Барселона – Атлетіко: анонс матчу 30-го туру Ла Ліги

Прімера. 30-й тур
23 квітня. Барселона. “Камп Ноу”
“Барселона” 17:15 “Атлетіко”
Арбітр: Хосе Санчес Мартінес
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

“Барселона”

Після 0:4 від “Реала” та двох поспіль 0:0 з “Жироною” та “Хетафе” заговорили про кризу в атаці “Барселони”, але у виправдання Хаві нагадаємо про епідемію травм. Важко будувати гру, коли лідери півзахисту де Йонг та Педрі, а також ключовий вінгер Дембеле травмовані.

На “Атлетіко” все тріо вийде якщо не в старті, то на заміну, і це має додати “Барсі” атакуючої сили. Ну, а з обороною у Хаві і так все гаразд – 9 пропущених у 29 турах виглядають справді шокуюче.

Чи допоможуть каталонцям домашні стіни? Скоріше так. 36 очок у 14 турах на “Камп Ноу” – це найкращий результат у Ла Лізі. Але правда й те, що трибуни не зупинять Грізманна, що набрав хід – це доведеться робити гравцям. “Барсі” треба бути агресивнішою проти м’яча, ніж це було в останніх турах. Також чекаємо хоч чогось пам’ятного від Левандовського. Ну, не може форвард такого класу провалити всі великі матчі до єдиного. Чи може?..

“Атлетіко”

“Атлетіко” виграв усі 6 останніх матчів, а його безпрограшна серія у Ла Лізі триває з початку січня, коли команда Дієго Сімеоне програла… “Барселоні”.

Такого ходу від “Матрацників” після провальної осені не чекав ніхто. Все працює – і фланги, де місця застовпили Карраско з Моліною, і півзахист з вічним Коке в ролі чистильника, і навіть оборона покращилася з того часу, як набрав форму Хіменес. Ну, а Грізманн – це взагалі космос. У француза вже 11+8 у Ла Лізі; через нього йде все.

На “Камп Ноу” такому “Атлетіко” під силу навіть домінувати. 30 очок у 14 виїздах доводять, що команда Сімеоне не боїться чужих трибун. Але є й ложка дьогтю – це реалізація. 4 з 5 останніх перемог “Атлетіко” були мінімальними і супроводжувалися нервами на останніх хвилинах через те, що Корреа, Мората та компанія запороли надто багато шансів. З “Альмерією”, “Райо” та “Бетісом” фокус пройшов, але “Барса” таке не пробачить.

“Барселона” – “Атлетіко”: статистика особистих зустрічей

У вже згаданому січневому матчі каталонці перемогли 1:0 за дуже непоказної гри – допоміг гол Дембеле.

Якщо ж дивитися в розрізі останніх 2-3 років, то маємо дві перемоги “Барси”, два успіхи “Атлетіко” та одну нічию. Абсолютна рівність.

Орієнтовні склади

У “Барси” ще вчора повернулися до загальної групи Педрі, Френкі де Йонг та Усман Дембеле, і це чудова новина для Хаві. Тим часом у лазареті ще залишаються основний центрбек Крістенсен та універсал Роберто.

У “Атлетіко” через перебір карток не зіграють опорник Кондогб’я та універсал Льоренте, якого Сімеоне останнім часом використовував у центрі. Також до літа вилетів захисник Рейнілду, а Мемфіс Депай – під великим питанням. Усі втрати неприємні, але не критичні.

“Барселона”: тер Штеген – Кунде, Араухо, Маркос Алонсо, Бальде – де Йонг, Бускетс, Педрі – Рафінья, Левандовський, Гаві

“Атлетіко”: Облак – Ермосо, Савіч, Хіменес – Моліна, де Пауль, Коке, Лемар, Карраско – Грізманн, Мората

Максимович Назар

Recent Posts

Патрік Вієйра: Арсенал зобов’язаний перемагати Манчестер Сіті

Колишній півзахисник Арсеналу і Манчестер Сіті Патрік Вієйра поділився своєю думкою щодо майбутнього протистояння "канонірів"…

10 хв. ago

8 гравців Барселони пропустять матч із Вільярреалом

Ханс-Дітер Флік розповів про непросту кадрову ситуацію в Барселоні напередодні поєдинку з Вільярреалом.Читати далі

11 хв. ago

Де Дзебрі: Ліон це сильна команда та конкурент Марселя

Наставник Марселя Роберто Де Дзербі - про майбутній поєдинок своєї команди з Ліоном у чемпіонаті…

14 хв. ago

Стефано Піолі: Роналду перевершує Мессі, тому що він забив більше голів, ніж зіграв матчів

Головний тренер «Аль-Насра» Стефано Піолі розповів, кого вважає кращим – Кріштіану Роналду або Ліонеля Мессі.…

16 хв. ago

Перша ліга. Кудрівка у компенсований час врятувала нічию у матчі з Металістом 1925

Підопічні Баранова вже три тури поспіль не програвали.Читати далі

19 хв. ago

Перша ліга. ЮКСА на виїзді обіграла Металург

ЮКСА останнім часом вражає своєю грою та результатами.Читати далі

24 хв. ago