зробив Сіті у матчі з Уотфордом у 2018-му).

На перерву команди пішли за рахунку 5:0. Лишень три рази в історії чемпіонату Англії перший тайм завершився з перевагою у п’ять м’ячів.

Другий тайм, звісно ж, був формальністю. Кейну дозволили розмочити рахунок на 49-й хвилині, однак фінальне слово залишилось за підопічними Едді Хау. На 67-й хвилині Альмірон увійшов у штрафний і пробив у голкіпера, а Вілсон зіграв на добиванні – 6:1!

У паралельному поєдинку теж було весело. Бормунт, залишивши Забарного в запасі на весь матч, зазнав нищівної поразки від Вест Хема у рідних стінах – причому розгром теж оформили до перерви. Антоніо на 5-й хвилині вколотив м’яч після подачі з кутового, Пакета на 12-й замкнув навіс від Боуна, а Райс на 43-й розстріляв ворота після відскоку з корнера. 3:0!

Найбільш ефектним виявився четвертий гол, який провів Форнальс в середині другого тайму. Він повторив подвиг Матузалема й Шав’єра, вігукнувшись на крос від Боуена й відзнавшись ударом “скорпіоном”. 0:4! Завдяки цій перемозі Вест Хем відірвався від зони вильоту на шість очок, однак Борнмут тримається всього в одному заліковому балі позаду.

Максимович Назар

Recent Posts

Вінісіус Тобіас: Реал і Шахтар два по-своєму великі клуби

Захисник Шахтаря Вінісіус Тобіас в інтерв'ю клубній пресслужбі "гірників" згадав про період своїх виступів за…

22 хв. ago

Енцо Мареска: Зараз Мудрик не грає, але це не означає, що він не буде грати в майбутньому

Головний тренер «Челсі» Енцо Мареска поділився думкою щодо перспектив вінгера команди Михайла Мудрика збільшити кількість своїх ігрових хвилин. Читати…

27 хв. ago

Різник увійшов до символічної збірної першого туру ЛЧ від SofaScore

Аналітичний портал SofaScore опублікував свою версію символічної збірної першого туру основного раунду Ліги чемпіонів.Читати далі

36 хв. ago

УЄФА оголосив ім’я найкращого футболіста тижня в Лізі чемпіонів

Півзахисник "Баєра" Флоріан Вірц став найкращим гравцем Ліги чемпіонів за підсумками першого ігрового тижня.Читати далі

45 хв. ago

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

2 години ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

2 години ago